кофти нафта
кофти нафта
Мнение от ivobox » 17 Май 2008 18:36
таа да ви питам: сега имам 3/4 пълен резервоар с "боклука".........да карам така докато свърши или да доливам от най-добрата нафта на ОМВ до горе
п.п.: от едан и съща безиностанция зареждам всеки път - на Лукоил
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
ivobox
lacho
evgeniim
ivobox
Мнение от newmiro » 18 Май 2008 00:38

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Re: кофти нафта
Мнение от rudolf » 18 Май 2008 01:00
източи още 2/4 и тогава долей,виж в прозрачна ботилка има ли нящо съмнително,,и си я доливай после умерено..ivobox написа:колеги последниа път като заредих ми се падна кофти партида на колонката, изтеглих късата клечка. разходо скочи с 3л/100, по тромава е, вибрациите са по силни.
таа да ви питам: сега имам 3/4 пълен резервоар с "боклука".........да карам така докато свърши или да доливам от най-добрата нафта на ОМВ до горе
rudolf
Nedkow
Re: кофти нафта
Мнение от rudolf » 18 Май 2008 01:53
rudolf написа:източи още 2/4 и тогава долей,виж в прозрачна ботилка има ли нящо съмнително,,и си я доливай после умерено..ivobox написа:колеги последниа път като заредих ми се падна кофти партида на колонката, изтеглих късата клечка. разходо скочи с 3л/100, по тромава е, вибрациите са по силни.
ааа да,,и задължително смени горивния филтър laugh.gif
rudolf
Kiki
Мнение от rudolf » 18 Май 2008 22:04
щото може да са вече в филтъра---а и е консуматив,,какъв по добър повод за подмяна? laugh.gifKiki написа:Ако няма съмнителни елементи,защо да го сменя?Nedkow написа:Източи максимално количество с ел. помпа и после долей някъкво по добро гориво. Източеното налей в прозрачна туба за да видиш за съмнителни елементи .
Задължително Смени горивен филтар
rudolf
-
Мнение от DodoIwanow » 18 Май 2008 22:10
DodoIwanow
Мнение от kristian » 18 Май 2008 23:03
Това дето вземат проби и мерят -добре.DodoIwanow написа:................ Na wseki 3 meseca (ne znaeme tochno koga i koj) minawa dyrvawna agenciq za kontrol na kachestwoto. Wzema probi ot wseki rezerwoar i meri na 20 litra kakwo otklonenie shte dadesh. ...........
Ама какво става след като констатират отклонение?!?!?
И тия мерки само Петрол/Лукойл ли засягат?
И смяташ ли ,че тези чиновници ще накажат Лукойл?Тя май тая "фирмичка" ще да е бая по-богата от продажната ни държавица

kristian
-
Мнение от DodoIwanow » 18 Май 2008 23:11
Naistina zarevdajte w petrol be hora. No w po hubawite im benzinostancii. Na tiq starite e twyrde weroqtno da wi izlyvat s nqkoj drug lityr... Nqkoj pyt na masa moga da wi razkava i ot kakwo da se pazite ;)
DodoIwanow
Мнение от Nedkow » 18 Май 2008 23:52
rudolf написа:щото може да са вече в филтъра---а и е консуматив,,какъв по добър повод за подмяна? laugh.gifKiki написа:Ако няма съмнителни елементи,защо да го сменя?Nedkow написа:Източи максимално количество с ел. помпа и после долей някъкво по добро гориво. Източеното налей в прозрачна туба за да видиш за съмнителни елементи .
Задължително Смени горивен филтар

Nedkow
Мнение от Nedkow » 18 Май 2008 23:59
То е по-важно тези проби къде се докладват и какви резултати се записват, защото в корумпираната ни държавица на нищо неможе да се вярваDodoIwanow написа:Znaesh li kakwo... raboteh na benzinostanciq poweche ot dwe godini. Bqh 1 godina uprawitel. Bqh w Petrol w druvba do na Audi serwiza a posle w Lukoil-Petrol na wypzarow (sega e samo petrol). Mi ponqtie kato kofti nafta nqma. Na wseki 3 meseca (ne znaeme tochno koga i koj) minawa dyrvawna agenciq za kontrol na kachestwoto. Wzema probi ot wseki rezerwoar i meri na 20 litra kakwo otklonenie shte dadesh. Sipwaj samo tam (w Petrol) Ne mu prawq reklama. Goriwata ne sa nishto osobeno, no pone nqma da popadnesh na bokluk. A imaj predwid, che e mnogo weroqtno da ne e ot goriwoto. Imash kompjutri, wyzduhomeri, MAV senzori... Abe ma...a si e e..lo... No ot syrce ti povelawam da e ot goriwoto. Naprawo tochi wsichko i smenqj goriwen filtyr, promiwka i shte razberesh dali e ot nawtata.

Nedkow
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru