кофти нафта

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
smirn0ff

Мнение от smirn0ff » 21 Май 2008 10:40

Svetlix написа:
DodoIwanow написа:Абе знаете ли какво... май няма значение марката бензиностанция, а коя точно бензиностанция...
Именно! Аз съм имал случаи в коитогоривото на една от бензиностанцийте на Шел няма нищо общо със същото на друга бензиностанция. От тогава зареждам от точно определени места.
Специално за Shell. Бензиностанциите Shell в България нямат нищо общо помежду си освен това че изглеждат по горе-долу един и същ начин и че имат лого Shell. Преди години, когато Shell, дойде на българския пазар имаше конкурс и раздаваха бензиностанции и така си и остана, че всеки Shell е различен и независим от всяка друга бензиностанция Shell в страната. Всеки сам си договаря доставката на горивата и т.н.

Аватар
Alx

Мнение от Alx » 21 Май 2008 15:35

Абе да ви кажа, аз от доста време пробвам тея и онея бензиностанции и от своя личен опит мога да споделя следното:

ОМВ - много качествени горива, само че почти на всички бензиностанции те бият в количеството

Shell - Единствено за нещо стават V-power - горивата, ама и те не са кой знае какво...

Лукойл - Качеството е на безобразно ниво....

Петрол - Само когато има някаква промоция, може да си сипеш хубаво гориво, ама все пак си те тумбят в количеството...

Еко - Е това са бензиностанциите от които имам само едно оплакване: Много са малко... иначе вече зареждам само там, макар че понякога ми се налага да карам по 20км само и само да заредя при тях...

Пак казвам това са мои лични наблюдения
Новия правилник за движение по пътищата:
http://www.zazz.bg/play:406f755d

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 21 Май 2008 19:25

я някой от софянци да препоръча проверена бензиностанция на която е зареждал доста пъти и е бил доволен от нафтата. южната част на града
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 21 Май 2008 20:50

4uval sum sluhove 4e v momenta ima samo edna rabote6ta laboratoriq za testvane na goriva i tq e to4no na lukoil. Kolko e vqrno nemoga da garantiram. 4esno kazano za gorivata na petrol moga da kaja 4e nigoka pove4e nqma da zaredq tam. Za lukoil, zarejdam samo v kraen slu4ei. OMV i Shell za men sa ok. Drugade ne zarejdam nqmam namerenie i da probvam.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

chaval

Мнение от chaval » 21 Май 2008 22:16

Преди време попаднах на предаване за проблема с горивата и тогава гледах интервю с незнам си кой, че въпросната лаборатория е в ремонт от години насам и затова не работи. Дефакто сега няма никакъв контрол и всеки си прави каквото си иска и представете си какви подкупи се дават за да се проточва този ремонт!!! Намерих и малко матерял по темата който потвърждава това http://e-vestnik.bg/3553

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 21 Май 2008 22:44

casparcho написа:................... Намерих и малко матерял по темата който потвърждава това http://e-vestnik.bg/3553
""""Дестилация на бензин от нефт не става в каква да е инсталация, като ракиен казан на село, обяснява експертът. Има нелегални производители, които точно така процедират. Имат една колонка и извличат всичко, каквото изтече.
В “Лукойл Нефтохим” има нужните инсталации за дестилация. По принцип в “Лукойл” могат малко „до утежнят” бензина с цел по-голям добив. Но след това в цистерната може да се добави разредител по пътя или бензинджията да го смеси с нещо.
""""""
Ай стига ве wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Може ли да си направиш крекинг инсталация в къщи??????????? wacko.gif wacko.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 21 Май 2008 23:00

Не бе,просто няма такава държава:
'''''''Държавната лаборатория е затворена, защото вече трета година я ремонтират и модернизират. Проектът се финансира по програма ФАР.
През това време никой не знае какво се продава по бензиностанциите.
Преди две години Комисията срещу корупцията в парламента започна разследване в Дирекцията за контрол на течните горива. Изведнъж се разбра, че качеството на горивата не се контролира или се контролира избирателно.
"""""""
Е сега пъ кв е проблема???
И манги са им дали на гьотверените............. :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:

И още малко:
''''''Служители твърдят, че дори когато е работила държавната лаборатория, е имало фалшиви проби и неверни резултати от проверките.
Подкупни инспектори могли да подменят съмнителните проби от бензиностанцията с проби с качествено гориво. Ако собственикът на горивото не си реши проблема още на бензиностанцията при взимане на пробите, можело да се стигне и до натиск върху самата лаборатория. Имало период, в който на всички инспектори, раздали клещи с еднакви индификационни номера за пломбиране на пробите. Така инспекторът от Пловдив може да си свърши много съвестно работата, обаче в София като дойде пробата, се отваря и се вижда в регистъра, и се знае от коя бензиностанция е взета. Следва обаждане до търговеца: ако не платите до еди кога, еди колко си лева…Разбира се всеки е съгласен да даде 5-6 хиляди вместо 50 хиляди лева, колкото е санкцията за некачествено гориво. И какво става? Този в Пловдив си е изпратил истинската проба, но инспекторът в София също има клещи, отваря, слага бутилки с качествено гориво (такова винаги има, защото се взимат не по 2-3 литра от бензиностанциите, а се точат туби по 20 литра, за да си имаме и за колите и за резерв), обясняват служители методите на работа
''''''''
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

DodoIwanow

Мнение от DodoIwanow » 22 Май 2008 20:50

Абе, хора, цените са безбожно скъпи а ние седим и се караме къде са най хубавите горива. Ми знаете ли какво... май няма значение защото всички са скапани в сравнение с цената която ни карат да плащаме. За 2.50лв/л. при 600-700лв. средна работна заплата... ми колата ми май трябва да лети, да харчи по не повече от 2-3 литра и то градско и продавачката да ми прави св :censored: ки, ама само ако е готина tongue.gif

Публикувай отговор