НОВИ РАДАРНИ УСТРОЙСТВА
Когато законът важи за всеки, тогава съм ЗА (!) "въдворяването на ред"kristian написа:Абе ХОРА,
вие защо сте такива противници на въдворяването на ред??????????
Нали разбирате че ред "со кроце и со благо" няма,както и държава "без данъци и без кауш" също няма.
Като сами нямаме спирачки ,крайно време е да ни сложат .

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Колега ти в коя държава живеш??? Не виждаш ли, какви нарушения се върша пък то превишената скорост е най малкия проблем, те вече разрешиха да се минава на червен светофар срещу 50лв. в брой така ще е и с превишената скорост.kristian написа:Абе ХОРА,
вие защо сте такива противници на въдворяването на ред??????????
Нали разбирате че ред "со кроце и со благо" няма,както и държава "без данъци и без кауш" също няма.
Като сами нямаме спирачки ,крайно време е да ни сложат .
В Германия като няма ограничение за скорост по магистралите да не би да са се избили проблема е, че нямаме пътища

- drZoidberg
Nedkow написа:Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателно
Колега, искам само да попитам - това, което казваш, достоверна информация ли е или просто така си чувал, или се осланяш на факта, че си нарушавал, а не са те глобили /още/? Защото малко нелогично ми се струва избирателно да се наказват нарушения?Nedkow написа:Не се шашкайте от картони и знаци "Радар" имаги в цялата страна през 10Км, ако имаха камери аз чак след 105г. ще си върна книжката laugh.gif

А иначе по- добре да не се нарушава въобще, а не да се надява човек, че е чул нещо и т.н. Защото тук бавно се задействат нещата, но се задействат. А да не говорим, че няма да мине много, преди да започнат да въвеждат по- хай тех "кирии", като стационарните радари в и извън градовете, и тогава чул - не чул, изгаряш. Друг е въпросът, че подбудите са различни от тези в другите държави, защото в България пътищата няма да ги оправят и ще се предприемат мерки, както винаги, само като се случи нещо, ама ако е да се глобява и да се прибират /неясно къде/ пари, сме на първо място.

Всъщност исках да видя кой на какво мнение е ! Видях,аз пак че си карам внимателно и ще съм коректен с другите,дано,а ако мога и 10 няма да е лошо, примера е достатъчен,колкото до глобите,ще ми е приятно ако мога да кажа,че не са ме глобявали чисти 6 години вече...,ако станат 10 значи ще съм спестил бая парички ..... biggrin.gif 

1.Живея в Занзибар и ям паднали по земята банани-вижда се и от аватара миNedkow написа:
Колега ти в коя държава живеш??? Не виждаш ли, какви нарушения се върша пък то превишената скорост е най малкия проблем, те вече разрешиха да се минава на червен светофар срещу 50лв. в брой така ще е и с превишената скорост.
В Германия като няма ограничение за скорост по магистралите да не би да са се избили проблема е, че нямаме пътища
2.КОй е "големият проблем" според теб?
3.Сравнението с Германия ,май е доста неподходящо
4.Тезата -"те всички така правят",изобщо не решава проблема
-
Абе... ама тва подпрените по билбордовете били полицаи бе. Аз ония ден се прибирах от боровец през ихтиман и по магистралата си карам и по едно време викам "Лелеее... тия полицаи са се напили, завъртели са се, излезли са от пътя и са се забили в билборда" А то не било точно така. Те просто трябвало да стоят там, ама са се напили и са подпрели един макет че да не ги хванат шефовете. А тая идея им я дали още по пияните шефове като се засекли в кръчмата. Преди три години ме хванаха с 0.9 и трябваше да ги черпя 2 бутилки уйски и те извадиха три чаши и ми сипаха и на мене и ми казаха че ще ми сипат ама само ако обещая да не карам повече тая вечер. Аз вече не пия изобщо и ми се струва доста тъпичко да ме спират вечер, да понамирисват въпреки дъвката дето я дъвчат и да ми обясняват, че сега щели да извадят дрегера, така че да си казвам ако съм пил преди това... Опа аз май се отплеснах. Да... наистина има кмери над всеки билборд с полицейски коли, но не знам дали има и радари...
Моята приятелка наскоро се яви на изпит по теория, и когато свърши изпита беше страшно възмутена от неграмотността на новите шофьори, не може ти да се явиш на изпит и да имаш 29 грешни отговора на листовкитеkristian написа:1.Живея в Занзибар и ям паднали по земята банани-вижда се и от аватара миNedkow написа:
Колега ти в коя държава живеш??? Не виждаш ли, какви нарушения се върша пък то превишената скорост е най малкия проблем, те вече разрешиха да се минава на червен светофар срещу 50лв. в брой така ще е и с превишената скорост.
2.КОй е "големият проблем" според теб?
3.Сравнението с Германия ,май е доста неподходящо
4.Тезата -"те всички така правят",изобщо не решава проблема

Колега инфото ми е от полицай, но нямах за цел да насърчавам нарушенията, а да обесня, че не сме в равностойно положение с някои по "важни" колегиdrZoidberg написа:Nedkow написа:Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателноКолега, искам само да попитам - това, което казваш, достоверна информация ли е или просто така си чувал, или се осланяш на факта, че си нарушавал, а не са те глобили /още/? Защото малко нелогично ми се струва избирателно да се наказват нарушения?Nedkow написа:Не се шашкайте от картони и знаци "Радар" имаги в цялата страна през 10Км, ако имаха камери аз чак след 105г. ще си върна книжката laugh.gifИ кои точно са "груби" нарушения, които ще се избират - без колан, говорене по телефон, преминаване на червено, превишена скорост /и радари има, не само камери/ ... ? Защото ако само си чул, мн неприятно можеш да изгориш, а и други, които ти се доверят. В София като сложиха камерите, всички разправяха, че били само за контрол на трафика, някой бил нарушил няколко пъти вече и нищо не било станало, ама скоро след това взеха да разпращат "честитки" и доста хора се опариха, доколкото знам.
А ако инфото ти е от вътрешен човек, сподели го, моля, по- подробно, защото мисля, че не само мен ме вълнува живо този въпрос, а и всички останали варненци, а и гости на града.
![]()
А иначе по- добре да не се нарушава въобще, а не да се надява човек, че е чул нещо и т.н. Защото тук бавно се задействат нещата, но се задействат. А да не говорим, че няма да мине много, преди да започнат да въвеждат по- хай тех "кирии", като стационарните радари в и извън градовете, и тогава чул - не чул, изгаряш. Друг е въпросът, че подбудите са различни от тези в другите държави, защото в България пътищата няма да ги оправят и ще се предприемат мерки, както винаги, само като се случи нещо, ама ако е да се глобява и да се прибират /неясно къде/ пари, сме на първо място.

За варна по големият проблем е като минаваш покрай полицаи стоящи си спокойно в колата те обикновенно снимат, а хората си мислят, че са само камерите по крастовищата. Много хора изгоряха извън града на 90то, защото и там ги има вдигнали си капака и не им се виждат лампите или се разминаваш а те си снимат

- drZoidberg
Ами нещо по- подробно не знаеш ли от твоя познат полицай /или не искаш да казваш от някакви съобръжения, за да не го компрометираш нещо/. Аз затова отговорих на твоя пост, за да конкретизираш нещата, за които си писал. Ще е от полза за всички. И аз имам един познат катаджия, като го видя, ще го разпитам и ще пиша, какво съм научил за новата система във Варна. Но не за да помагам на нарушителите, а за да се информират малко хората, защото те ги въведоха тези камери, радари и т.н., а информация никаква.Nedkow написа:Колега инфото ми е от полицай, но нямах за цел да насърчавам нарушенията, а да обесня, че не сме в равностойно положение с някои по "важни" колеги![]()
За варна по големият проблем е като минаваш покрай полицаи стоящи си спокойно в колата те обикновенно снимат, а хората си мислят, че са само камерите по крастовищата. Много хора изгоряха извън града на 90то, защото и там ги има вдигнали си капака и не им се виждат лампите или се разминаваш а те си снимат

А иначе не съм имал намерение да те обвинявам, че насърчаваш нарушенията, просто изказах моето мнение. Може да е прозвучало малко по- нападателно, но сори ако съм те обидил нещо, просто се паля малко като говоря за шофьори, нарушения, катаджии и пътища в България.

Поздрави.