чесно казано съм на фаза--собтсвени мнения и интуиция,,,и като те чета се чувствам като ловец на митове:)lz2lps написа:Rudolf-е - представи си карането на картинг с един крак върху двата педала. Същото е.
Спирането с ляв крак се използва и изключително като рали техника - гледай камери от краката на рали пилоти и ще видиш как танцуват върху тях. Една от причините е да подържат оборотите заради лага на турбото.
Особено при предно предаване и високооборотни двигатели спирането с ляв крак е много полезно - защото освен всичко друго подържаш оборотите, както и намляваш времето за превхвърляне на крака от спирачката на газта. Да не говорим за плавното управление на баланса и разпределението на тежестта. Помага и за ротация на задницата (една от малкото техники при предното за иницииране на дрифт). Намаляваш и understeer-а като натоварваш моментно предницата и и даваш сцепление...
Газ и спирачка с десния крак - вероятно знаш че се използва единствено за heel & toeпри понижаване на предавките - за да няма забиване напредницата, a при задното блокиране на задните колела и съответно oversteer (ако си чувал за дрифт техника - shiftlock - използват точно това за иницииране на дрифт. Ако не си гледай Drift Bible
).
Айде довечера повече, че съм на работа biggrin.gif
ще трябва много бира да изпием заедно докат изгладим техниката ми се струва:)
бтв- от целия форум -май само десс използва левия крак за спирачка:)