?ниско профилни гуми?
?ниско профилни гуми?
искам да питам някой от вас карал ли е с ниско профилни гуми да речем 205/45/17 и ако да дали наистина се скапват много бързо от нашите пътища
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Да, скапват се и не само гумите,а и джантите.Ако ги караш по -твърди можеш да си по-спокоен по дупките,но комфорта на возене става кошмар. Да не говорим,че няма къде да развиваш тези скорости за които са предназначени тези гуми -тук в България. Аз карах една кола на мой приятел с подобни гуми,но да ти кажа возията беше отвратителна,защото са ниско профилни и возят твърдо.
мен лично твърдоста на возене не ме плаши.ама познат с такива гуми ми каза че много често се случва да ти направи "жаба" а и при цените на тези гуми ако трябва да купувам през няколко месеца си е е.... майката. та реших да пусна темата за да видя до колко е вярно или просто моя познат ме разобеждава заради марката кола която искам 

Аз доколкото знам всичко под ххх/55/хх се води нископрофилна гума.
Отдавна карам с 195/50/15, в момента съм с 205/50/15 отпред и 195/50/15 отзад и не съм имал проблеми със гумите.
Ако някой си има представа какъв е пътя между Велико Търново и Разград (или през Долна Оряховица, Драганово, Камен, Попово; да не говорим Стражица, Николаево, Попово, особоено в частта между Стражица и Николаево където е лунен пейзаж и идеално място за трениране на високоскоростни слаломи....) - та почти само неравности и дупки. Досега имам само една изкривена стоманена джанта и една алуминиева, понеже в тъмното уцелих най-големите дупки. Та не е като да не карам по дупки и път като влакче на ужасите - пропаднал.
Често ходех и на полигона в Търново да си покарам на спокойствие - та там имаше наредени камъни вместо конуси за слалом. Доста пъти съм минавал през камъните с не малка скорост когато не преценя слалома и досега не ми се е случвало поражения по гумата.
Обаче за гума 205/45/17 не знам... все пак борда е с 10мм по малък от 205/50/...
Отдавна карам с 195/50/15, в момента съм с 205/50/15 отпред и 195/50/15 отзад и не съм имал проблеми със гумите.
Ако някой си има представа какъв е пътя между Велико Търново и Разград (или през Долна Оряховица, Драганово, Камен, Попово; да не говорим Стражица, Николаево, Попово, особоено в частта между Стражица и Николаево където е лунен пейзаж и идеално място за трениране на високоскоростни слаломи....) - та почти само неравности и дупки. Досега имам само една изкривена стоманена джанта и една алуминиева, понеже в тъмното уцелих най-големите дупки. Та не е като да не карам по дупки и път като влакче на ужасите - пропаднал.
Често ходех и на полигона в Търново да си покарам на спокойствие - та там имаше наредени камъни вместо конуси за слалом. Доста пъти съм минавал през камъните с не малка скорост когато не преценя слалома и досега не ми се е случвало поражения по гумата.
Обаче за гума 205/45/17 не знам... все пак борда е с 10мм по малък от 205/50/...
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"
-
Re: ?ниско профилни гуми?
Карам отскоро с абсолютно същите гуми. Ако ги пазаш не правят никакви жаби. Аз лично не съм свикнал да пазя гуми. Досега съм сменял над 10-12 джанти и два пъти повече гуми. Но откакто разбрах че най-евтината подобна гума е 215/45/17 - 170лв. като за мене, а това на всичкото отгоре ще ми е широко... а 205/45/17 като а мене е 260лв... ми не целя дупките, ама изобщо. Настъпвам си я колата, ама само по пътища по които редовно минавам и ги знам. По другите си карам спокойно. Но за нищо на света не бих сложил други гуми. Стойката на колата е уникална. А и ми казаха за некви Кумхо в турция за по 100-120$ едната, което е една доста приемлива цена...dap написа:искам да питам някой от вас карал ли е с ниско профилни гуми да речем 205/45/17 и ако да дали наистина се скапват много бързо от нашите пътища
Абе с две думи съпер са...
az na moia Lexus imah tozi razmer v nachaloto. na edna zimna guma ospiah da i napravia balon, no zimnite gumi sa mnogo meki. na liatnite gumi stenite sa tvardi i e po trudno. btw, az na moia v posledstvie mu slojih 225/45/17, tova e dosta po podhodiash razmer, ne znam zashto ot Lexus ne go slagat. vsashnost sa go slagali, no samo na vagon versiite otzad. 225/45/17 shte ti vdigne s malko stenata, pak i sa dosta populiaren razmer, sumati BMW-ta i Mercedesi sa s nego.
za zimata ti triabvat 205/55/16, sabirat se bez nikakav problem, spirachnite aparati na taia kola sa napraveni za 16" djanta. tuk IS300 idvashe predimno sas 17", no imashe i opcia za 16" djanti. btw, tezi spirachki sa postaviani i na Supra bez turbo, tia idva zavodski s 16" djanti
za zimata ti triabvat 205/55/16, sabirat se bez nikakav problem, spirachnite aparati na taia kola sa napraveni za 16" djanta. tuk IS300 idvashe predimno sas 17", no imashe i opcia za 16" djanti. btw, tezi spirachki sa postaviani i na Supra bez turbo, tia idva zavodski s 16" djanti