Авенсис двигатели питане?
Авенсис двигатели питане?
Привет на всички от форума! Нов съм тук и тъй като най вероятно ми предстой закупуване на Toyota Авенсис ме интересуват някои технически подробности най вече за двигателите. Порових се из форума но не можах да намеря комплексна информация за различните модификации бензинови двигатели на Авенсис. Ориентирал съм се към модел 1998 - 1999 година по разбираеми финансови причини и ме интересува какви модели двигатели има, кубатура и мощност и доколко съответният двигател е сполучлив. Разбрах че има 4АFE и VVTi мотори и че първият е по ранният и дори по сполучлив от другуя???. Интересува ме и как стой въпроса с газта при тях и .т н. Благодаря ви предварително за отговорите........ защото все пак народът е казал питай патило...... 

Re: Авенсис двигатели питане?
4a-fe e 1600 kubika 110 konia mno iak dvigatel do 1999 godina VVTi dvigateli niama .Drugite sa 1,8 i 2,0 vsi4ki sa 16v .4a-fe i mnogo ikonomi4en izvyngradsko mojeh i dago spadneh i pod 6 ina4e 6,1 ,6,3 taka4e ti si priciniavah dali htei slojeh gas
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Както вече не веднъж колегите са писали-4АФЕ е благодатен мотор. Икономичен е и носи на газ. Ако е газ-инжекция, по-добре, но е по-скъпа. Имам Карина с този мотор, но спестявам за инжекция
Само на задното гарне си правиш една дупка 3мм отдолу за да изтича конденза при студен мотор. А за газта-Блуфорс от Петрол. Успех! 

- Georgimitrovich
Naistina li si dovolen ot tazi gaz? Az sipah edin dva puti i si ostavih polovinata dvigatel na kolonkataFido Dido написа: А за газта-Блуфорс от Петрол. Успех!

1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Georgimitrovich
- Georgimitrovich
az samo ot tazi konkretna benzinostanciq sum dovolen drugite hi4 ne me kefqt i menkristian написа:Зареждам или на Шел или Блуфорс на петрол.От Шел(въпреки крайното ми недолюбване на тази верига)като че ли съм по-доволен,а и цената е по-добра.Georgimitrovich написа:az za sega sum mnogo mnogo dovolen ot shella na carigradsko no i tva 6te go probvam ako ne zabravq biggrin.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
То и там зависи кой е франчезантът(мисля че така се нарича)Georgimitrovich написа:az samo ot tazi konkretna benzinostanciq sum dovolen drugite hi4 ne me kefqt i menkristian написа:Зареждам или на Шел или Блуфорс на петрол.От Шел(въпреки крайното ми недолюбване на тази верига)като че ли съм по-доволен,а и цената е по-добра.Georgimitrovich написа:az za sega sum mnogo mnogo dovolen ot shella na carigradsko no i tva 6te go probvam ako ne zabravq biggrin.gif
Във Варна,доколкото знам,общо четирите Шел бензиностанции,се стопанисват вде по две от двама различни собственици-и определено има разлика в качеството на газта(аз друго от Шел избягвам да купувам)
Ама темата е май друга

Та да отговоря и аз на колегата,тъй като карам един от моделите двигатели,влагани и на Авенсис-3S-FE-Добър и здрав мотор,сравнително пъргав,мощност като хората след 4000об.,малко шумен след 3000об..За разхода,не бих го определил като икономичен.