Тракане на резервоара на Авeнсис D4-D 2.2 - 2007

Chancer
Обратна връзка:

Тракане на резервоара на Авeнсис D4-D 2.2 - 2007

Мнение от Chancer » 27 Май 2008 00:41

Здравейте приятели. Преди половин година си купих Тойота Авeнсис D4-D 2.2. След първото зареждане на резервоара догоре установих, че при потегляне или спиране се чува едно потракване откъм багажника. Като разклатих колата при отворен багажник разбрах, че шума идва откъм резервоара. Шумът продължава докато нивото не спадне с 10-тина литра (две деления). Говорих с хората от ТМ Ауто и ми казаха, че имали и други подобни забележки но нищо не можели да направят. Вероятната причина била в поплавъка, който при пълен резервоар се удрял в стените. Според вас възможно ли е това? Някой имал ли е подобен щум?

evgeniim

Мнение от evgeniim » 27 Май 2008 01:37

На абсолютно същата кола - има го същото при спиране и тръгване - първо помислих че е нещо в окачването, после установих че е след пълнене на резервоара догоре ,на мен ми звучи като люшкане на горивото , не ми се вярва кола 2007 година да е с поплавък -измерването отдавна е на воден стълб на къде по-нисък клас коли . Моя извод е - не я пълни догоре за в града.
Аз имах едно странно тракане отвътре в купето на празен ход -ту го има - ту не . Уплътниха ми цялото табло- наистина стана по-тихо на павета, си го имаше същия шум. Ден по-късно установих че е от подлакътника - има ли го при теб същото

tonitem

Мнение от tonitem » 27 Май 2008 08:41

Това е колеги. Причината за шума който идва от дясната страна на багажното отделение е точно при пълен резервоар догоре. Аз карам Авенсис 2004 г. и при мене е така. Просто не се вторачвай излишно, иначе всичко си е наред. Айде щастливо и безаварийно!!!!!!!

Аватар
REX_TAXI

Re: Тракане на резервоара на Авeнсис D4-D 2.2 - 2007

Мнение от REX_TAXI » 27 Май 2008 10:50

Chancer написа:Здравейте приятели. Преди половин година си купих Тойота Авeнсис D4-D 2.2. След първото зареждане на резервоара догоре установих, че при потегляне или спиране се чува едно потракване откъм багажника. Като разклатих колата при отворен багажник разбрах, че шума идва откъм резервоара. Шумът продължава докато нивото не спадне с 10-тина литра (две деления). Говорих с хората от ТМ Ауто и ми казаха, че имали и други подобни забележки но нищо не можели да направят. Вероятната причина била в поплавъка, който при пълен резервоар се удрял в стените. Според вас възможно ли е това? Някой имал ли е подобен щум?
И при мене е така колега карам същатата кола Тойота Авeнсис D4-D 2.2 и в началото все си мислех че нещо се търкаля в багажника. Ако стане нещо нали все още са в гаранция wink.gif wink.gif
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D

Chancer
Обратна връзка:

Мнение от Chancer » 27 Май 2008 21:59

Благодаря ви на всички за коментарите. И все пак е странно наистина кола от 2007 г. да има такъв смехотворен проблем...

Публикувай отговор