Проблем с платени актове към КАТ
Проблем с платени актове към КАТ
Здравейте,
Бяха ме голибили за 14 км превишена скорост по извънградски път преди 3 месеца и отивам да си платя акта да ми върнат талона - ами имате още два акта единия от 2005, другия от 2006 г. които не са платени - аз им казвам - единия е за 60 лв нали, а другия за 80 - платени са още навремето - ами при нас не е отбелязано - ние нямаме връзка с банката донесете документ...
- Баааассиии - как така, аз ли да съм връзката ви с банката, къде да ви ровя документи от преди 3 години. Нито си спомням в коя бнака пуснах платежните, нито кога.
Има ли начин да намеря къде съм ги платил и откъде мога да си взема банкови извлечения - имам НП - където е посочена сметката, по която съм ги певел, но тя е на няква община в София - предполагам в някое данъчно се превежда, а те явно не съобщават на КАТ за платените актове.
Стана 5 дена карам без талон и акт, само с наказателните постановления - не ми се плащат повторно още 140 лв.
Бяха ме голибили за 14 км превишена скорост по извънградски път преди 3 месеца и отивам да си платя акта да ми върнат талона - ами имате още два акта единия от 2005, другия от 2006 г. които не са платени - аз им казвам - единия е за 60 лв нали, а другия за 80 - платени са още навремето - ами при нас не е отбелязано - ние нямаме връзка с банката донесете документ...
- Баааассиии - как така, аз ли да съм връзката ви с банката, къде да ви ровя документи от преди 3 години. Нито си спомням в коя бнака пуснах платежните, нито кога.
Има ли начин да намеря къде съм ги платил и откъде мога да си взема банкови извлечения - имам НП - където е посочена сметката, по която съм ги певел, но тя е на няква община в София - предполагам в някое данъчно се превежда, а те явно не съобщават на КАТ за платените актове.
Стана 5 дена карам без талон и акт, само с наказателните постановления - не ми се плащат повторно още 140 лв.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
Е по тая логика ,как имаш талон,който да ти вземат последния път,като не си платил актовете,и не са ти върнали предишните два пъти???proscrip написа:Ем - изтекъл, неизтекъл - не ми дават талона в КАТ, полицая от Първо където е единия акт ми казва той е изтекъл по давност, оназ горе в КАТ- мен това не ме интересува - тука си стои, няма да Ви дам талона.... и ся???

- Xeku
Сега е така:proscrip написа:До преди година и полвина връщаха талона като ти дадат НП, не като си го платиш....
Дават ти бележка с всичките ти задължения от около 2000-та до сега. Карат те първо да си платиш всички стари глоби (без настоящата), като тези отпреди 2 години можеш да платиш само на добра воля, вече никой не може да те принуди. После с банковата бележка за платените глоби си взимаш наказателното постановление, с което можеш да караш още 1 месец докато го платиш. Когато и това стане, вече си взимаш талона.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Интересно: можеш да караш с АКТ 1 месец. след това ако те хванат ще ти напишат АКТ за управление с изтекъл АКТ (до колкото сам чел не взимат точки) което ти дава право да караш още един месец с изрядни документи. Т.е. ако караш без да си вземеш наказателното постановление през по-голямата част от годината ще си изряден, защото трябва да си голям карак за да те спре КАТ следващият ден в който изтича 1 месец от предишният АКТ biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- Xeku
Значи, като получиш наказателното си постановление и пожелаеш веднага да си го платиш, отиваш на съседното банково гише, плащаш и после се връщаш да си вземеш талона без загуба на реда. Можеш и да отложиш плащането с един месец, но пък си така си осигуряваш второ чакане.Vesko написа:Два пъти висене на опашката в КАТ....
Въобще с това висене в КАТ е голяма простотия.Първо на едно гише,после на друго гише,после платете,пък има едни актове от незнам коя година и тях на платите........ - пълни идиоти.
А иначе актовете от страната се бавят по 3-4 месеца, и само ходиш да висиш по опашки за да презаверяваш отново и отново.
Имам усещането че нарочно не искат да го направят по-просто и по-лесно.
А това да платиш една глоба два пъти ,защото те нямат връзка с банката е направо трагично.
А иначе актовете от страната се бавят по 3-4 месеца, и само ходиш да висиш по опашки за да презаверяваш отново и отново.
Имам усещането че нарочно не искат да го направят по-просто и по-лесно.
А това да платиш една глоба два пъти ,защото те нямат връзка с банката е направо трагично.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC