НОВИ РАДАРНИ УСТРОЙСТВА

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
chaval

Мнение от chaval » 16 Юни 2008 21:03

Да им отговорим на полицайте така - зъб за зъб, кашон за кашон biggrin.gif
Прикачени файлове
080410_3 copy.jpg
080410_3 copy.jpg (137.38 KiB) Преглеждано 2962 пъти

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Юни 2008 22:02

Абе ХОРА,
вие защо сте такива противници на въдворяването на ред??????????
Нали разбирате че ред "со кроце и со благо" няма,както и държава "без данъци и без кауш" също няма.
Като сами нямаме спирачки ,крайно време е да ни сложат .
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 16 Юни 2008 22:37

kristian написа:Абе ХОРА,
Нали разбирате че ред "со кроце и со благо" няма,както и държава "без данъци и без кауш" също няма.
Когато законът важи за всеки, тогава съм ЗА (!) "въдворяването на ред" wink.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Юни 2008 22:40

"за милиони няма закони за кокошка няма прошка". mad.gif по тая логика ставийски отдавна да е в кауша! unsure.gif ако нямаш спирачки в главата и куките не могат да те спрат!

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 17 Юни 2008 00:54

kristian написа:Абе ХОРА,
Колега ти в коя държава живеш??? Не виждаш ли, какви нарушения се върша пък то превишената скорост е най малкия проблем, те вече разрешиха да се минава на червен светофар срещу 50лв. в брой така ще е и с превишената скорост.
В Германия като няма ограничение за скорост по магистралите да не би да са се избили проблема е, че нямаме пътища :thumbsup:

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 17 Юни 2008 00:59

Не се шашкайте от картони и знаци "Радар" имаги в цялата страна през 10Км, ако имаха камери аз чак след 105г. ще си върна книжката laugh.gif
Полицаите се изучиха и вече три пъти засичам полицаи зад картона с истинска кола, защото им идвам в гръб, а те снимат насрещните wink.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 17 Юни 2008 01:01

Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателно wink.gif

Аватар
jorko32

Мнение от jorko32 » 17 Юни 2008 10:22

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 17 Юни 2008 16:56

Nedkow написа:Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателно wink.gif
Nedkow написа:Не се шашкайте от картони и знаци "Радар" имаги в цялата страна през 10Км, ако имаха камери аз чак след 105г. ще си върна книжката laugh.gif
Колега, искам само да попитам - това, което казваш, достоверна информация ли е или просто така си чувал, или се осланяш на факта, че си нарушавал, а не са те глобили /още/? Защото малко нелогично ми се струва избирателно да се наказват нарушения? hmm.gif И кои точно са "груби" нарушения, които ще се избират - без колан, говорене по телефон, преминаване на червено, превишена скорост /и радари има, не само камери/ ... ? Защото ако само си чул, мн неприятно можеш да изгориш, а и други, които ти се доверят. В София като сложиха камерите, всички разправяха, че били само за контрол на трафика, някой бил нарушил няколко пъти вече и нищо не било станало, ама скоро след това взеха да разпращат "честитки" и доста хора се опариха, доколкото знам. ermm.gif А ако инфото ти е от вътрешен човек, сподели го, моля, по- подробно, защото мисля, че не само мен ме вълнува живо този въпрос, а и всички останали варненци, а и гости на града. :thumbsup:

А иначе по- добре да не се нарушава въобще, а не да се надява човек, че е чул нещо и т.н. Защото тук бавно се задействат нещата, но се задействат. А да не говорим, че няма да мине много, преди да започнат да въвеждат по- хай тех "кирии", като стационарните радари в и извън градовете, и тогава чул - не чул, изгаряш. Друг е въпросът, че подбудите са различни от тези в другите държави, защото в България пътищата няма да ги оправят и ще се предприемат мерки, както винаги, само като се случи нещо, ама ако е да се глобява и да се прибират /неясно къде/ пари, сме на първо място. dry.gif

jingo

Мнение от jingo » 17 Юни 2008 20:30

Всъщност исках да видя кой на какво мнение е ! Видях,аз пак че си карам внимателно и ще съм коректен с другите,дано,а ако мога и 10 няма да е лошо, примера е достатъчен,колкото до глобите,ще ми е приятно ако мога да кажа,че не са ме глобявали чисти 6 години вече...,ако станат 10 значи ще съм спестил бая парички ..... biggrin.gif :thumbsup:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 17 Юни 2008 20:53

Nedkow написа:
Колега ти в коя държава живеш??? Не виждаш ли, какви нарушения се върша пък то превишената скорост е най малкия проблем, те вече разрешиха да се минава на червен светофар срещу 50лв. в брой така ще е и с превишената скорост.
В Германия като няма ограничение за скорост по магистралите да не би да са се избили проблема е, че нямаме пътища :thumbsup:
1.Живея в Занзибар и ям паднали по земята банани-вижда се и от аватара ми
2.КОй е "големият проблем" според теб?
3.Сравнението с Германия ,май е доста неподходящо
4.Тезата -"те всички така правят",изобщо не решава проблема
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

DodoIwanow

Мнение от DodoIwanow » 17 Юни 2008 22:35

Абе... ама тва подпрените по билбордовете били полицаи бе. Аз ония ден се прибирах от боровец през ихтиман и по магистралата си карам и по едно време викам "Лелеее... тия полицаи са се напили, завъртели са се, излезли са от пътя и са се забили в билборда" А то не било точно така. Те просто трябвало да стоят там, ама са се напили и са подпрели един макет че да не ги хванат шефовете. А тая идея им я дали още по пияните шефове като се засекли в кръчмата. Преди три години ме хванаха с 0.9 и трябваше да ги черпя 2 бутилки уйски и те извадиха три чаши и ми сипаха и на мене и ми казаха че ще ми сипат ама само ако обещая да не карам повече тая вечер. Аз вече не пия изобщо и ми се струва доста тъпичко да ме спират вечер, да понамирисват въпреки дъвката дето я дъвчат и да ми обясняват, че сега щели да извадят дрегера, така че да си казвам ако съм пил преди това... Опа аз май се отплеснах. Да... наистина има кмери над всеки билборд с полицейски коли, но не знам дали има и радари...

chaval

Мнение от chaval » 18 Юни 2008 00:11

kristian написа:
Nedkow написа:
1.Живея в Занзибар и ям паднали по земята банани-вижда се и от аватара ми
2.КОй е "големият проблем" според теб?
3.Сравнението с Германия ,май е доста неподходящо
4.Тезата -"те всички така правят",изобщо не решава проблема
Моята приятелка наскоро се яви на изпит по теория, и когато свърши изпита беше страшно възмутена от неграмотността на новите шофьори, не може ти да се явиш на изпит и да имаш 29 грешни отговора на листовките wacko.gif wacko.gif wacko.gif друг да се явява за 6-ти или 8-ми път, от цяла група тя и още едно момиче бяха издържали изпита и според мен това е един от основните проблеми. Заради тая неграмотност наред с всичките пияни шофьори и огромната корупция сме на това дередже, а не защото Иван или Драган е превишил с 20 или 30км/ч. Аз карам сравнително бърза кола и също превишавам често скоростта, но няма да ме видиш на Цариградско да минавам с 120 от крайна лява в крайна дясна лента с рязка "майсторска" маневра или да кръшкам по лентите засичайки други колеги, а когато нарушавам правилника, както прави всеки качил се на кола и не само в България, а насякъде по света, го правя с ясно съзнание и пеценен риск и НЕ КАРАМ ПИЛ НИКОГА. Това за мен е просто поредното замазване на очите на народа да видим колко мислат и се стараяр тия :censored: майчини и още един начин законно да обират народа на тая крепяща се на високи данъци и такси държава. guns.gif bash.gif Ако имах къде да ги изработя тия мацки горе от картон наистина щях да ги подреда до някое от тия ВЕЛИКИ изобретения на наще "умни" глави само за да се подиграя с тях. dry.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 18 Юни 2008 00:28

drZoidberg написа:
Nedkow написа:Камерите във Варна са за контрол на трафика и си избират грубите нарушения и то избирателно wink.gif
Nedkow написа:Не се шашкайте от картони и знаци "Радар" имаги в цялата страна през 10Км, ако имаха камери аз чак след 105г. ще си върна книжката laugh.gif
Колега, искам само да попитам - това, което казваш, достоверна информация ли е или просто така си чувал, или се осланяш на факта, че си нарушавал, а не са те глобили /още/? Защото малко нелогично ми се струва избирателно да се наказват нарушения? hmm.gif И кои точно са "груби" нарушения, които ще се избират - без колан, говорене по телефон, преминаване на червено, превишена скорост /и радари има, не само камери/ ... ? Защото ако само си чул, мн неприятно можеш да изгориш, а и други, които ти се доверят. В София като сложиха камерите, всички разправяха, че били само за контрол на трафика, някой бил нарушил няколко пъти вече и нищо не било станало, ама скоро след това взеха да разпращат "честитки" и доста хора се опариха, доколкото знам. ermm.gif А ако инфото ти е от вътрешен човек, сподели го, моля, по- подробно, защото мисля, че не само мен ме вълнува живо този въпрос, а и всички останали варненци, а и гости на града. :thumbsup:

А иначе по- добре да не се нарушава въобще, а не да се надява човек, че е чул нещо и т.н. Защото тук бавно се задействат нещата, но се задействат. А да не говорим, че няма да мине много, преди да започнат да въвеждат по- хай тех "кирии", като стационарните радари в и извън градовете, и тогава чул - не чул, изгаряш. Друг е въпросът, че подбудите са различни от тези в другите държави, защото в България пътищата няма да ги оправят и ще се предприемат мерки, както винаги, само като се случи нещо, ама ако е да се глобява и да се прибират /неясно къде/ пари, сме на първо място. dry.gif
Колега инфото ми е от полицай, но нямах за цел да насърчавам нарушенията, а да обесня, че не сме в равностойно положение с някои по "важни" колеги wink.gif
За варна по големият проблем е като минаваш покрай полицаи стоящи си спокойно в колата те обикновенно снимат, а хората си мислят, че са само камерите по крастовищата. Много хора изгоряха извън града на 90то, защото и там ги има вдигнали си капака и не им се виждат лампите или се разминаваш а те си снимат wink.gif

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 18 Юни 2008 01:15

Nedkow написа:Колега инфото ми е от полицай, но нямах за цел да насърчавам нарушенията, а да обесня, че не сме в равностойно положение с някои по "важни" колеги wink.gif
За варна по големият проблем е като минаваш покрай полицаи стоящи си спокойно в колата те обикновенно снимат, а хората си мислят, че са само камерите по крастовищата. Много хора изгоряха извън града на 90то, защото и там ги има вдигнали си капака и не им се виждат лампите или се разминаваш а те си снимат wink.gif
Ами нещо по- подробно не знаеш ли от твоя познат полицай /или не искаш да казваш от някакви съобръжения, за да не го компрометираш нещо/. Аз затова отговорих на твоя пост, за да конкретизираш нещата, за които си писал. Ще е от полза за всички. И аз имам един познат катаджия, като го видя, ще го разпитам и ще пиша, какво съм научил за новата система във Варна. Но не за да помагам на нарушителите, а за да се информират малко хората, защото те ги въведоха тези камери, радари и т.н., а информация никаква. dry.gif
А иначе не съм имал намерение да те обвинявам, че насърчаваш нарушенията, просто изказах моето мнение. Може да е прозвучало малко по- нападателно, но сори ако съм те обидил нещо, просто се паля малко като говоря за шофьори, нарушения, катаджии и пътища в България. wacko.gif
Поздрави. :thumbsup:

Публикувай отговор