SUPRA MA70 -> JZA70 ,7MGTE -> 1JZ-GTE

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Публикувай отговор
Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 27 Май 2008 06:22

Днеска са разходихме до една ,селска ама готина писта:

Изображение

Бехма 4-ма гражданина там ,даже ни беха раздали и уникални номера. От 2 до 5.

2.Стоян
3.АЗЕ
4.КРАСИ
5.КАНУ

всички други коли там ,около стотина беха само и единствено Хамерикански драгстери. Кошове със мнооогоо големи сликове ,даващи главно ниски 9-ки и десетки.

Аз са изложих със 14.01. Оправдания господ дал ,ма сериозно WheelHop-а със тезги гуми е нетърпим - което прави добрия старт невъможен. За пример ,преди със некакви неизвестно стари летни гуми ,със дебелина 225 правех постоянно от 2.1 do 2.2 на 60 феет-а. Сега със 255 задни гуми не можах да дам време под 2.5 ,а повечето беха 2.6 и нагоре.

Отделно и 3-та не влизаше ,не знам какво стана със таз трансмисия ма маи вилката за 3-та и 4-та се е евНАЛА мноогооо зловещо. вкарване на 3-та от 2-ра е цяло изкувство ,а от 2-ра на 4-та е практически невъзможно...

Ето и едно видео на старт:

http://www.youtube.com/watch?v=dAv1u0lWoaI

Ето и проблемите със 3-тата:

http://www.youtube.com/watch?v=t7Di1wlbjWE

Колегите също не се преставиха на кои знае каква висота ,маи само Стоян със S60R успя да даде време около очакването за колата му (14.07). Кану правеше нечовешки изтрелвания (1.8 na 60 feet) обаче нещо Фуджи-то му е със Бъгнат Софт и яко криипва на 3-та и 4-та...

Аа да ,макс термална скорост за деня ми беше 109 мили ,със половин секундна пауза във мъчение да вкарам 3-та wink.gif
Изображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 27 Май 2008 06:23

Ето и другите филмчета:

http://forums.lorddigital.com/Project/1 ... st%20Drag/
Изображение

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 28 Май 2008 00:43

LordDigital написа:Ето и другите филмчета:

http://forums.lorddigital.com/Project/1 ... st%20Drag/
Тази "R-ка" сток ли е?

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 28 Май 2008 00:58

Po4ti stock, ima FMIC, Exhaust-a mu e samo s edin rezonator sled catalizatora i ima drop in air filter. Tova e po otno6enieto na varveneto ina4e ima prujini, sway barove i spacers.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 28 Май 2008 01:13

Карал съм сток и бях доло горе доволен, но тук се изненадах как се държи :thumbsup:

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 03 Юни 2008 05:59

Посъбраха ни са разни пистички последните 2-3 седмици.

Първо 2 техчнични ,последната на TireRack. Купих си сликове (R1-ци) ,но много бързо ми стана ясно (по дистрибуцията на загряване само по ръба) ,че колата и требе много по-малко от -0.9 камбер. Работя над въпроса ,идеите са 2 за сега.

Днеска обаче ,буквално са разбихме от каране. Ходихме на 2-рата по дължина писта в uS - Autobahn Country Club:

http://www.drivefastbesafe.com/PDFs/FullCircuit.pdf

Тва по принцип са 2 писти ,сляти във една за комбинирана дължина от 3.5х мили или там почти 6 километра.

Пускаха ни на групи ,по около половин час каране. И така 8 пъти! Карането е до дупка ,освен наи-първата обиколка която следвахме водещи коли да ни покажат идеалните криви.

Общо взето ,както се очакваше - тва е писта където супрата си влиза във собствени води. Динамиката на пистата е много тежка ,ритъм почти няма и карането си е по-скоро брутално.

Аз не съм си представял ,че таз кола може да спира така и да ускорява. Поредицата от завои и яки прави е безкраина ,ЕГТ-то отива над 750 градуса за под 20 секунди и до края на сесиите пиква между 810 i 815. Предните ми спирачки са вече R4S ,DOT маркучи и високотемпературна течност - обаче задните ми са заводските. Спирането е толкова динамично ,че още на третата обикока задните спирачки ми изчезваха ,и започваше да излиза непрекъснат пушек. До средата на деня ми светна лампата за резерва ,а до вечерта напраихме 110 мили на пистата!

Послените 2 излизания ги карах на макс боост. Кеф голям ,ма на 20-тата минута вече стрелката за температурата почна да отива към средата - което за мене си е опасна зона. Требе да разкарам огромнта концентрация на антифриз ,и наи-вече да сменя 10 годищната капачка на радиатора ,която тафих от лексуса на дъртия:)

Общо взето кефа беше много голям ,още виждам как Тестаросите леко ми бягаха във завоите ,обече на правите веднага ги достигах и им се лепвах за бронята.

От българската агитка бехме представителите на БМв сектата във лицето на Кристиян (бивш ралиджия от България) Дими (дето има маи наи-много TrackDays & AutoX от всички познати тука) и ,яЗе:

Изображение

Снимките на по-забележителните автомобили са тука (Тестаросата едната са завъртя и са зарина във пясък ,а другата следобяда изпуши и си тръгна - итакянска му работа;) :

http://forums.lorddigital.com/AutoEvent ... G_6709.htm
Изображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 03 Юни 2008 06:01

Неколко евнати видео-та ,на птични поглед на първите 2 завоя ша кача тука:

http://forums.lorddigital.com/AutoEvent ... 008/Sando/
Изображение

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 03 Юни 2008 07:34

eiii mnogo iako!! 110 mili na pista!!! wacko.gif

az shte hodia v petak, otvariat chisto nova pista, road course do nas. purvite 250 koli bezplatno. Dano da ne e goliama frashkanica i da mojem da pokarame .... shte vidim kak e. Kolata e gotova, samo spirachkite shte vidim kak shte se spraviat :)
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 03 Юни 2008 08:46

izglejda che e bilo super maniashko, no opredeleno si e samo za koli det sa podgotveni za pista(moje bi nai veche spirachkite).
btw, ti misli kak shte si opraviash stika, che taka si e istinsko bezobrazie, az predstava si niamam kak karash taka wacko.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 03 Юни 2008 20:43

супер е да има писти - ние тука няма къде да напълним 4-та wacko.gif а на последното състезание една високооборотна онда през цялото време караше на 1-ва. е и ферарита нямаме по пистата, ама това е друга тема laugh.gif
status: за БАН

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 03 Юни 2008 21:57

maggkrabar написа:супер е да има писти - ние тука няма къде да напълним 4-та wacko.gif а на последното състезание една високооборотна онда през цялото време караше на 1-ва. е и ферарита нямаме по пистата, ама това е друга тема laugh.gif
Добре дошъл отново във форума :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 03 Юни 2008 22:02

kristian написа:
maggkrabar написа:супер е да има писти - ние тука няма къде да напълним 4-та wacko.gif а на последното състезание една високооборотна онда през цялото време караше на 1-ва. е и ферарита нямаме по пистата, ама това е друга тема laugh.gif
Добре дошъл отново във форума :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Че Краси кога е го е нямало бре :thumbsup:

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 04 Юни 2008 03:25

ugabuga написа:eiii mnogo iako!! 110 mili na pista!!! wacko.gif

az shte hodia v petak, otvariat chisto nova pista, road course do nas. purvite 250 koli bezplatno. Dano da ne e goliama frashkanica i da mojem da pokarame .... shte vidim kak e. Kolata e gotova, samo spirachkite shte vidim kak shte se spraviat :)
Ми аде де ,буташ са там и после сакаме репорт wink.gif
Изображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 04 Юни 2008 03:27

ALTEZZA написа:izglejda che e bilo super maniashko, no opredeleno si e samo za koli det sa podgotveni za pista(moje bi nai veche spirachkite).
btw, ti misli kak shte si opraviash stika, che taka si e istinsko bezobrazie, az predstava si niamam kak karash taka wacko.gif
Проблема е във трансмисията ,защото на 5-та луфт немам. ша видим професор антон ,какво откупване ша поизка да ми напраи една трансмисиа като хората...
Изображение

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 04 Юни 2008 03:54

Lord-e vie mai u va6to selo na Lotus Esprit mu vikate Ferrari Testarossa?

Публикувай отговор