Няколко въпроса за Corolla E11 1.4

Joro_Venkov

Няколко въпроса за Corolla E11 1.4

Мнение от Joro_Venkov » 14 Юни 2008 14:06

Здравейте. Взех си Corolla E11 1.4 vvt-i 16v от 2000 г. и имам няколко въпроса. Ясно е, че когато си взимаш кола на старо, веднага тръгваш по майстори да и сменят консумативите - филтри, ремъци, масло и т.н.
Отидох при едни познати със сервиз, а те разгледаха колата и казаха да не сменям нищо - била напълно "обслужена". Маслото било бистро, филтрите - нови, а ангренажен ремък просто липсвал, била с верига. Хубаво, но искам съвет от повече разбирачи. Кое да погледна по-внимателно, все пак е внос от италия, а там са мърлячи, както знаем.
Вторият ми въпрос е за музиката. Има фабрично радио с касетофон и желанието ми е да сложа някакво CD. Как да стане това без да съсипя оригиналната музика?
Благодаря ви предварително.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 15 Юни 2008 08:42

има доста теми за Е11, потърси из форума, има и за музиката много писано и снимки;)
иначе щом познатите ти са ти казали че няма нужда, и работят в сервиз, едва ли те лъжат, твоята кола фейс лифтът ли е, с кръглите фарове или след тях?
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Joro_Venkov

Мнение от Joro_Venkov » 15 Юни 2008 13:32

Много благодаря за отговора ти, newmiro. Както казах, аз съм съвсем "пресен" в този сайт и каквото намерих написано във форумите по Corolla-та, съм го изял с кориците. Мойта Toyot-ка е с двойните кръгли фарове, дето прилича на Lancia (без да се обиждаме). Пуснах това питане, защото не знам дали да сменям водната помпа, например. Абе, както и да е. Мерси за напътствията предварително.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 15 Юни 2008 14:15

не съм специалист, но мисля че това не е консуматив, и щом няма проблем, няма нужда да сменяш;)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Юни 2008 13:49

Колега, колата че няма ремък ангренажен няма - с верига си е. Но маслото и всичките филтри все си мисля, че няма как да не се сменят. Още повече, че щом е бистро маслото не значи, че е сменяно скоро! Нещо много хабиджийски подхожда тоя майстор и честно казано не ми вдъхва доверие..... rolleyes.gif смени си филтрите всичките, маслото и него и тогава вече може да си спокоен. Водна помпа има смисъл да се пипа, при положение, че колата е стояла доста или те съмнява. Ако е карана нормално допреди да я купиш, надали има смисъл да сменяш, при положение че си работи и не капе или тече wink.gif А ремъка дет го има е за помощните джаджи като хидравлика ако не се лъжа, динамо, клима, а и него също как е решил, че е здрав без да го свали не ми е ясно..... Има и 1-2 ролки мисля паразитни бяха, но това не ти струва много пари, че да рискуваш да ги оставиш стари. Аз поне не бих ги оставил :thumbsup: За музика - дай една снимка на таблото и ще ти кажа какво може да се измисли, че имам приятел дето си внася музики всякакви и ще видя какво може да се направи за твоята, че да ти и хареса rolleyes.gif

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 16 Юни 2008 15:58

Za remycite i rolkite moje dane gi smeniah tyi kato vidimo mojeh da precinih ida vidih dali sa novi .Otnosno masloto e hubavo dago smenih vypreki 4e e bistro zahtoto kolata moje danee karana mnogo puk masloto da e ve4e storo . Triabva da znaeh 4e hubavo na 1 godina dase smenia masloto nazavizimo dali si napravil dadenia brobeg za smina na masloto

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Юни 2008 16:20

Без да свалиш ремък не можеш да кажеш дали е добър или не. ОТ стоенето не само маслото са скапва, а и ремъка може да има язва. Виждал съм кола, на която ремъка изглежда като току що сменен, но от стояне като се свали се видяха 2-3 сериозни язви. Не че е фатално при него дори да го скъса, но все пак е досадно да останеш без хидравлика премирно и т.н.... :thumbsup: Сваляй и гледай добре, че да не се наиграеш за 20-30лв. А иначе маслото на 10 000км или 12 месеца. То си го пише и по опаковките на маслата biggrin.gif

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 16 Юни 2008 20:18

Защо ти е допълнително СД-радио, заради което наркоманите може да ти счупят стъклото?
Полезно инфо за Корола Е11

Joro_Venkov

Мнение от Joro_Venkov » 17 Юни 2008 15:41

Здравейте на всички и особено на вас, които сте така отзивчиви към моите въпроси. Както ви казах, не съм голям разбирач на коли и двигатели, а още по-малко на Toyota. Слушам и изпълнявам. Само да дойде другата седмица, че с нея идва и заплатата.
Та, значи сменям малкия ремък, дето седи отдясно (и сигурно върти водната помпа) и неговите ролки, масло и филтър, въздушен филтър и толкова. Нали?

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 17 Юни 2008 16:27

Смени всички ремъци, обтяжните йм ролки, горивен, въздушен и маслен филтър, масло и поленовия филтър! :thumbsup:

Публикувай отговор