Декоративна лайсна на предната броня /Авенсис 2/ - помощ
- drZoidberg
Декоративна лайсна на предната броня /Авенсис 2/ - помощ
Ще започна с кратък офтопик. Горд собственик съм на Тойота от близо 1 година и горе-долу оттогава чета /но само като гост/ темите в този форум, като от тях съм получил много ценна и полезна информация. Не съм писал или отговарял, защото това е първият ми собствен автомобил и просто не съм дотолкова компетентен за да давам мнения, но ще гледам занапред да съм по- активен.
Та както и да е - притежавам Тойота Авенсис 2, Sedan, 1.8 VVT-i facelift от 2007г., с ниво на оборудване Executive. Купена е на лизинг и за съжаление едно от задълженията в договора беше колата да бъде застрахована в дружество, което е дъщерно на лизингодателя. /няма да споменавам дружеството засега, защото не това е важното в случая, но държа да отбележа, че съм ужасно недоволен от тях/ И ето по въпроса - преди 2 дни някой "кадърен" шофьор, вероятно от женски пол, не е могъл да се изнесе повечко на някой паркинг за да се опише и ми е одрал предната броня, като при това ми е забрал и въпросната декоративна лайсна от страната на пътника. И точно поради това, че е от страна на пътника, не съм го забелязал, а един приятел ми го показа вечерта на същия ден. Обиколих местата, където съм спирал и е възможно да се е случило това безобразие, търсих, питах, но лайсната не се намери. Естествено не ми го признаха за щета. /което пък е другото нещо, което ме ядосва - щом като е пълно авто каско, ами да напрвят условията на договора така, че да не накърняват правата на добросъвестните клиенти, защото в случая се смятам за такъв, защото предприех всички действия за откриването на лайсната. разбирам и застрахователите защо прилагат тези изисквания, но просто трябва да се постараят повече за конкретизиране на възможностите, а не просто да заявяват "липсващи части не се покриват" и хайде всички под ножа. но и това е друг въпрос/ И че сега трябва да си я поръчвам от дилъра на Тойота таза лайсна, която трябва и да се боядиса също, а като се сетя, че само за 4-те сензора на парктроника ми взеха 80лв за боядисването само, си представям колко ще струва боядисването на част с такава "огоромна" площ. А и съм убеден, че и самата лайсна няма да е хич евтина.
Та молбата ми е - ако можете да ми помогнете със съвети как да процедирам или откъде да си набавя частта и къде да я боядисам на разумна цена. Впрочем цветът на колата е графитен /тъмно сив металик/. Държа да отбележа, че пиша не толкова заради спестяването на пари /все пак ако не се намери някакво решение, така и така ще съм принуден да си купя частта от дилъра/, а защото при положение, че цената на автомобила е близо 38к без оскъпяването и той се състои от хиляди частти, много от които са мн по- важни от въпросната лайсна, на нея да се пада 1/70 от цената. Е, да ме извинявате.
Благодаря предварително.
P.S. Ако темата не е за този раздел, се извинявам, и моля модераторите да я преместят в подходящия такъв.
Та както и да е - притежавам Тойота Авенсис 2, Sedan, 1.8 VVT-i facelift от 2007г., с ниво на оборудване Executive. Купена е на лизинг и за съжаление едно от задълженията в договора беше колата да бъде застрахована в дружество, което е дъщерно на лизингодателя. /няма да споменавам дружеството засега, защото не това е важното в случая, но държа да отбележа, че съм ужасно недоволен от тях/ И ето по въпроса - преди 2 дни някой "кадърен" шофьор, вероятно от женски пол, не е могъл да се изнесе повечко на някой паркинг за да се опише и ми е одрал предната броня, като при това ми е забрал и въпросната декоративна лайсна от страната на пътника. И точно поради това, че е от страна на пътника, не съм го забелязал, а един приятел ми го показа вечерта на същия ден. Обиколих местата, където съм спирал и е възможно да се е случило това безобразие, търсих, питах, но лайсната не се намери. Естествено не ми го признаха за щета. /което пък е другото нещо, което ме ядосва - щом като е пълно авто каско, ами да напрвят условията на договора така, че да не накърняват правата на добросъвестните клиенти, защото в случая се смятам за такъв, защото предприех всички действия за откриването на лайсната. разбирам и застрахователите защо прилагат тези изисквания, но просто трябва да се постараят повече за конкретизиране на възможностите, а не просто да заявяват "липсващи части не се покриват" и хайде всички под ножа. но и това е друг въпрос/ И че сега трябва да си я поръчвам от дилъра на Тойота таза лайсна, която трябва и да се боядиса също, а като се сетя, че само за 4-те сензора на парктроника ми взеха 80лв за боядисването само, си представям колко ще струва боядисването на част с такава "огоромна" площ. А и съм убеден, че и самата лайсна няма да е хич евтина.
Та молбата ми е - ако можете да ми помогнете със съвети как да процедирам или откъде да си набавя частта и къде да я боядисам на разумна цена. Впрочем цветът на колата е графитен /тъмно сив металик/. Държа да отбележа, че пиша не толкова заради спестяването на пари /все пак ако не се намери някакво решение, така и така ще съм принуден да си купя частта от дилъра/, а защото при положение, че цената на автомобила е близо 38к без оскъпяването и той се състои от хиляди частти, много от които са мн по- важни от въпросната лайсна, на нея да се пада 1/70 от цената. Е, да ме извинявате.
Благодаря предварително.
P.S. Ако темата не е за този раздел, се извинявам, и моля модераторите да я преместят в подходящия такъв.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ами колега, може да се намери всичко, в 90% от случаите на доста по-добра цена. Дай само че 1-2 снимки - където я има лайсната и където липсва, че да се предбие точна представа какво ще се търси
Иначе от вънка може да се намерят всички чаркове, на дооста по-прилични цени от тукашните
Снимай, качвай ги да ги видим и ще се вдигаме на помощ. Ама така само с обяснение, не съм сигурен дали съм те разбрал точно за кое говориш 

- drZoidberg
- drZoidberg
Ето ги снимките.Me4oKyX написа: Снимай, качвай ги да ги видим и ще се вдигаме на помощ.
Сори, малко е мръсна, ама през деня из едни генгерлици се завирах.

biggrin.gif Има - Няма

- Прикачени файлове
-
- Nyamaа.JPG (270.52 KiB) Преглеждано 2634 пъти
-
- Imaа.JPG (282.05 KiB) Преглеждано 2634 пъти
Последно промяна от drZoidberg на 21 Юни 2008 04:47, променено общо 1 път.
- drZoidberg
Първо да кажа - 10х отново.Me4oKyX написа:Доообре, значи правилно съм се ориентирал, въпроса сега е, да разбера има ли разлика от моята лайсна до твоята и ще знам дали ще намеря по-лесно или по-трудноЩом излезе нещо, ще пиша веднага

Една от колите ти е Авенсис преди фейслифта, нали? Поне с такова впечатление съм останал от прочетеното във форума досега. Или се бъркам нещо? Както писах, отскоро съм по- активен тук и по- бавно се ориентирам.

Та идеята ми е, че специално гледах Авенсиси преди фейслифта - тяхната лайсна е различна, по- дълга е.
Ето снимка преди фейслифта и горе на моята лайсна, съответно след фейслифта, за сравнение:
- Прикачени файлове
-
- ToyotaAvensis.jpg (121.18 KiB) Преглеждано 2614 пъти
- drZoidberg
Мисля, че без да споменавам вече, разбираш колко съм ти благодарен, най- малкото, че си правиш труда да я търсиш таз пуста лайсна.Me4oKyX написа:Дам, имам такъв АвенсисНе бях се заглеждал каква е разликата честно казано.... Има вариант да се намери тази лайсна, но май няма да е същия цвят... Поне цената мисля, че ще е разумна
Но все още не съм получил отговор с цената. Щом ми отговорят, ще пиша пак

- drZoidberg
- Aleksandar
За боядисването н се притеснявай. За боя за тази платмаса не повече от 50лв. Само трябва да я намериш.
Говори например с тия:
http://www.avtocasti.com/viewtopic.php?f=30&t=30
Ако не стане, казвай, има и други варианти. И аз много се дразня на тези изнудвачи. Ще фалират за 50лв!!!!!
Говори например с тия:
http://www.avtocasti.com/viewtopic.php?f=30&t=30
Ако не стане, казвай, има и други варианти. И аз много се дразня на тези изнудвачи. Ще фалират за 50лв!!!!!

Toyota Avensis AT221 7A-FE
- drZoidberg