Toyota Verso dizel ili benzin???
Toyota Verso dizel ili benzin???
Моля Ви за съвет, тъй като нищо не разбирам от коли.
Реших да купя нова Корола Версо, но не знам какво да предпочета:
бензин 1,8/129 к.с. или новия дизел 2,2/136 к.с.
За година ще изминавам около 25 000 км.
Предварително Ви благодаря за съветите!
samo benzina 1.8-mehanichni skorosty
palni gluposty,pod 35000km.gody6no dizela ne e opravdan.-smetnete sami-1)ako dizela har4y okolo 8 gradsko,pry cena na naftata sredno 1.65;a benzyna har4y okolo 10 na gradsko pry cena na benzyna sredno 1.85;;;;2)ymayte predvyd che dizelovoto verso osobeno tova 2.2 e pone sas 6000leva po-skapo ot benzinovoto 1.8,kazvam pone ,ako ne y sas 7000lv,pry 25000km.gody6no;;;3)smetni tuka y dizelovyte konsumatyvy,koyto sa po-skapi,moje da se yzplaty dyzela y da zapo4ne6 da pesty6 ot nego chak.....sled PETATA GODINA
-prosto ne sy zaslujava da ty traka na glavata
y da yma6 problemi s balgarskata nafta--prosto pry tya ceni na goryvata,sas skapata sy podrajka,sas trakaneto sy ,pry tya kilometry gody6no,kogato ty se yzplaty ty 6te go prodade6 y se nabutva6 bezsmisleno. 

Градско 10/100 за София мисля, че е напълно постижимо. Дори ако не се навираш много в задръствания може и малко под 10 да падне.
За разликата в цената дори ми се струва, че и 7000 е прекалено малко, като сравнявам стария дизел 2,0 с новия 2,2 и стария дизел с 1,8 бензина.
Ако под консумативи разбирате смяна масло и филтри - има разлика.
Дизела - сменя на 7500 км мисля че беше около 150 лв.
Бензина - смяна на 15000 км. за около 95 лв.
След проста математика е очевадно , че ако караш по 25000 км. на година дизела и бензина идват на кантар след 5 години в най-добрия случай.
Друга тема е качеството на нафтата и тракането на дизела...
За разликата в цената дори ми се струва, че и 7000 е прекалено малко, като сравнявам стария дизел 2,0 с новия 2,2 и стария дизел с 1,8 бензина.
Ако под консумативи разбирате смяна масло и филтри - има разлика.
Дизела - сменя на 7500 км мисля че беше около 150 лв.
Бензина - смяна на 15000 км. за около 95 лв.
След проста математика е очевадно , че ако караш по 25000 км. на година дизела и бензина идват на кантар след 5 години в най-добрия случай.
Друга тема е качеството на нафтата и тракането на дизела...

Toyota Corolla Verso 1.8
Re: Toyota Verso dizel ili benzin???
Аз вече избрах и го чакам октомври месец да ми дойде- 2,2 136кончета цената се очаква да е с около 3%отгоре, което е нищожна сума на фона на това което получаваш. Предполагам че ще го взимаш за фирма и ще ползваш данъчен кредит така че още по добре, не зимай кола с типтроник щото дават проблеми.filmcompany написа:Моля Ви за съвет, тъй като нищо не разбирам от коли.
Ами на хората който карат бензин ще им кажа че са се набутали много. biggrin.gif Първото тези мотори са безшумни колкото бензиновите, а вървят смея да кажа на равно с тях. За иконмоията на гориво да не говорим колко е по-голяма при дизеловите, 1,8 бензин в града няма да дава по-малко от 12-13л. на 100км.
Отиди в ТМ-ауто и искай да покараш тест служебния им автомобил verso 2.0 116h.p сам ще се обедиш колко е безшумен и как ускорява.
boss написа:Аз вече избрах и го чакам октомври месец да ми дойде- 2,2 136кончета цената се очаква да е с около 3%отгоре, което е нищожна сума на фона на това което получаваш. Предполагам че ще го взимаш за фирма и ще ползваш данъчен кредит така че още по добре, не зимай кола с типтроник щото дават проблеми.vij sega az niamam by6to protyv dizelovyte toyoti,oba4e ako navarta6 nad 30--35000km godi6no--togava e opravdan,ina4e e yzli6no da se pravy6 na po-utrepan s dizelova kola,vse svarzvam dizela s nyakoi pensyoner,koito se bory za ykonomii.po otno6enye na shuma e yasno che benzina ne se chuva nyto vatre nyto van,dokato pry dizela sy otvory malko stakloto da vydy6 kvo trakane stava navanka s tya common-raili.za uscorenye dyzela otnovo otstapva zashtoto toya 2.0-116hpD4-D uscoryava za 12.6sec.,dokato 1.8 vvt-i 129hp za 10.8sec.,pry tova e mnogo po-evtyn.a predstavy sy da ty zamine duza ot naftata,ili pa turboto,da ne govoryme za cenyte im.filmcompany написа:Моля Ви за съвет, тъй като нищо не разбирам от коли.
Предварително Ви благодаря за съветите!![]()
Ами на хората който карат бензин ще им кажа че са се набутали много. biggrin.gif Първото тези мотори са безшумни колкото бензиновите, а вървят смея да кажа на равно с тях. За иконмоията на гориво да не говорим колко е по-голяма при дизеловите, 1,8 бензин в града няма да дава по-малко от 12-13л. на 100км.
Отиди в ТМ-ауто и искай да покараш тест служебния им автомобил verso 2.0 116h.p сам ще се обедиш колко е безшумен и как ускорява.
[quote="boss Първото тези мотори са безшумни колкото бензиновите, а вървят смея да кажа на равно с тях. За иконмоията на гориво да не говорим колко е по-голяма при дизеловите, 1,8 бензин в града няма да дава по-малко от 12-13л. на 100км.
Отиди в ТМ-ауто и искай да покараш тест служебния им автомобил verso 2.0 116h.p сам ще се обедиш колко е безшумен и как ускорява.[/quote]
Колега, убеден ли си че дизела е безшумен колкото бензина и че градско под 12-13/100 не дава 1,8 мотора? laugh.gif
Или пишем колкото лаф да става?!
Отиди в ТМ-ауто и искай да покараш тест служебния им автомобил verso 2.0 116h.p сам ще се обедиш колко е безшумен и как ускорява.[/quote]
Колега, убеден ли си че дизела е безшумен колкото бензина и че градско под 12-13/100 не дава 1,8 мотора? laugh.gif

Toyota Corolla Verso 1.8
axial написа:[quote="boss Първото тези мотори са безшумни колкото бензиновите, а вървят смея да кажа на равно с тях. За иконмоията на гориво да не говорим колко е по-голяма при дизеловите, 1,8 бензин в града няма да дава по-малко от 12-13л. на 100км.

К'во мрънкаш бе. Кажи колко харчи като си тарикат. Като си се набутал незначи че требва да мрънкаш, а че е безшумен спор няма.
На бензин може да го свалиш под този разход само ако караш с 2000оборота.-ама аз на тва му викам возене не каране.
[quote="bossК'во мрънкаш бе. Кажи колко харчи като си тарикат. Като си се набутал незначи че требва да мрънкаш, а че е безшумен спор няма.
На бензин може да го свалиш под този разход само ако караш с 2000оборота.-ама аз на тва му викам возене не каране.[/quote]
1. Колега бос, с "бе" ще се обръщаш към баща си, ако го знаеш кой е!
2. Ако се напънеш малко без да се осераш и успееш да прочетеш това което съм написал преди това може и да разбереш колко харчи.
3. Не знам дали съм тарикат, но все пак ти благодаря за комплимента. И един приятелски съвет в знак на благодарност от един тарикат към един селски тарикат - изказвай се само ако си подготвен!
4. Не мрънкам, а пиша конкретни данни на базата на изминати близо 25'000 км. с кола която ти си карал 10 км. И ако трябва сега да си купя кола пак бих си взел бензинов двигател, защото с бензин може наистина да караш колата, а за возенето ...избора си е твой.
5. Никога не съм спорил, че дизела на Тойота не е безшумен в сравнение с други дизелови двигатели, но да твърдиш че е безшумен колкото бензиновия двигател е меко казано смешно. Но явно нямаш база за сравнение.
6. Ако имаше дори и малка представа от каране щеше да си наясно, че този бензинов двигател не може да е икономичен на 2000 об/мин в градски цикъл, но на тебе графиката въртещ момент - обороти - моментен разход на гориво явно нищо не ти говори. Между другото доста бакшиши разсъждават като тебе, че като карат на 5-та с 50 км/ч колите им са много икономични.
Дерзай колега бос...
На бензин може да го свалиш под този разход само ако караш с 2000оборота.-ама аз на тва му викам возене не каране.[/quote]
1. Колега бос, с "бе" ще се обръщаш към баща си, ако го знаеш кой е!
2. Ако се напънеш малко без да се осераш и успееш да прочетеш това което съм написал преди това може и да разбереш колко харчи.
3. Не знам дали съм тарикат, но все пак ти благодаря за комплимента. И един приятелски съвет в знак на благодарност от един тарикат към един селски тарикат - изказвай се само ако си подготвен!
4. Не мрънкам, а пиша конкретни данни на базата на изминати близо 25'000 км. с кола която ти си карал 10 км. И ако трябва сега да си купя кола пак бих си взел бензинов двигател, защото с бензин може наистина да караш колата, а за возенето ...избора си е твой.
5. Никога не съм спорил, че дизела на Тойота не е безшумен в сравнение с други дизелови двигатели, но да твърдиш че е безшумен колкото бензиновия двигател е меко казано смешно. Но явно нямаш база за сравнение.
6. Ако имаше дори и малка представа от каране щеше да си наясно, че този бензинов двигател не може да е икономичен на 2000 об/мин в градски цикъл, но на тебе графиката въртещ момент - обороти - моментен разход на гориво явно нищо не ти говори. Между другото доста бакшиши разсъждават като тебе, че като карат на 5-та с 50 км/ч колите им са много икономични.
Дерзай колега бос...

Toyota Corolla Verso 1.8
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
ne si podgotven boss
absoliutno sam saglasen s kolegata axial
,a za boss bih dopalnil i povtoryl
tova koeto se izpisa po-gore--ako ne minava6 pone 30000km. godi6no,smisala eNIKAKAV da kara6 diesel--po katalog razhoda na gradskona1.8 e 9.9l/100lm.,a na 2.0 diesel e --7.8l/100km.//na yzvangradsko 1.8 dava 6.5l/100km.,a dizela 2.0 dava 5.3l/100km.--PRAVY SY SAM SMETKITE!!! a...I KAJI SLED KOLKO VREME TY SE YZPLASHTA TOYA DIZEL AKO KARA6 PO OKOLO 20000km gody6no,KOLEGA BOSS????>??....????? kato dinamika/uscorenie ,max.skorost/ i kato bezshumnost e iasno che dizela otstapva ot benzina
.edinstvenoto mu predimstvo na dizela/ikonomia/ laugh.gif OTPADA v na6i uslovia pri tezi malki razliki v cenyte na benzina i dizela.AMA NAPRAVY SY PROSTYTE SMETKI I TOGAVA GOVORY PO-PODGOTVEN KOLEGA BOSS I NEKA DA ZAPAZIM DOBRYA TON!!! 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Re: ne si podgotven boss
Aбе Лексус, аз ли не мога да чета, ти ли се отплесна нещо. Вчера правихме сметки с брат ми, защо като ми е на гости се случва така, че все с неговия дизел обикаляме. Ето резултатите:LEXUS написа:absoliutno sam saglasen s kolegata axial,a za boss bih dopalnil i povtoryl
tova koeto se izpisa po-gore--ako ne minava6 pone 30000km. godi6no,smisala eNIKAKAV da kara6 diesel--po katalog razhoda na gradskona1.8 e 9.9l/100lm.,a na 2.0 diesel e --7.8l/100km.//na yzvangradsko 1.8 dava 6.5l/100km.,a dizela 2.0 dava 5.3l/100km.--PRAVY SY SAM SMETKITE!!! a...I KAJI SLED KOLKO VREME TY SE YZPLASHTA TOYA DIZEL AKO KARA6 PO OKOLO 20000km gody6no,KOLEGA BOSS????>??....????? kato dinamika/uscorenie ,max.skorost/ i kato bezshumnost e iasno che dizela otstapva ot benzina
.edinstvenoto mu predimstvo na dizela/ikonomia/ laugh.gif OTPADA v na6i uslovia pri tezi malki razliki v cenyte na benzina i dizela.AMA NAPRAVY SY PROSTYTE SMETKI I TOGAVA GOVORY PO-PODGOTVEN KOLEGA BOSS I NEKA DA ZAPAZIM DOBRYA TON!!!
Цена на бензина - 1,28 евро.
Цена на дизел - 1,06 евро.
Двата резервоара по 60 литра.
Цена на моя - 90 лева.
Цена на неговия - 70 лева.
Максимална отсечка с моята (бензин 133 коня) 800 километра, ама ако пестя като Габровец. Иначе казано имагинерна величина постигната само от приятелката ми. Аз над 600 не правя. Но за науката - 800!
Дизела - 1000км +++. Ама за науката - 1000.
Е кво става?
За 20 евро по малко, кара 200 километра повече?
По бърза е моята ли? Нема такъв филм. Въпреки, че действието се развива в Германия, дето няма ограничения по магистралите и двамата за едно и също време пристигаме. Реалността се определя не от способностите на пистата, а от трафика, ограниченията и лудите в лявото платно.
Да не говорим, че аз ако карам със скоростите по магистралата с които той кара, няма да мина 800км, а само 400км!
И кога се изплаща един дизел - 40+ Евро на 1000км спестяваш, след 50000 километра си изплащаш колата, САМО от разликата!
Което с моето каране си е точно една година.
Сметката дето ти се мъчиш да я правиш е друга и тя няма нищо общо със закупната цена. В Германия (примерно) данъкът и застраховката за дизел са по - високи. При старите цени на дизел и бензин някои умен беше изчислил, че трябва да караш над 20000км за да си избиеш тая разлика! Е да, ама беше. Щото разликата беше тогава 5 - 8 цента, а сега вече е 15 - 20.
Шум и комфорт и бързина, когато се говори за икономичност... гроздето е кисело май:).