И при мен може ама след този опит Rangе не отчете зареждането. Та си мисля че не трябва така да се нулират.boikovz написа: Имаше коментари и дали можеш да нулираш показанията като среден разход, изминати км, и т.н. по време на движение. Проверих го: при мен може.
Колко ви харчи новата Корола?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При мен на Тойотата всичко може да се нулира в движение с изключение на Range.
Но range си се променя при зареждане....
При всички случаи не работи съвсем достоверно, затова рядко му обръщам внимание.
Интересно, че на Корола 2005г въобще са премахнали range...
Явно са се усетили, че нещо куца.
На новите може да са пооправили нещата..
Но range си се променя при зареждане....
При всички случаи не работи съвсем достоверно, затова рядко му обръщам внимание.
Интересно, че на Корола 2005г въобще са премахнали range...
Явно са се усетили, че нещо куца.
На новите може да са пооправили нещата..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Дотук като следя разговора за "RANGE-a", като гледам при мен как е и стигам до извода, че при малки доливания на бензин когато лампата ти е светнала (и горивото почти ти е свършило) "range-a" не се променя. Трябва да заредиш поне до половината резервоара, че да засече промяна в оставащите километри. Веднъж бях на 0км и като долях 5-6 литра, стрелката се вдигна с 2-3 деляния, но си остана на 0км. И още нещо - като стрелката ти удари дъното, чак тогава стигаш до резерва. Не случайно е изписано буквата R (Reserve), а не Е (empty).
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
Да ама на мен като не ми отчете заредих до горе. Аз стигнах до друг извод. Като зареждах предния път когато не отчете бях оставила колата на контакт защото не бях сама в колата. Ама за първи път ми се случва обикновено си вадя ключа и си го взимам с мен.Nixter написа:Дотук като следя разговора за "RANGE-a", като гледам при мен как е и стигам до извода, че при малки доливания на бензин когато лампата ти е светнала (и горивото почти ти е свършило) "range-a" не се променя.
Вчера заредих дори не до горе ама си дръпнах ключето

Та си мисля че е от това че колата беше оставена на контакт - САМО ДА НЕ МИ СЕ СМЕЕТЕ. Ако е глупост това което ви разправям

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
Компа не е от най-точните неща
Не знам как е на королата, но моя авенсис е леко оптимистичен - разхода ми реално е към 0,5 над това което показва компа. Провери си я по стария изпитан начин - пълниш до горе, нулираш километрите на малкия брояч, като стигнеш на червено пълниш и след това смяташ колко литра си напълник и колко км си карал.
а не допускаш ли че може да не е съвсем точно като количество това което си налял
. Примерно колонката и касови бон ти казват че си налял 50 литра а те са лекинко по-малко
бензинаджиите освен в качеството на горивото лъжат и в количеството

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
-
- Получена благодарност: 1 път
по закон допустимото отклонение е +/- 0.5%. естествено има някои които лъжат якоSFINKS написа:а не допускаш ли че може да не е съвсем точно като количество това което си налял. Примерно колонката и касови бон ти казват че си налял 50 литра а те са лекинко по-малко
![]()

Здравейте,
от март месец '07 и аз съм горд собственик на новата корола с 1,4 D4D двигател. Разхода като цяло е сходен с този, който беше споменал единият колега в началото на темата.
Иска ми се да вметна малко мисли/разсъждения за бордовия компютър. По мое скромно мнение като цяло остатъчния пробег (range) си се отчита доста точно, взимайки под внимание обем на резервоара ~45л (а той мисля беше 55л.) - на мен лично ми се е случвало да изкарам повече от 60км извънградско със 0 range biggrin.gif .
п.с. Факт е, че и на мен 2 пъти ми се е случвало да не ми отчете като съм заредил гориво.. аз обаче не открих връзка със неизваден от таблото ключ.. по-скоро е някакъв бъг :-)
от март месец '07 и аз съм горд собственик на новата корола с 1,4 D4D двигател. Разхода като цяло е сходен с този, който беше споменал единият колега в началото на темата.
Иска ми се да вметна малко мисли/разсъждения за бордовия компютър. По мое скромно мнение като цяло остатъчния пробег (range) си се отчита доста точно, взимайки под внимание обем на резервоара ~45л (а той мисля беше 55л.) - на мен лично ми се е случвало да изкарам повече от 60км извънградско със 0 range biggrin.gif .
п.с. Факт е, че и на мен 2 пъти ми се е случвало да не ми отчете като съм заредил гориво.. аз обаче не открих връзка със неизваден от таблото ключ.. по-скоро е някакъв бъг :-)
Здравейте!
Днес си взех Королата D-4D 1,4.
Направих си една разходка до Пловдив, като преди това заредих до горе. Много съм доволен от разхода - среден 4,8/100, като съм карал с около 110км/ч.
Нещо обаче ме притесняват колко са верни показанията за оставащи километри - при пълен резервоар и изминати само 300км ми показваше, че остават още 350км, което не може да е вярно, защото 4,8х3=15л. Значи остават още около 40л, което при този среден разход означава, че трябва да пише, че ми остават около 650-700км.
Виждам, че този проблем не е забелязан само от мен - грешка на компа ли е това или аз не съм занулил нещо както трябва?
Днес си взех Королата D-4D 1,4.
Направих си една разходка до Пловдив, като преди това заредих до горе. Много съм доволен от разхода - среден 4,8/100, като съм карал с около 110км/ч.
Нещо обаче ме притесняват колко са верни показанията за оставащи километри - при пълен резервоар и изминати само 300км ми показваше, че остават още 350км, което не може да е вярно, защото 4,8х3=15л. Значи остават още около 40л, което при този среден разход означава, че трябва да пише, че ми остават около 650-700км.
Виждам, че този проблем не е забелязан само от мен - грешка на компа ли е това или аз не съм занулил нещо както трябва?
Привет на всички! Днес си направихме екскурзия със семейството по маршрут София-Копривщица-Панагюрище-София. Изминати километри 235 , средна скорост 63 км/ч и разход 6.2 л/100км. Колата се държа перфектно по всичките тези баири и завои, много устойчива дърпа много добре когато се наложи.
Да споделя нещо и за ММТ трансмисията. Направи ми впечатление, че когато спускам по наклон и газта не е натисната сама превключва на по-малка предавка и държи така докато оборотите се вдигнат до 3500-3700. Предполагам че е заложено в програмата на компютъра за скоростната кутия за да подпомага да не се ползуват много спирачките.
Да споделя нещо и за ММТ трансмисията. Направи ми впечатление, че когато спускам по наклон и газта не е натисната сама превключва на по-малка предавка и държи така докато оборотите се вдигнат до 3500-3700. Предполагам че е заложено в програмата на компютъра за скоростната кутия за да подпомага да не се ползуват много спирачките.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
Вече съм на 7500км, забелязвам доста чуствително намаляване на разхода..
на равно на магистрала Тракия със 100км/ч ми дава моментен разход 5.0/100км.. средния ми разход падна на 7.8/100 а беше 11/100 в началото.
Явно има процес на разработване...
на равно на магистрала Тракия със 100км/ч ми дава моментен разход 5.0/100км.. средния ми разход падна на 7.8/100 а беше 11/100 в началото.
Явно има процес на разработване...
Toyota Corolla, Luna 2007
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan
Привет,
вече средния разход за 5450 км е 7.9л/100, двигателя е 1.4 бенз и я карам почти само градско!!! Много е добре, като се има предвид колко тежи! Във всеки случай в документацията й японците не са излъгали, за разлика от други... имам приятел с С4 1.6 турбо Д -110 к.с. - нафта колкото аз бензин...!
вече средния разход за 5450 км е 7.9л/100, двигателя е 1.4 бенз и я карам почти само градско!!! Много е добре, като се има предвид колко тежи! Във всеки случай в документацията й японците не са излъгали, за разлика от други... имам приятел с С4 1.6 турбо Д -110 к.с. - нафта колкото аз бензин...!

Мойта хубавица врътна над 700км за един уикенд до Гърция. Карах я само с наш бензин 95 октана. Скоростта извън града ми беше между 90 и 140км/ч с двама души в колата и малко багаж. В момента колата е на 4300км. Разход на извън градско - 5.7л/100. В София при лош режим - ок. 2 х 4км пробег на ден - 9.6л/100.
Дано съм бил полезен biggrin.gif
Дано съм бил полезен biggrin.gif