НОВИ РАДАРНИ УСТРОЙСТВА

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 20 Юни 2008 13:05

Vesko написа:Също фрапиращ случай в една европейска държава (Франция или Германия бесхе) бяха издажали специялни разрешителни да не ги глобяват определени хора smile.gif
И у нас ги има същите. Казват им служебни карти...

jingo

Мнение от jingo » 22 Юни 2008 17:00

А ето и как изглеждат табалите за въпросните РАДАРИ ! сНИМАЛ СЪМ ПРИ 95 КМ/Ч ,НО СЕ ВИЖДА добре ......това е на пътя Бургас-Созопол-Приморско !
Прикачени файлове
DSC_0005.jpg
DSC_0005.jpg (64.28 KiB) Преглеждано 3176 пъти

tribalistas

Мнение от tribalistas » 22 Юни 2008 18:28

Да осрам е фирма за осветителни телца, а са изработили табелата.За сметка на това си правят реклама има ги тия радари по патрулките скапани спряха ме така и на лсд дисплей ме показаха заснет с превишена скорост с 27 км.на път като магистрала с ограничение 50 заради някакво прелезченце.Простотия улетях с 2 точки.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Юни 2008 21:32

jingo написа:А ето и как изглеждат табалите за въпросните РАДАРИ ! сНИМАЛ СЪМ ПРИ 95 КМ/Ч ,НО СЕ ВИЖДА добре ......това е на пътя Бургас-Созопол-Приморско !
Ами тези, които не могат да четат на латиница? В коя западно европейска държава, ще се видят пътни знаци rзписани на кирилица? Единственно съм съгласен само за STOP!

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 22 Юни 2008 22:30

Nedkow написа:Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателно wink.gif
Вчера се видях с родителите на момчето което беше прегазено на тротоара на кръстовището на пазар Чаталджа.Кретена който го блъсна е минал на 7 сфетофара на червено и е направил друга катастрофа .Всичко е видяно и записано на камерите , но не се намесила нито една патрулка или полицай... wacko.gif wacko.gif :censored: :censored: :censored: :censored:
Това ме обезсърчава даводя каквито и да е спорове или да се надявам на подобрения сле въвеждането на разни нови хай-тек джаджи по улиците.......................Няма такава насрана държава.......... sad.gif no.gif thumbdown.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 23 Юни 2008 00:40

За това говоря има много по страшни нарушения, за които полицаите нехаят, а най лесно скриеш се храстите гебиш някой вземеш някой лев и го пускаш пък, ако не даде пишеш акта и си изпълняваш плана.
Какво им пука за червения светофар или завой от средна лента или отнето предимство mad.gif

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 23 Юни 2008 02:08

jingo написа:А ето и как изглеждат табалите за въпросните РАДАРИ ! сНИМАЛ СЪМ ПРИ 95 КМ/Ч ,НО СЕ ВИЖДА добре ......това е на пътя Бургас-Созопол-Приморско !
Днес на доста места видях такива знаци по пътя Хасково-София дори се загледах на местата който слагат полицейската кола на бил борда отгоре имаше камера и в двете посоки

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 23 Юни 2008 08:17

тези камери следят само "фалшивата полицейска кола" от погром и надраскване със спрей примерно.те не засичат скороста на колите.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 23 Юни 2008 08:20

А на радарите са им намерили цаката- слага се едно фолио върху номера , то си изглежда нормално ,прозрачно е,номера си се чете нормално. Но при снимане с радарно устройство на снимката вместо номер излиза само бяло (или размазано) и не може да се състави акт и протокол, не се знае чия е колата biggrin.gif
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Мнение от Morgoth » 23 Юни 2008 16:33

На повечето картонени патрулки и камерите са ментета. Същото е и със знаците за радар. Антирадарчето до сега не е реагирало на нито едно от тези ментета, което за мен си означава, че до сега не съм минавал покрай истинска и работеща камера. Предполагам и, че жертвите на тези камери реално са били жертви на скрит в храстите полицай с камера.

Изображение

Изображение

Изображение

Като гледам и за принципите се е поговорило в темата, та да си кажа и аз думата:
В България защитата по пътищата е кампанийна журналистическа простотия - ефекта е моментен и много силен натиск върху политиците, които в резултат изкарват първото за което се сетят, а това са по-високи глоби за превишена скорост. Никой не се замисля, че причината за толкова много катастрофи по пътя не са хората които карат внимателно, трезвени, наспали се, с хубава сравнително нова кола и с 50% над ограничението.
А и самите ограничения на твърде много места са малоумни - да искаш да се движа с 40 извън града означава, че всеки момент очакваш от храстите да излезе дете.

Реалните причини са:
- неправоспособните шифьори
- пияните като мотика - не на 3 бири, а на 5 водки
- неправилните изпреварвания, които от своя страна са в резултат не само от келешлък, но и от пътища неспособни да поберат трафика

Нито една от тези причини не се решава с глоби за превишена скорост! Затова и не мога да подкрепя каквато и да било кампания на тази тема. Ако получа честитка от камера извъм града ще се постарая никой повече да не получи честитка от тази камера.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 23 Юни 2008 16:39

Аз ли съм кьорав, или тези камери са захванати с тел??!! ohmy.gif Ех,Булгаристан...

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 23 Юни 2008 18:28

Fido Dido написа:Аз ли съм кьорав, или тези камери са захванати с тел??!! ohmy.gif Ех,Булгаристан...
А да виждаш да излиза кабел от някой от щуцерите?
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

jingo

Мнение от jingo » 23 Юни 2008 23:02

А това е табелата на около 100 м от къщата в ЮАР ...дълга история,на нея с две думи пише кое може и кое не може да се прави....някой да е вижда лнякъде в БГто подобно нещо ...?????????????

jingo

Мнение от jingo » 23 Юни 2008 23:02

А това е табелата на около 100 м от къщата в ЮАР ...дълга история,на нея с две думи пише кое може и кое не може да се прави....някой да е вижда лнякъде в БГто подобно нещо ...????????????? хАРЕСА МИ НАЙ ОТ ДОЛУ...ПАРКЪТ Е ЗА ХОРАТА...БАСИ ... :censored:
Прикачени файлове
TABELKA.jpg
TABELKA.jpg (166.95 KiB) Преглеждано 3069 пъти

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Юни 2008 23:09

kristian написа:
Fido Dido написа:Аз ли съм кьорав, или тези камери са захванати с тел??!! ohmy.gif Ех,Булгаристан...
А да виждаш да излиза кабел от някой от щуцерите?
Те са безкабелни! Захранването и обработката на данните става от планетата Марс! cool.gif

Публикувай отговор