ПРОТЕСТ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СКЪПИТЕ ГОРИВА!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 24 Май 2008 09:09

От февруари до сега цената на бензина се е вдигнала с 18%, а цената на дизеловото гориво с 32%. И вината за това положение, е почти само на правителството, което ръководи тая държава в момента! За това ми беше мисълта, а не за мерцедесите, които се паркирали на пешеходни пътеки. Който си има Мерцедес пак ще си го кара... На който му липсват първите 7 години от възпитанието, пак ще си е селски бек.
Мисълта ми е за друго. Тракторите по полето вървят с нафта... Комбайните и другите селскостопански машини вървят с нафта.... ТИР-овете вървят с нафта...Автобусите вървят с нафта...Бусовете, с който се зареждат по-малките магазини вървят с нафта...Горелките с които се пече хляба във фурните работят с нафта...Така че тези %, който цитирах по-горе, пряко вдигат ИНФЛАЦИЯТА в тази държава! И ВСИЧКО ПОСКЪПВА!!!!А оправданията са в долара и в арабите!!!!
Аз нещо не мога да се съглася с тези обяснения. А Вие?

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 24 Май 2008 10:48

Никой не трябва да бъде съгласен с това , че в БГ с 1а средна заплата може да купиш примерно 150 ЛИТРА дизел, а в една нормална страна може да си купиш 2-4 ТОНА дизел wink.gif и че в повечето нормални страни дизела е по-евтин от бензина , а само тук в БГ понеже някой е решил , че трябва да печели повече , защото имало повече дизелови двигатели, та за това ни правят на луди и ни скубят здраво wink.gif
но както изглежда до сега е било така и занапред най - вероятно ще е така... sad.gif
Последно промяна от alex_varna на 25 Май 2008 21:46, променено общо 1 път.
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Май 2008 14:02

dimd00d написа:
rudolf написа:
dimd00d написа:
ма jamie, тя държавата да си махне аре 20% ддс (дето аз лично ще призная, че тойота е по-яка от опел тогава), ония ирански бастун каза че краткосрочните им планове са $200 на барел. после кво ще протестираме, държавата да анексира иран ли? :)
дими ти пак не разбра---

ако барела е 60 евро и държавата взима примерно 15% акциз...когато стане 130$-- държавата ще взима повече-въпреки че е пак на 15%.....в случея българия дигна и акциза,,,остави ддс-то,,
Е аз може да съм пенсионер, ма се пак от елементарна математика разбирам. да кажем че бензина в момента струва непосилните за плащане X - държавата щедро връща да кажем 20% (акцизите са фиксирани от ЕУ - честито на печелившите - и тва няма как да стане реално, ма все пак да предположим). И кво става - цената вече е 0.8X, народа вие хора и ръченици пред ЦУМ. До края на годината обаче, цената на барел се вдига от 100 на 200 -> бензина е вече 1.6X - и кво правим, държавата няма повече кво да сваля, и единственото което ни остава е Черноморския ни флот да влезе с надуваемите си щурмови лодки в Персийския залив....

За пиенето си прав - аз това което ти казвам е, че и да пиеш пак ще умреш от жажда, колкото и да свалят цената на сламките.

За старите коли - не си вярваш наистина, че една кола на която ауспуха е вързан с парче тел и собственика и няма пари да смени оригиналните гуми и много безопасна нали? Ма сигурно му е жизненоважна, нищо че при първия дъжд ще се нашие някъде (няма значение че не вдига 100, и с 20 да те удари, недай си боже....). Safety first както се казва tongue.gif
biggrin.gif по въпроса за акциза--- изискването на евросъюза е тези акцизи който българия въведе -да се въведът до края на 2010та година---предполага се че до тогава- ние ще сме поразвили икономиката,за което се отпускат и средства от евросъюза--- я кажи защо ни давт срок до 2010-,а не ни го наложиха преди приемането ни??---друг е въпроса че всичко е преговори и ние можехме да искаме още няколко години гратисни,,
с това си решение държавата допринесе за увеличаване на инфлацията-която ни е на предпоследно място в европа и получихме критики и е едно от причините скоро да не може да не минев в евро-зоната.( мое съмнение е че има определен кръг хора,които нямат интерес всичко тук да е кристално и печелят от наличието на лев)

пример за предсрочното увеличение на горивата е:
ти знаеш че ще остарееш,,,знаеш че ще ходиш с бастунче....и още сега си набиваш по една бургия в колената-че да си свикваш..

за старите коли си вярвам- не виждам причина ако ауспуха ти е с гумени тампони или тел-как това се отразява на безоапсността.

гумите са консуматив- и това че една кола е е на 4 години- не е невъзможно да е с изтъркани гуми,,,имаше случей когато нови автомобили се внасяха с неподходящи гуми за друг географски пояс-и гумите не държаха( преди години телевизията беше купила пежа- с пласмасови гуми,,,подобни)
старите коли се карат с едно наум и обикновено скороста им е много по малка-което прави птп-тата с тях -леки...
( не включвам 1500 те голф 2 и 3, 1500те астри гси, 1500 те бмв 3ки,и други достъпни култови за българския тинейджър-по вехти автомобили-които не съставят и 1% от автопарка),но в всяка държава има рискови автомобили-за които и застраховката е по голяма,,,,например според фобс- новия нисан з350- най често участва в тежки птп-та,,,,не защото спира лошо,или друг дефект,а защото се предпочита от най младите без опит,и е силна кола..

аз лично съм забелязал че 20 годишните автомобили се управляват от водачи над 35 годишна възраст-които вече имат семейства- и общественото мнение-не ги касае...това са водачи с повече опит и по уравновесени без хормонални избляци зад волана...

замисли се и в нашия форум средната възраст на водачите с нови коли каква е , и на тази с 15+....замисли се и на семействата в които бащата и сина(щерката) имат коли,,,,дали тази на детето не е с 10тина година по малко??

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Май 2008 14:03

alex_varna написа:Никой не трябва да бъде съгласен с това , че в БГ с 1а средна заплата може да купиш примерно 150 ЛИТР дизел, а в една нормална страна може да си купиш 2-4 ТОНА дизел wink.gif и че в повечето нормални страни дизела е по-евтин от бензина , а само тук в БГ понеже някой е решил , че трябва да печели повече , защото имало повече дизелови двигатели, та за това ни правят на луди и ни скубят здраво wink.gif
но както изглежда до сега е било така и занапред най - вероятно ще е така... sad.gif
това не може лесно да се повлиае,,но трябва да се взима в предвид- на неща които могат да се влиаят от държавата...

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 24 Май 2008 15:28

С този новия закон ... няма да останат много коли на газ и без това dry.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Май 2008 17:38

Wolfcho написа:С този новия закон ... няма да останат много коли на газ и без това dry.gif
колеги дайте линк към тоя нов закон?? гласуван ли е?? от европа ли е наложен??....нищо не знам,а и не виждам причина..

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 24 Май 2008 18:39

rudolf написа:
Wolfcho написа:С този новия закон ... няма да останат много коли на газ и без това dry.gif
колеги дайте линк към тоя нов закон?? гласуван ли е?? от европа ли е наложен??....нищо не знам,а и не виждам причина..
????????????????? sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif ????????
Какъв пък е тоя закон.Доколкото знам има големи градове из Европа,където се ползват нещо като преференции в централните части ако си на газ.Последно за Лондон бях чел , че не се плащат такси в сините/зелените(не помня как се водеха) зони ако караш на газ.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 24 Май 2008 18:55

Ami bqh 4ul, 4e gazovite uredbi koito ne sa zavodski i ne sa minali n1qkvbi pregledi shte se zabranqt .... i ako imash i ne e zavodska shte trq da minavash na pregledi nqkvi. Neshto takova dry.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 24 Май 2008 19:37

kristian написа:
rudolf написа:
????????????????? sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif ????????
Какъв пък е тоя закон.Доколкото знам има големи градове из Европа,където се ползват нещо като преференции в централните части ако си на газ.Последно за Лондон бях чел , че не се плащат такси в сините/зелените(не помня как се водеха) зони ако караш на газ.
Не съм чул за Приус на газ,все още.а в Лондон в тези зони се карат основно Приуси,щото тогава не плащаш по 5 лири/ден.Болшинството двуетажни автобуси са Волво и забелязах на някои от по-новите машини надписа: HYBRID.
Та за цените:
1.По мое мнение наште управляващи мухльовци,използвайки истерията по борсите,калкулират бая сериозни допълнителни печалби.Не мога да го подкрепя със съвсем точни сметки,но цената на бензина се калкулира при курс на 1$>>>1.24 лв.
2.Оставете ги арабите на мира.В крайна сметка 2те войни в залива бяха с цел и ефект драстично повишаване цените на петрола.И до като не се махнат от там,ще го духаме яко.Че и ние сме там-"Together Petko with the men".Най-много от това намазаха няколко фамилии-Буш и Путин.А техния произход е публична тайна.
3.Според скорошни изследвания,петрол за още поне 100 г. се намира,но просто много по-надълбоко и на шибани места.В Корея сега правят сонди,работещи при -60 градуса,направете си извода.
4.Не знам дали ако се задейства "ефекта на пеперудата",чрез напр. 7 дневен протест и бойкот на бензиностанциите в световен мащаб,няма в крайна сметка да доведе до негативен ефект върху всевъзможните други сфери на икономиките.
5.По-скоро съм склонен към обръщане към нетрадиционни,а и често цензурирани и засекретявани технологии,които значително редуцират разходите,а някои от тях даже не са и особено сложни и скъпи.За мен това е най-добрия начин да бъдат обезоръжени тези,които сега ни извиват ръцете.
п.п.Само дето тогава следващите войни ще бъдат за вода

wacko.gif
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 24 Май 2008 21:29

Та, няколко извадки от мрежата:
1. ''''Стокови пазари Цената на петрола се покачи над $ 127 за барел в понеделник, след като председателят на ОПЕК е заявил, че картелът няма да организира извънредна среща преди септември, тъй като според него светът е достатъчно добре снабден с петрол и не се нуждае от повече. Американският лек петрол с доставка юни се покачва до $ 127.81 за барел. В петък контрактът приключи при ниво от $ 126.29 за барел, след като докосна дневен връх на $ 127.82. Петролът сорт „брент” леко понижи стойността си до $ 123.13 за барел. За високите цени на черното з...''''''''http://www.chambersz.com/index.php/cont ... 16263/112/

2. '''''''
Станишев откри в Пловдив Факултета „Обществено здраве”
Сн.: БГНЕС
Кабинетът готов да преговаря за горивата.......'''''''---тука май комсомолския секретар малко послъгва.....
24 май 2008 / News.dir.bg
Цените на горивата се определят от цените на световните пазари и това е нещо, което България не може по никакъв начин да регулира.
Това каза премиерът Сергей Станишев в Пловдив по повод ескалиращите цени на горивата и националната стачка на превозвачите, предаде БГНЕС.......................Премиерът припомни, че преди три години цената на петрола е била около 50 долара за барел, а тази седмица е стигнала 135 долара. :censored: :censored:

3. '''''''''''''Няма никакъв смисъл акцизът върху горивата да бъде намаляван само за няколко месеца. Правителство е поело ангажимент нивата на акцизните ставки в страната да достигнат минималното ниво за Европейския съюз. Това заяви днес в Пловдив премиерът Сергей Станишев по повод продължаващите протести на превозвачите срещу рязкото поскъпване на горивата. Графикът, по който акцизът ще бъде увеличаван, стартира от 1 януари 2009 г.....'''''http://www.chambersz.com/index.php/cont ... 17282/112/--а пък тук направо си ви казва"""тъи и тъи шъ въ таковаме,амо о-добре да си свиквате отсега"""-както вече спомена и Рудолф-вземайте си бастуните отсега,щото (дано) все някога ще остареете
:censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 24 Май 2008 23:20

Айдеее продавам акциите на Microsoft и купувам на Petrol tongue.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Май 2008 23:56

Wolfcho написа:Ami bqh 4ul, 4e gazovite uredbi koito ne sa zavodski i ne sa minali n1qkvbi pregledi shte se zabranqt .... i ako imash i ne e zavodska shte trq da minavash na pregledi nqkvi. Neshto takova dry.gif
прегледи има задължителни от много години-- всяка газова има паспорт в който се отбелязва годишния преглед на газовата система,,,,преди 4-5 години на газостанцийте седеше надпис-че на голи без преглед-газ няма да се налива..

друг е въпроса че има занижен контрол или никакъв,,,
мойта газова по стечени ена обстоятелста е с паспорт и преглед...редовни..

волфчо не е това,,,

имено стикерите- ГАЗ- на задното стъкло гиизмислиха-че да значет полицайте да ти проверят прегледа

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 25 Май 2008 01:11

Emi neznam tva 4uh naskoro, tova kazvam :) az sum na benzin :P
Nihon No Kuruma

Публикувай отговор