RAV 4-нов от България или от Германия
-
RAV 4-нов от България или от Германия
Здравейте колеги,смятам да си купя новият РАВ 4,но се чудя от България или от Германия,ако някой знае дали за България автомобилите са с по ниско качество или нещо подобно,нека да каже,приемам всякакви съвети,благодаря ви предварително
-
Ще си платиш ДДС-то,но ще имаш право да си го приспаднеш(ако си регистриран по ДДС).И ако я продадеш преди да си я "амортизирал счетоводно",пак ще трябва да го платиш.Ако я треснеш и я бракуваш-пак плащаш ДДС.Ако я откраднат-пак плащаш ДДС.jim_beam написа:....... ако си фирмаджия в бг може да поръчаш 7-местна версия и да я платиш без ддс мисля,ако съм в грешка някой да ме поправи.'.............
Всичко е направено така че да си от еб----та страна.
-
Благодаря ти колега за информацията,но това бях го проучил вече,по скоро ме интересува,колко са надеждни тия автомобили които ги продават в България,понеже гледах един 2 годишен и ми казаха че горял масло и щяли да му сменят мотора,понеже е в гаранция и затова не интересувам да не би за България пак да пращат боклуците
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
да,горят масло с 5w30 към 2л. за 15.000км.препоръчвам ти добро 10w40 тогава би трябвало да падне и разхода.
аз имам точно същия 136к.с. забрави го за учебен,вече втора година се мъча с шибаните скорости.преди да я вземеш тествай една,за да се откажеш окончателно.
ps:след като се разбра,че това е масово явление при 6-степенната кутия на дизеловия рав от тойота реагираха наскоро: слага се специален държач на жилата от ск.лост към кутията и 1-2 включвали по-лесно.ще го видя след месец два като отида на 30.000км сервиз.ако успееш да ги принудиш да ти го сложат предварително може и да зарадваш учениците после,иначе ще ти скъсат нервите. biggrin.gif
@kristian
благодаря за информацията.
искам да изложа следния пример: мой приятел купува кола от фирма в германия.предварително им казва,че колата е също за фирма и иска да я плати нето без ддс.става въпрос за 6+1 местна,вземал се някакъв формуляр от бг и нещата стават.при него стана без проблеми.
в такъв случай излиза,че колегата по-добре да купи колата от германия,защото ще я плати нето,а негодниците от данъчното ще имат да вземат в този случай.
правилни ли са ми разсъжденията или не?
аз имам точно същия 136к.с. забрави го за учебен,вече втора година се мъча с шибаните скорости.преди да я вземеш тествай една,за да се откажеш окончателно.
ps:след като се разбра,че това е масово явление при 6-степенната кутия на дизеловия рав от тойота реагираха наскоро: слага се специален държач на жилата от ск.лост към кутията и 1-2 включвали по-лесно.ще го видя след месец два като отида на 30.000км сервиз.ако успееш да ги принудиш да ти го сложат предварително може и да зарадваш учениците после,иначе ще ти скъсат нервите. biggrin.gif
@kristian
искам да изложа следния пример: мой приятел купува кола от фирма в германия.предварително им казва,че колата е също за фирма и иска да я плати нето без ддс.става въпрос за 6+1 местна,вземал се някакъв формуляр от бг и нещата стават.при него стана без проблеми.
в такъв случай излиза,че колегата по-добре да купи колата от германия,защото ще я плати нето,а негодниците от данъчното ще имат да вземат в този случай.
Последно промяна от jim_beam на 03 Май 2008 22:39, променено общо 1 път.
-
ами да чакам след празниците да ми дадат тест автомобил и да го покарам,карах този две годишният,не ми направи впечетление скоростната кутия ,по скоро съединителят нещо много бързо отделя,но собственика каза че е така от нова,ти какви проблеми имаш,надявам се за 2 години вече да са ги изчистили проблемите и новите да не ги правят така,а що се отнадя за ДДС,би трябвало да го плати,за да може другият собсвеник да го внесе и тук да си го възстанови
Приятел си взе новия Ленд Крузер V8 - преди две седмици го докара от Германия -чисто нов но незнам от какво представителство -излязъл му е 5000 евро по евтин спрямо същата оферта от ТМ Ауто.
А за учебна - може би става -мойта дилърка ми каза че от цялата гама най-здрави и безпроблемни са Hilux и Rav4
И за учебна с риск да ме оплюе някой мисля че по-изгодно излиза бензин с метан -под 9 градско едва ли ще ти падне а и с тия цени на нафтата
А за учебна - може би става -мойта дилърка ми каза че от цялата гама най-здрави и безпроблемни са Hilux и Rav4
И за учебна с риск да ме оплюе някой мисля че по-изгодно излиза бензин с метан -под 9 градско едва ли ще ти падне а и с тия цени на нафтата
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ти ако вярваш на дилърка,си голям оптимист.Не че е далеч от истината,но на женски дилър недей да имаш доверие,защото нищо не им е ясно.evgeniim написа: А за учебна - може би става -мойта дилърка ми каза че от цялата гама най-здрави и безпроблемни са Hilux и Rav4

Какъв метан на VVT-i мотор?Аз не мисля,че е добра идея,това не е допотопен 1.8 8 клапанов двигател на Фолксваген!evgeniim написа:И за учебна с риск да ме оплюе някой мисля че по-изгодно излиза бензин с метан -под 9 градско едва ли ще ти падне а и с тия цени на нафтата
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Абс. неправилни.@kristian
ДДС се внася в страната, в която се регистрира НОВО превозно средство, независимо къде е купена и независимо дали купувача е регистрирано по ДДС или не лице. Системата е такава в цяла Европа. Когато българин закупи автомобил от друга страна членка е длъжен тук да попълни декларация и внесе ДДС-то в 14 дневен срок от закупуването на автомобила. Целта е ДДС за покупки на НОВИ автомобили да остава в страната на купувача.
Ако я купи като стока и е регистриран по ДДС тук трябва да пусне протокол и да си начисли ДДС-то. Ако не е регистриран по ДДС немеца няма да му пусне ф-ра без ДДС.
Toyota Verso
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
@pol
мерси,значи все пак в бг трябва да е платил след като я е докарал.не знам дали споменах,но става въпрос за употребявана кола на 4-5 години.ще му звънна да го питам за по-сигурно.
@dacata2008
има също голям смисъл да вземеш скандинавски/австрийски модел,защото за парите получаваш повече екстри-отопляемо предно стъкло и подгревател за зимата(zuheizer).моя е такъв и съм много доволен.освен това в зап.европа почти всички модели са стандартно с 17'' алуминиеви джaнти.гледай да не се набуташ за модел с run flat гуми.
потърси инфо за модела във форума и ще намериш много полезни неща,които сме обсъждали с колегите.защо си мисля,че за твоята цел един prius или сивик хибрид би бил по-подходящ,хем няма да мъчиш учениците да превключват скорости.
виж във моя подпис символа на разхода и кликни отгоре,ще ми видиш разхода откакто съм купил колата досега(8,1 е средния ми разход за почти 30.000км).потърси и разхода на други коли от модела ( отляво vergleich anzeigen) и после виж този на prius-ите,ако този показател ще ти бъде особено важен се замисли сериозно.
мерси,значи все пак в бг трябва да е платил след като я е докарал.не знам дали споменах,но става въпрос за употребявана кола на 4-5 години.ще му звънна да го питам за по-сигурно.
@dacata2008
има също голям смисъл да вземеш скандинавски/австрийски модел,защото за парите получаваш повече екстри-отопляемо предно стъкло и подгревател за зимата(zuheizer).моя е такъв и съм много доволен.освен това в зап.европа почти всички модели са стандартно с 17'' алуминиеви джaнти.гледай да не се набуташ за модел с run flat гуми.
потърси инфо за модела във форума и ще намериш много полезни неща,които сме обсъждали с колегите.защо си мисля,че за твоята цел един prius или сивик хибрид би бил по-подходящ,хем няма да мъчиш учениците да превключват скорости.

виж във моя подпис символа на разхода и кликни отгоре,ще ми видиш разхода откакто съм купил колата досега(8,1 е средния ми разход за почти 30.000км).потърси и разхода на други коли от модела ( отляво vergleich anzeigen) и после виж този на prius-ите,ако този показател ще ти бъде особено важен се замисли сериозно.
-
Благодаря ти колега за информацията,но учениците трябва да се научат да превключват,иначе на какво ще ги учим,а държа на малък джип,гледах джиповете на нисан,фолксваген и др.марки но този ми се стори най удачен,понеже моделът му е от две години и ако е имало проблеми а то е имало се надявам да са ги отстранили,докато др.са по нови модели и тепърва ще дефектират и отстраняват дефектите
За тая кола се предполага, че ДДС-то е платено преди 4-5 годни и ако е внос от евросъюза не би трябвало да плащаш нищо!jim_beam написа:...не знам дали споменах,но става въпрос за употребявана кола на 4-5 години.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.