Проблем с чистачките на COROLLA 1989

svetlin74

Проблем с чистачките на COROLLA 1989

Мнение от svetlin74 » 17 Май 2008 10:28

За да се сложат чистачките е необходима една приставка, която за съжаление не мога да намеря никъде. Снимките на въпросната джаджа са по-долу.

Въпроса ми е възможно ли е да се намерят някъде , подобни аксесоари или ако не, възможно ли е да се приспособят чистачки от друг модел или марка кола за Королата ?

Изображение

Изображение

Изображение

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 17 Май 2008 19:15

В почти всички комплекти чистачки има пликче с всякакви приставки, срещал съм и тези, които търсиш, те се хващат с 2 болтчета за рамото. Друг вариант е подмяната на целите рамена с такива от Карина, или следващата Корола Е10, те са си с куки и проблеми няма.

svetlin74

Мнение от svetlin74 » 17 Май 2008 23:03

мерси за отговора.

аз обиколих доста магазини и след като обясних какво ми трябва - ме гледаха като "полезно ископаемо". действително не съм компетентен по темата ( автомобили) , но след обикаляне по магазини и морги , разбирам че е невъзможно да се намери подобна приставка . най-вече не може да е на старо , защото е пластмасова. за това тръгнах да търся вариант за пригаждане на чистачки от друг модел/марка , към королата.

иначе , гледах едни чистачки "чемпион" - във бриколажа, които са съвметими с модела корола 89 , но имаше послепис , че изискват някакъв аксесоар АК1( изглежда тяхно производство) , обаче като питах там един консултант, не беше чувал за тях.

изглежда смешен проблем , обаче без чистачки не можеш да караш :(

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 17 Май 2008 23:10

В най простите чистачки дето ги продава примерно в Метро-"Grafite",
има комплект от какви ли не накрайници.Има и два метални щифта които са за свързването на твоите чистачки.На старите Мицубиши Колт е същия ззахват .Имаме такава морга на работа и съм и сменял чистачки.
Утре ще разровя какви боклуци са ми останали от чистачки и ще сложа една снимка на това за което ти говоря.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Публикувай отговор