Лаково покритие на нова Тойота!?!

Аватар
Proff

Лаково покритие на нова Тойота!?!

Мнение от Proff » 06 Май 2008 23:08

Колеги, прави ми впечатление, че тази моя нова количка се драска от всичко, което се допре до нея! Много нежна боя! По автомивките станах, като падарин да гледам да не сурнат маркуча, че... дкаскотини! Предницата вече е с куп следи от камачета, а е на 6500 км и като цяло доста я пазя... карам бавно, на извънградско гледам до оставям голямо разстояние до колите пред мен и т.н. unsure.gif

Да не говорим , ако някой си отвори леко вратата в твоята, вече има и побитост! mad.gif

При Вас как е? Много съм разочерован от тези и качества!
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

evgeniim

Мнение от evgeniim » 07 Май 2008 02:06

Същата работа , мойта е авенсис на 4000 км и предния капак е целия в котешки лапи- ама не само следи от нокти а цялата лапа си личи- при мен избора е или кучета да ми пикаят по джантите или котки по капака. А и на други места забелязах че се драска от няма нищо- явно лака име доста мек

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Май 2008 12:14

Nee samo i pri novite .Moia avensis1 e syhtata rabota leko samo dase opre do nehto i ostavat draskotini , puk za kamy4etata kato odariat napravo smykvat boiata do grund

vlad0

Мнение от vlad0 » 07 Май 2008 21:07

същата работа и при мен при авенсис 2007

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 07 Май 2008 21:24

И при мен си е така.Само че при вас ,дето сте отговаряли на тоси пост,тъй като колите ви са нови и имат хубав гланц-всяка драскотина си личи по ясно , а и обръщате повече внимание на това.Като цяло песъчинките са много,много по-твърди от лака на боята и драскат без абсолютно никакъв проблем.Ако лака беше твърд като диаманта,нищо нямаше да го надраска(май само корунда е по-твърд),ама няма как да стане.Можете да отстраните по малките с полиращи абразивни пасти(но имайте в предвид че отнемате слой от лака) или пък да ги замажете с всевъзможните пасти на основата на восък,но това се маха след няколко автомивки.
Като поостарее колата ,изчезва този перфектен гланц и драскотините не се набиват така на очи.
Нищо си ви няма на боята! :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 07 Май 2008 23:39

Аз пък ще ви кажа че лака може да е крехък ама ламарините са здрави. Оня ден един селянин с рейс ме натисна с бронята докато се мъчел да прави обратен на място на което аз права трудно обратни. Като му видях бронята ми стана лошо преди да си видя моя калник ,но сега гледам че с едно пастиране може и да се рязмина. Иначе нокти от котки имам и аз на предниа капак mad.gif
Изображение1G-FE

Аватар
dvmarkov
Обратна връзка:

Мнение от dvmarkov » 07 Май 2008 23:58

ако питате в тойота, ще ви отговорят че на новите им коли боите били на различна основа с цел екология и т.н. :) :thumbsup:

Аватар
sveto2000

Мнение от sveto2000 » 08 Май 2008 01:00

e dobre de kva e taia boia imah peugeot 205 na 20 god ne mardashe na boia,a sega vsiako kama4e sleda aaaaaaaaaaa...... smile.gif
Toyota Avensis 98, 7A-FE
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Май 2008 01:42

на новия рав е същото,разбрах че лaка бил много бързо изпечен и затова.аз си взех един комплект с боя/лак от тойота за камъчетата.леки драскотини само с полираща паста,тия цветните стават без грешка.
за по-сериозните има едно комплектче тук по магазините 'kratzenentferner' даже го пробвах-перфектно се заличават.би трябвало да стане и със паста за зъби с много търкане.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

jamie

Мнение от jamie » 08 Май 2008 10:13

Абе с бои на водна основа си е така принципно....
Може би едно прелакиране с прозрачен лак читав ще реши проблема ?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Май 2008 10:41

jamie написа:Абе с бои на водна основа си е така принципно....
Може би едно прелакиране с прозрачен лак читав ще реши проблема ?
точно така,един германец от форума вече си е лакирал рава и е много доволен.във сервиза са му казали,че оригиналния лак е много добър като основа,само леко се затърквало и се пръска отгоре.
резил нова кола ама с един добър лак няма вече да се драска от най-малкото докосване.
пък и друго,как ще намериш добър бояджия,всеки вика аз съм ама нали знаете после.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 08 Май 2008 14:26

Скоро ще ходя да и пребоядисат предната броня ( има 5-6 белега от камъчета ), та ще попитам дали няма някъкво решение! Друг лак или нещо подобно! Поне предницата да е по-защитена!

Ще пиша какво смятат по въпроса 'спецовете' от Тoyota! rolleyes.gif
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 08 Май 2008 14:51

без да разбирам,,,боята така или иначе не носи на драскотини,а лака,,,новите еко бои били с по твърд лак- и били уж по здрави,,демек че били с друг лак новите бои,,,

а иначе един майстор преди 6 години ми демонстрира само лакиране и то от шпрей върху част от предния капак на моята кола,,още седи лъскав когат случа на дъжд и и се види боята,,,,въобразил съм си че е много по твърдо от на оригиналната боя,,,,дали щото тя е с 11 години по стара,,,дали щото преди това колата е била лъскана и мита,,незнам

едно лаково покритие,,ми се струва добра опция за глезлиовците.

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 08 Май 2008 15:00

Сигурно и аз имам такива драскотини ама хич не се и заглеждам. Тъй като това ми е първата нова кола и ми се струва перфектна. А и да ви кажа честно не ми пука от няколко драскотини - голяма работа - да не съм си купила статуя да седи в къщи и да я лъскам. Сега да не кажете, че съм прахосница на коли и безотговорна - не пазя си я, ама не се вманиачавам :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

jamie

Мнение от jamie » 08 Май 2008 15:09

Пепата, като видиш 20 - годишна да струва повече откак е била нова - ще мислиш другояче ...

Ама инак си права !

ПП: По-твърдите лакове се водят с микро-керамичен състав. Фабрично БМВ и Мерседес ги използват в момента.

Публикувай отговор