Сервиз:Тойота???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
sisqou
Обратна връзка:

Сервиз:Тойота???

Мнение от sisqou » 02 Юни 2008 21:41

Здравейте колеги, искам да ви разкажа за компетентността на работещите в Сервиза на Тойота-София, като целта ми е да предпазя някой от вас, които сте им клиенти, без да се опитвам да обидя някой от работещите там. Скоро закупих на жена ми РАВ4 на 50000км от чужбина. След около 10х км. каране в БГ се появи много силен шум отпред дясно в ходовата част и особено когато се минава през неравност или дупка по пътя. Като човек, който е живял малко в чужбина, естествено реших веднага, че няма да дам на някакви квартални майсторчета да бърникат по колата на жена ми и я закарах директно в Тойота на Цариградско шосе. Там ме приеха много мило и ми дадоха час за след няколко дни. На уречения ден отидох и оставих колата в ръцете на един от работниците там. След около пол. час той се върна и ми заяви, че не вижда къде може да е проблема тъй като няма нищо за смяна, но предполага, че е в някакви втулки, който с смяната щели да излезнат около 100ина лв. Естествено се съгласих и след няколко дни ги сменихме. Проблема си остана! Дори нямаше и най-малка промяна в чукането. Записаха ми нов час. Отидох на деня и дойде друг майстор. Взе колата и след около пол. час и той се върна с мнение за смяна на амортисьори. Попитах не е ли рано за амортисьори, а той каза че не вижда от какво друго да е и трябва да се сменят. Ок, навих се. Да, ама тъй като при смяната на амортисьорите се сменяли и някакви биалетки, та цената отиде на около 1300лв с ремонта. Казах, че ще помисля и си тръгнах. След разговор с познат той ми препоръча сервиз който работи често с Тойоти и днес отидох при тях. Няма да казвам името на сервиза и адрес ,дори и на лс, за да не става реклама. Отидох сутринта и след като я погледнаха отдолу след 5 мин ми дадоха отговор. Майстора ми обясни, че цялото тропане идва от развинтена гайка отгоре на макферсона и след като я затегнаха, учудването ми след обиколка каране беше огромно. Чукането отдясно изчезна! И за да не се отплесвам/че вече го направих твърде дълго/ ще ви кажа, че явно и правилото за марковия сервиз в БГ не важи, както и много други правила които не важат тук. Имам имената на хората от Тойота, за които говоря, за да не си помисли някой че се шегувам. wink.gif Успех на всички biggrin.gif

Аватар
kristian

Re: Сервиз:Тойота???

Мнение от kristian » 02 Юни 2008 21:59

sisqou написа:.................... Няма да казвам името на сервиза и адрес ,дори и на лс, за да не става реклама..............
Ако смяташ че има някакъв смисъл от регистрацията ти във форума,би трябвало да направиш точно обратното на горе изложеното.!
Мен лично не ме интересува изобщо сервиз в София(освен ако не е нещо специализирано),но предполагам има доста хора които ги интересува :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 02 Юни 2008 22:21

И аз смятам,че за да има смисъл цялото това изложение е необходимо да кажете името та сервиза където са Ви оправили колата,а и имената на майсторите в ТМ-Ауто. В противен случай всичко изложено е без смисъл! Тук в този форум правим така и за това сме едно голямо и сплотено семейство!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Юни 2008 22:32

И според мен трябва да се споделят +/- за да има обратна връзка извършващия услугата.
Иначе в сервизите(и не само там) се самозабравят.
Безгрешни хора няма, но когато си правят опити с колата на твой гръб, трябва да има веднага реакция.
Щом си живял на запад сигурно знаеш, че има официален път за подаване рекламация. И колкото си по-настоятелен, толкова е по-ефективна рекламацията....
По-добре беше тази информация да я беше пратил и в сервиза (с конкретните имена)....
Иначе всички ще си живеят в розовите облаци и ще си мислят, че са решили проблема.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Юни 2008 17:55

Ха! точно като Данон Валшебство! На една хонда пред очите ми й разкостиха цялото предно окачване и нищо не разбраха-защо тропа де. После като йм показах че десния фар е с две счупени щипки и тропа той, а не ходовата част... Захванаха го и готово-спря! Майстори... :whistle:

b_d

Мнение от b_d » 03 Юни 2008 18:34

странно как са сменили амортисьор без да завият гайката...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 03 Юни 2008 18:41

bad_dog написа:странно как са сменили амортисьор без да завият гайката...
човека пише че не ги е сменял щото цената била 1300 лева,,и си е тръгнал

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 03 Юни 2008 20:07

bad_dog написа:странно как са сменили амортисьор без да завият гайката...
Виждал съм неконтрирани гайки на кормилни накрайници;недозавити магарета;гуми на 2 болта;болтове на носачи 4.6 (кашкавал демек);биалети със свински опашки;маншони на карета със свински опашки...Боже колко мъка има на този свят, Боже... sad.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Юни 2008 22:00

ОФФ:
Вярно, че има доста мъка по сервизите biggrin.gif
Лично гледах как на една шкода скъсаха шпилката, която държи тампона на носача към купето.
Без никакво притеснение хванаха дрелката и пробиха дупка на около 2см от шпилката, с обяснението че ще хванат там носача?!?!?
Без въобще да помислят че:
1. Мястото на дупката не беше подсилено и болта можеше да се отскубне от купето по всяко време...
2. За геометрия на окачването въобще не можеше да се говори, щото носача е с 2см назад и навътре.....
И това също беше фирмен сервиз...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Юни 2008 00:29

Колеги, мъката ни е, че няма майстори! Дори и да има, те са малко и трудно се намират.... Колко простотия съм виждал по сервизи ... и то не нови дупки и други щуротий.... Свалят главата на S-класа, сменят сегменти, сменят една биела, биелни и основни лагери НЕ сменят(колата е но над 500хил.км), затварят главата БЕЗ да е шлайфана и мотора след основния ремонт дрънчи като кошник dry.gif Няма такива бездарници! Аз не съм специалист на тема ДВГ, даже по-скоро съм лаик, след като бях направил основен ремонт на един джип, при истински майстор. Пуснах го да го продавам, отидох при един "майстор", дето беше по-чист от мен laugh.gif , прическата му беше супер пипната, абе сладур. На този джип, двигателя е надлъжно разположен и перката на радиатора е хваната директно и върти НОН СТОП (джипа го взехме нов на 20хил.км), но мастора реши, че перката не е в ред и трябва да се сменя, щото аджеба не спирала да върти!!! Казвам ви, че съм се побъркал докато намеря МайсторЪТ, но вече ми е мирно на душата, щото си имам човек, на който всичко мога да доверя happy.gif А проблема с майстори, дето не знаят кво правят или продават го има и при ксеноните примерно ... онзи ден един "колега" вносител дойде да вземе един комплект, като се хвалеше, че бил продал мноооогоо и било супер всичко. Като го питах дали светят правилно, дали правят дъгата, както с нормална крушка, ме гледаше като цапнат с мокър парцал..... Просто понятие, като фокусно разстояние и какво прави то, изобщо не фигурираха в списъка с познания.... Той самия фар или светел както трябва или не, дали крушката е с 3мм вляво няма значение laugh.gif А тия тъпи инжинери автомобилни, си играят да изчисляват и преправят :thumbsup: НЕМА СМИСЪЛ, питайте наще масторииии, те ще ви научат!

Има една точна приказка за такивата случаи - "Майсторее, майсторееее .... Викам ти майсторе, щот не ти знам името, ама като ти гледам майсторлъка, да те e*e и майстора!" :thumbsup: Определено трябва да направим тема с + и - за различните продавачи и "майстори" wink.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 04 Юни 2008 00:42

Аве пичове вие все едно ей ся падате от луната ?!?!?!?! Че коя година е казал професора " Като знам какви инжинери подготвяме ме е страх да отида на лекар " ????
Още някъде 60-те години на миналия век !!!!!!
Като няма майстори какви има ? Може би лекари , готвачи , полицай , военни , художници , пианисти или бог знае какви други ?????
В тази държава всичко е на абсолютно любителско ниво ! И никога не е било нещо повече ! Само дето някой хора си мислят , че много умни хора имало . Нито са много нито са толкова тъпи та да седят в тези лайна тука е това е истината .
Всичко останало е простотия и селяния каквато само в БГ може да се види !!!!!!!!!!!!!!!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 04 Юни 2008 01:07

Идва онзи ден един за оглед на един Ситроен от Горубляне-лъскава Ксара-мога да си избръсна кривия фейс на нея. Пастирана, джанти, мотора свети, въовщеее...нали се сещате! Вдигам я на подемника...Мъка - мъка...Ауспусите ги беше слагал някой на тъмно с изкълчена китка, който за пръв път хваща телоподаващо! Току - що слиза от автовоза тая Ксара! Писна ми от арабски изпълнения! Двигателя отдолу - яко омаслен! И този я купи! ohmy.gif Та както казваше един приятел - колата е боя и джанти... unsure.gif

sisqou
Обратна връзка:

Мнение от sisqou » 05 Юни 2008 19:38

Колеги, във връзка с желанието ви за името на сервиза, ще го кажа на тези които искат на ЛС, но искам първо да попитам хората от сервиза дали няма да имат нищо против. Не ме разбирайте погрешно но момчетата наистина си имат достатъчно работа и ще бъде, неприятно от моя страна да им създам неприятности, след като ми спестиха доста пари. А колкото за майсторите и приемчика в Тойота не мисля че имената им ще ви помогнат с нещо. Според мене повечето там са явно некадърни, или пък аз ше се окажа някой Марко Тотев който е попаднал и на двамата смотаняци. Поне името на приемчика мога да ви кажа-Мария. Искам да вметна и че бяха толкова сигурни(да не кажа надменни) когато ми казваха какъв е проблема, че просто цената ме спря да сменя амортисьорите.

sisqou
Обратна връзка:

Мнение от sisqou » 05 Юни 2008 19:43

slowtraveler написа:Щом си живял на запад сигурно знаеш, че има официален път за подаване рекламация. И колкото си по-настоятелен, толкова е по-ефективна рекламацията....
По-добре беше тази информация да я беше пратил и в сервиза (с конкретните имена)....
Колега харесвам мисленето ти, хубаво е да има идеалисти и оптимисти като теб, но нека ти припомня, че това все още е България която познаваме много добре и с оплаквания работа не се върши тук.
Между другото опитах да се оплача по телефона и ме попитаха искам ли да попълня някакви декларации, документи и така нататък, но не мисля че ще има някакъв ефект от цялата работа. Форума определено ще свърши повече. cool.gif

Аватар
pimci_dinci

Мнение от pimci_dinci » 13 Сеп 2009 02:44

Sisqou много ще се радвам ако на ЛС ми услужиш с тел. или адреса на сервиза за които споделяш с нас от миналата година. :help:

Публикувай отговор