Загряване на двигател на Аурис-моля помогнете
Загряване на двигател на Аурис-моля помогнете
Здравейте. За първи път влизам във форума, но имам нужда от мнението Ми и съветите Ви. Жена съм, но това не ми пречи да си купя най-хубавата марка. Колата е на 1200 км. За първи път вчера след преход от 30 км при 80-90 км/час при спиране чух пукане отпред в дясно (като при истиване на нагрят предмет). Вдигнах капака и ми направи впечатление, че е доста топлро. Сигурно е нормално, но досега не бях отваряла капака. На таблото уреда за загряване на двигателя си показва нормално загряване. След 30 мин.измерих маслото - нормално. Но отляво на капака къдто се сипва масло долу (май е алтернатора - металната част с ремъка) ми се видя доста гореща, от което се е затоплил и пластмасовия капак., а ми се струва, че не трябва да е толкова топло заради разните там маркучи, които омекват. Не Ви обясних много професионално, но се надявам да разберете за какво става въпрос и да ме посъветвате. Моля Ви кажете нормално ли е.
Допълнение
Май забравих да Ви информирам, че проблема със загряването е за Аурис, нова от декември 2007.
Предварително Ви благодаря.
Предварително Ви благодаря.
мисля че е нормално
не съм професионалист, но нали колата ти е в гаранция, иди и питай.

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Carel,така пукат много коли и това е съвсем нормално,караш Тойота,гледай си само уредите на таблото какво показват,на Тойота предният капак не е нужно да се отваря, освен за смяна на масло и доливане на течност за чистачки. Карай със 180 км/ч.,тъкмо по-добре ще охлажда. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-