Чудя се дали да купия аурис 1,4 дизел

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
SLX

Чудя се дали да купия аурис 1,4 дизел

Мнение от SLX » 12 Май 2008 17:55

Колеги, имам силни колебания за новата си кола. Досега съм карал нисан и хонда, все спортни изпълнения, но вече ми се струва, че нова от магазина е добър избор. И понеже не мога да си позволя големия дизел, оглеждам 1,4 дизелчето. Прочетох коментарите за видимостта и накладките, както и за ръждата, но бих искал да питам собствениците за поведението на дълъг път и реалния разход на нафта. Да речем при 130 км.ч. съответно впечатления от този мотор на аурис?
Благодаря предварително. Да кажа само, че съм на 90 % решил вече:)

chaval

Мнение от chaval » 12 Май 2008 21:20

Здравей, колега имам Корола със същия двигател и мога да кажа само добри неща, само не очаквай някакви спортни качества макар, че при попътен наклон и вятар и направих 205км/ч biggrin.gif но наравно както е написано в книжката 180 зорлем стига 190км/ч. На дълго съм ходил с нея до Италия със скорост около 130-140 ми даде 5.3, като бяхме трима юнака с багаж, но мотора по мой впечарления се "чуства" най-добре с 100-120 и при тази скорост разхода е падал под 4л. Силата на мотора е в града, разход около 6.5, изключително тих и пъргав дизел, много приятен за каране. За година и малко и навъртях 35 000км и мотора още си "мърка" като от магазина, карам я само с Алпин или Премиум дизел от ОМВ щото нивото на сяра в тях е около 10пъти по-ниско а това е важно за дизеловите двигатели а и при този разход дали ще сипеш от 2.40 или от 2.50лв не е толкова от значение но това е друга тема. Като поведение на пътя не знам за Ауриса но Королата не ме подвела никъде, стои стабилно на пътя и лесна е за управление общо взето си почивам докато я карам за разлика от една друга бангия дето като прекоса София се чустам като чели с копал два дена ама и това е друга тема. Дано да съм ти бил полезен и успех :thumbsup:

Аватар
lacho

Мнение от lacho » 12 Май 2008 21:31

не си купувай такава много са икономични w00t.gif :blob8:
CELICA 2.0 GTi 156hp.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Май 2008 23:47

Може да стана досаден и да се повтарям, ама просто няма какво друго да кажа - колата е прекрасна! Разхода може да падне, а вървенето да се подобри! От година и половина имам Корола 1.4д4д, като вече е на 56000км, градско при мнооо сериозно каране ми гори 6-6.2, а извън града, на магистрала с 140км/ч ми дава 4.4 ... Абсолютно реални са, а градско ако карам с движението и ограниченията гори пак 4.2-4.6 happy.gif Възможно е, тествал съм го лично! Ауриса вози по-меко от моята, а колкото до вървенето.... ами може да се направи без проблемно да върви колкото 2.2 д4д 136к.с. Корола Версо biggrin.gif Лично съм се дърпал над 5 пъти подред с такава - ами оставям я отзад, а момчето определено знае как да е изцеди! Двигателя с правилна поддръжка кара почти като вечен, а и доказателство за това е, че само на 1.4 д4д слагат автомат - т.е. ММТ кутията де :thumbsup: Супер избор, няма да съжаляваш ни най-малко, а ако искаш да се увериш за вървенето и горенето - заповядай, с удоволствие ще направим един тест драйв biggrin.gif

SLX

10x за инфото

Мнение от SLX » 13 Май 2008 09:32

Благодаря за съветите. Не съм решил 100 %, но вероятно до края на седмицата ще я капарирам. Пък после вече ще сме от едно семейство biggrin.gif

jingo

Мнение от jingo » 14 Май 2008 10:56

Не се залъгвай по офертите на конкуренцията ! Взимай и не се чуди,чуденето води до грешен избор.....сещаш се за патката дето мислела,това си е кукличка с прекрасно и нелакомо сърчице ! :thumbsup: за да няма :pain10:

Публикувай отговор