Съвет - алтернатор за Celica 6 gen.

Ronaldinho_10

Съвет - алтернатор за Celica 6 gen.

Мнение от Ronaldinho_10 » 09 Апр 2008 17:32

Здравейте,

Определено съм невеж в сравнение с повечето юзъри на форума, затова бих искал да помоля за съвет от ваша страна...

Проблема е следния... светна ми лампана на акумулатора... отидох при един електричар и той ми каза, че ми е изгорял реле регулатора... взехме 1 за 50 - 60 кинта... сложихме го.. и след 1-2 дни пак същата история... отидох при друг електричар... той вика "работата е сериозна - изгоряла ти е една статорна намотка на динамото..." трябва да го сменяме... така и така... 175 кинта рециклирано 60А... да ама то не пасвало и трябвало да се пили... още 35 кинта там... и за работата нз колко ще ми поиска...

Чел съм, че за японските коли по-скъпо идват алтернаторите ама... то ще ми излезе над 250 кинта сичко... сега съм я оставил там и утре ще я правят... кажете струва ли си !?

ПС. от Бургас съм...

Аватар
madafaka

Мнение от madafaka » 09 Апр 2008 20:25

знам само със сигурност че "нащте" електричари не разбират много много от японки и трее да идеш някъде кадето си 100 % сигурен че знаят кво правят... един приятел нешо се чудеше шо селиката мн бавно ускорявала и отиде на диагностика и от там като се почнаха едни ебати изводите... да си смени 1 куп части по колата.... ала бала.... а накрая отиде при един признат маистор в софия,не си спомням точно къде и се оказа нешо съвсем елементарно и лесно остранимо... така че....

Ronaldinho_10

Мнение от Ronaldinho_10 » 11 Апр 2008 12:31

Амииии... да ми е честито!

Поискаха ми 285 лв.
Всичко общо ми излезе над 350 лв., 2 седмици, куп пари за таксита, много нерви и скандали...
Това лакомията няма граници. Като видят, че някой е на зор трябва да го вземат през кръста...
mad.gif

Публикувай отговор