Режим на празни обороти АВЕНЗИС 1,8
Режим на празни обороти АВЕНЗИС 1,8
Търся информация за оборотите на празен ход на затоплен двигател. При мен поддържа 600 об/мин и дали е нормално? В момента колата е на 33000 км. В началото оборотите бяха 850 до 900.
vzv
Пусни парното или климатика и включи вентилатора да видиш дали ще се вдигнат оборотите. На Avensis D4D 2000 така се получаваше и питах тук във форума колеги казаха, че това е нормално около 600 без парно и около 1000 с пуснато парно. Ако не мени оборотите значи нещо не е наред трябва специалист - поне аз мисля така изпитано е.

Варам Авенсис 1.8 на 5000 км. Оборотите на празен ход варират от 600 (за много кратки интервали) до 800-900 ( през по голяма част от времето) като достигат до 1000 ако се включи перката или климатика тепърва охлажда купето. Закономерността е ясна- по голяма консумация на ток по високи обороти. Факта,,че периодично падат до 600 не ме притеснява особено.
В тези задръствания по-ниски обороти на празен ход-по нисък разход
В тези задръствания по-ниски обороти на празен ход-по нисък разход

и при мен е така на авенсис 2.0 бензин
а тъй като виждам, че тук пишат колеги с авенсис искам само да попитам дали имат подобен проблем:
а тъй като виждам, че тук пишат колеги с авенсис искам само да попитам дали имат подобен проблем:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6831&highlight=Уплътнение на прозорци - проблем след дъжд
Здравейте!
Колата е Тойота Авенсис /последния предлаган такъв/
Например снощи измих колата към 22:00 на водоструйките на ОМВ
Веднага подсуших стъклата така, че да останат абсолютно сухи. Не съм свалял прозорците!
Днес към 11:00 след като беше престояла цяла вечер суха и я беше напекла сутринта слънцето/но не много все пак е сутрешно слънце/. Свалям днес прозореца и го вдигам и гледам как се размазва от уплътнението и ми остава вода и мръсотия.
Обикновено след дъжд ми се размазва така стъклото в продължение на два три дена?
Това нормално ли е според вас.
И на мен се получава същото но след ден влагата изчезва. Уплътнителя на стъклото ми се вижда че не е само от гума а и има нещо като киче и мисля че там се задържа вода известно време. Не съм свалял кората на вратата за видя дали има влага вътре в нея и дано да няма че иначе много лошо за кабелите и ламарините
В момента карам Avensis 2007 карал съм Verso и "по стария" Avensis 2000 и при трите коли това нещо го имаше но проблем не съм имал така че няма място за притеснения

В момента карам Avensis 2007 карал съм Verso и "по стария" Avensis 2000 и при трите коли това нещо го имаше но проблем не съм имал така че няма място за притеснения

TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D