Време е за ново масло

Аватар
Toyota_DX

Време е за ново масло

Мнение от Toyota_DX » 01 Май 2008 17:46

колеги здравейте , днес си взех маслен филтър за колата и отидох до едно сервисче близо до нас , попитах момчето ( което беше доста любезно laugh.gif ) и ми каза че за смяната е 10лв с мой филтър , и аз оттук го попитах а Масло ? той съответно ми отговори че има масло МИДЛАНД което е швеицарско и спомена че за литър масло от неговото е 10лв .
Ще ме посъчетвате ли защото имате повечко опит какво да правя аз ли да си взимам Масло или с негово масло да е .
Също така колата колко литра масло ми побира за да си направя някаква сметка защото 10лв/1л не е малко .

Ще се радвам да ми помогнете и да ме посъветвате кое ще е най добре за мен и съответно за количката ми

Мерси :thumbsup:
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Re: Време е за ново масло

Мнение от rudolf » 01 Май 2008 18:46

Toyota_DX написа:колеги здравейте , днес си взех маслен филтър за колата и отидох до едно сервисче близо до нас , попитах момчето ( което беше доста любезно laugh.gif ) и ми каза че за смяната е 10лв с мой филтър , и аз оттук го попитах а Масло ? той съответно ми отговори че има масло МИДЛАНД което е швеицарско и спомена че за литър масло от неговото е 10лв .
Ще ме посъчетвате ли защото имате повечко опит какво да правя аз ли да си взимам Масло или с негово масло да е .
Също така колата колко литра масло ми побира за да си направя някаква сметка защото 10лв/1л не е малко .

Ще се радвам да ми помогнете и да ме посъветвате кое ще е най добре за мен и съответно за количката ми

Мерси :thumbsup:
ако не знаеш какво е,,вземи си каквото си знаеши с каквото си карал.

ако 10 лева за литър е много--смени си филтъра сам и си 1литър напред...

вземи си 4 литра,,,щото е хубаво да ти остане за доливане,,,ако не стигне си довземи още 1 литър
и питай полусинтетика ли е минерално ли е..

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 01 Май 2008 19:46

Ако 10лв. за масло ти е много се ориентирай към древни руски возила от сорта на Москвич , Жигули и тн .

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 01 Май 2008 20:03

ок не е много ама как да постъпя аз ли да взимам масло или да използвам техното това ме интерасува :whistle:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 01 Май 2008 20:12

Еми аз такова масло не съм чувал никога до сега . Ако някой го знае да каже . Ако не вземи някакво за , което поне знаеш .

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 02 Май 2008 05:26

Колата ти побира 3 литра масло/с точност е 2.9 литра, ако не се лъжа/.10 лева за литър не е много,важното е да сипеш полусинтетично 10W40,аз имам ЕЕ80 с такъв двигател и я карам с 10W40, щото тия мотори са много високооборотни.Вземи си 4 литра туба да ти остане за доливане или отиди да ти сипят наливно масло от варели ,излиза по-евтино,но не където ти падне,а някъде ,където знаеш,че няма да ти сипят приста олио. smile.gif А това мидланд не ти препоръчвам да взимаш,в разни малки сервизи предлагат какви ли не световно неизвестни масла с неясни качества,но ще те убеждават,че са много добри,а то не че на световно известните не им правят сума ти ментета.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 02 Май 2008 11:39

Като заговорихме за ментета, я кажи моля те, кои масла имаш в предвид, че на мен това ми е 1 кола, която карам в БГ и й сипах Mobil 1.
Но тук приятелчета ми казват, че всички били ментета...
Как ги разбират, обаче тия работи не успяха да ми кажатbiggrin.gif

Аватар
v1977

Мнение от v1977 » 02 Май 2008 12:41

По принцип ако мотора не ти гори много масло и ако не въртиш по 10000км за 6 месеца си вземи MOTUL 10W40 вярно малко е скъпичко-85лв за 4 литра,но си заслужава аз преди бях с МОБИЛ1 сега съм с МОТУЛ и разликата в работата на мотора ми е много голяма!Сега е толкова тих че по светофарите ако не е оборотомера си мисля че е огаснала laugh.gif ! Не знам поне моето мнение е че ако не друго то поне е хубаво да си караме колите с качествени масла(все пак това е кръвта на двигателя)! Успех :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 02 Май 2008 17:56

Mobil 1 са едни от най-добрите масла . Ако имаш оплаквания най-вероятно се дължат на менте .
Сигурен ли си , че не е било Mobil , а не Mobil 1 защото разликата е много голяма ?
Тоя Motul дето го слагаш полусинтетика или пълна синтетика е ?
Щото :
Полусинтетика:
http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3697

http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3690

Двойно-естерна синтетика
http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3646

Просто не виждам такава цена .
Или те гърбят с цената или е някакъв странен модел ???

Аватар
v1977

Мнение от v1977 » 03 Май 2008 14:06

Много се извиниявам за цената малко ви подведох първо трябваше да уточня че си купувам масалцето от Гърция-Солун т.к. работата ми е свързана с чести командировки до там biggrin.gif ,иначе маслото с което карам в момента е MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40! Много благодаря на Bass_man за линка на вносителите да наистина тук е малко по ефтино! Що се однася до МОБИЛ1 нямам нищо против маслото просто разликата в работата на двигателя е направо фрапираща а дали старото масло(MOBIL1) е било менте или не не-мога да кажа т.к. старият собственик го е наливал,той ми твърдеше че колата е със сменени масла ремъци и филтри!Но нали знаете при закупуване на стар автомобил смяната на тези консумативи е закон :whistle: !

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 03 Май 2008 19:34

Ами ти с това трябваше да започнеш , че то било на стария собственик и тн и тн ....................................... .
Тоя твой стар собственик бог знае какво е сипал и бог знае на колко км е било така ,че това сравнение не е коректно и въобще не трябва да го споменаваш в такива теми защото хората остават с впечатление , че ти си сипвал , не си бил доволен и си го сменил и сега си доволен разбираш ме нали ?
За това ти говоря не , че нещо ми дреме за Mobil 1 или за някой друг ама е хубаво , като казваме нещо да е обективно за да може да има правилна преценка .
Малко , като конско стана ама е хубаво да се изясняват тези неща . biggrin.gif

Аватар
v1977

Мнение от v1977 » 03 Май 2008 20:33

Да съгласен съм с теб! Грешката е моя! :thumbsup:

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 03 Май 2008 20:59

така май останах с впеатлението че мноо хвалите това Mobil 1 може от него да взема 5л. туба за да си имам за доливане

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 03 Май 2008 21:05

Toyota_DX написа:така май останах с впеатлението че мноо хвалите това Mobil 1 може от него да взема 5л. туба за да си имам за доливане
Е,ти докато 10лв за литър ти се виждаха много ,сега пък реши да гръмнеш с 5л Mobil 1. ohmy.gif ohmy.gif
Вземи си 4л и пак ще имаш да долваш ако има нужда разбира се! :thumbsup:
И Мотул и Мобил са си добри масла,и двете са сравнително "скъпи",така че води се от това ,кое мосло можеш да си осигуриш от по-коректен доставчик.В смисъл да си сигурен че в тубата има това ,дето го пише на етикета
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 03 Май 2008 21:20

Toyota_DX написа:така май останах с впеатлението че мноо хвалите това Mobil 1 може от него да взема 5л. туба за да си имам за доливане
Не го хвалиме , а казваме , че истинското масло Mobil 1 не е буклук !
Motul също не е лошо масло . И въобще от големите производители няма лоши масла стига те да са истински !!!
Mobil 1 и Mobil са различни класове масло !
Не съм сигурен дали ще намериш подходящ вискозитет Mobil 1:
http://www.omnicar.bg/index.php?button_id=3&cat_id=61

А пък и цената ще е далеч от 10-те лева .

Публикувай отговор