как са захванати предните дискове на Карина Е?

Mandata
Обратна връзка:

как са захванати предните дискове на Карина Е?

Мнение от Mandata » 12 Апр 2008 18:52

Каква е тази направия - незнам! Реших да прегледам предните спирачки, защото при леко натискане на педала се чува свирене от предно дясно колело. Накладките са доста дебели и дисковете са добре, но като хвана спирачния диск и той се клати - ако го няма спирачния апарат и ще излезе от главината ohmy.gif . Това нормално ли е? Знам, че като сложа гумата и е стегна с гайки - диска няма къде да ходи, но съм изумен - как може само да е надянат върху шпилките - даже малко хлопат в дупките.
Гледам - ако се натегне централната гайка - ще се стегне главината, а диска просто стои фиксиран от спирачния апарат - така ли трябва да е? При свалена гума - спирачния диск има луфт!

Аватар
kristian

Re: как са захванати предните дискове на Карина Е?

Мнение от kristian » 12 Апр 2008 21:50

Mandata написа:.........При свалена гума - спирачния диск има луфт!
Да!Като стегнеш джантата ,стягаш и диска.Централната гайка няма нищо общо и ако не смяташ да сменаш лагер, каре или по някаква причина да откачаш полуоските не я закачай.
Да те питам нещо:
Има ли някаква причина поради която "зорлан" търсиш кусури по колата? sad.gif
Смени си консумативите и ако няма някакви явни проблеми карай я и и се радвай. :thumbsup: Щото иначе язък дето си взе Тойота.Нали идеята е кола дето да не ти създава ежедневни ядове wink.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Mandata
Обратна връзка:

Мнение от Mandata » 12 Апр 2008 22:28

Благодаря за отговора Кристиян.
За търсенето на проблеми - не го правя за да открия и такива, които не искам, а просто за да знам с какво возило си имам работа, че после като е прешпора - сменям само консумативите - по пробег.
Вече май всичко проверих и мога да бъда спокоен, когато тръгвам на път :thumbsup:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 12 Апр 2008 22:50

Mandata написа:......... а просто за да знам с какво возило си имам работа, че после като е прешпора - сменям само консумативите - по пробег.
Вече май всичко проверих и мога да бъда спокоен, когато тръгвам на път :thumbsup:
Така си е!
P.S. Свърши ли ти някаква работа файла?
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Mandata
Обратна връзка:

Мнение от Mandata » 13 Апр 2008 12:16

За файла, който ми го прати - отговарям публично, че и други сигурно са попадали на подобни руски ръководства - Определено ми беше от полза, защото досега не съм имал Тойота, но мощността на мотора ми 3S-FE е 98 kW, което си е 133 к.с., а в руското ръковдство е дават 128 к.с, но се споменава, че може да грешат с +- 5%

ceko26

Мнение от ceko26 » 13 Апр 2008 23:15

искам и аз файл ако може worthy.gif
Авенсис 3S-FE

Публикувай отговор