Toyota Corolla 1.4 hatchback 3d от 10.98год.

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 14 Апр 2008 13:42

леле как си я напънал:)

Кристиан, "идиотските" крушки HB3 и HB4 ли се казват?
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 14 Апр 2008 13:51

Я, вчера и аз за първи път вдигнах абсолютно същата скорост, 180+ мъничко, на същите обороти. При това на дълго спускане на магистралата. Повече обаче не иска при мен.... Как искам поне 1.6 6 скорости....

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 14 Апр 2008 16:39

Да Ви кажа честно, сравнявайки мотора на Toyota с Honda, Mitsubishi или Nissan смятам, че това е най бързия 1.3, който съм карал до сега!
Евентуално Suzuki Swift 1.3, но според мен класа на Corolla-та е друг...
Снимката е направена при прохода Витиня като вдигна 190 километра по нанагорнище!!! :whistle:
Проблемът е, че по някой път колата губи мощност и не иска да вдига обороти.
По нанадолнище и 120 не искаше да направи, за това и отивам на диагностика.
:help:

diver

Мнение от diver » 14 Апр 2008 18:54

pumabg написа:Да Ви кажа честно, сравнявайки мотора на Toyota с Honda, Mitsubishi или Nissan смятам, че това е най бързия 1.3, който съм карал до сега!
Евентуално Suzuki Swift 1.3, но според мен класа на Corolla-та е друг...
Снимката е направена при прохода Витиня като вдигна 190 километра по нанагорнище!!! :whistle:
Проблемът е, че по някой път колата губи мощност и не иска да вдига обороти.
По нанадолнище и 120 не искаше да направи, за това и отивам на диагностика.
:help:
Гаранция сток километража лъже, но и 170км реално за тоя мотор са повече от перфектни.

Твърде вероятно Сузуки 1.3 16в да те поцепи.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
b0by

:)

Мнение от b0by » 14 Апр 2008 20:47

здравейте , аз съм също новобранец с тойота корола 1,3 86 к.с. 98год., незнам каква сглобка е , но имам следния проблем няма никви токове като дам на контакт пали ,но няма ток никаде като изкллючим че има аварийни и с това си оставаме! Човека от който е взех каза че е бушон но като ги размених ,че нямах в момента нов просто размених местата , ми светна единствено че вратата е отворена! Да добавя ,че мотора работи а уредите на таблото не! Някой да знае нещо по този мой казус? Благодаря предварително!

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 15 Апр 2008 15:42

diver написа: Гаранция сток километража лъже, но и 170км реално за тоя мотор са повече от перфектни.

Твърде вероятно Сузуки 1.3 16в да те поцепи.
Трудно се спори с такива аргументи, но и моята цел не е да убеждавам до край.
И все пак си припомних в училище, когато ни учеха в час по физика, че ако нямаш сравнителни обекти няма как да разбереш дали се движиш или стоиш.wink.gif
Та на тая магистрала Не бях само аз та да си мисля, че стоя на едно място а километража е на 200km/h....
И нещо, което ми прави впечатление от самото начало в изказванията на някои съформъри.
Според мен колата е много динамична, а мотора реагира още на ниски обороти.
Сега ако някой си е купил тази кола да се състезава, мога само да му кажа, че със сигурност е сгрешил в избора си и е един от потенциалните пътни пирати!
Тези, които наистина искат да се състезават си купуват коли с малко повече кончета и обем, а спирачния път е на половината на моята ... :thumbsup:

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Re: :)

Мнение от Xeku » 15 Апр 2008 16:03

b0by написа:мотора работи а уредите на таблото не! Някой да знае нещо по този мой казус? Благодаря предварително!
Какво точно не работи, само осветлението ли, или оборотомера, километража, стрелките за гориво и температурата?

Аватар
b0by

:)

Мнение от b0by » 16 Апр 2008 15:55

Благодаря за отклика , оправих я , незнайно защо беше гръмнал главния бушон който е 100Ампера , колата я чаках от италиа , явно има отечка някаде , защото вечерта палеше на другия ден никакъв признак нямаше на ток!В италия преди да я качат са сменили акумулатора , и явно са объркали плюс и минус , невиждам от друго какво може да е гръмнало бушончето!Единствено оства проблема с това дали има или няма отечка. Иначе мога да кажа че направих много добър избор като взех тази кола , японска зглобка , с 6 скорости е , много съм доволен за сега имам е само от два дни като днеска я карам само :) Да отговоря на въпроса ти , по лесно ми е да кажа какво работеше , Само предните габарити , къси и дълги , мигачи и аварийни , Само отпред , на Стоповете нищо не свети да оточня , ако ви се случи да знаете от какво е! От вътре на таблото работи единствено това че е отворена вратата , нищо друго! Сега се сетих да питам с АБС-а да е имал някой проблеми ,че ми свети и не работи! предполагам е бушон или реле , но ако някой може да ме ориентира по подробно мерси! е това е за сега!

Публикувай отговор