Карина-шум в скоросната кутия
-
Карина-шум в скоросната кутия
Здравейте едно въпросче-на 1 и 2 скорост като отнема гастта се чува едно виене все едно е деференциал на ЛАДА-маслото е сменяно за сведение.Дали специфично за Каринката или си е проблем.
-
при мен е постоянен - просто си мърка. Вчера отидох в сервиз и като е вдигнаха се видя теч от семеринга на скоростната кутия - на лявата полуоска. Нивото на маслото естествено беше паднало и утре е карам за ремонт - смяна семеринг, проверка на лагера на първичния вал и ново масло - ама ме притеснява, че майстора каза - ще сложим минерално.
Дано да е наясно какво прави.
Не съм чувал да слагат минерално масло на скоростна кутия!Mandata написа:при мен е постоянен - просто си мърка. Вчера отидох в сервиз и като е вдигнаха се видя теч от семеринга на скоростната кутия - на лявата полуоска. Нивото на маслото естествено беше паднало и утре е карам за ремонт - смяна семеринг, проверка на лагера на първичния вал и ново масло - ама ме притеснява, че майстора каза - ще сложим минерално.

-
проверете си маслото на скоростната кутия и при пробег над 200 000 км. кажете на майстора си - да го смени с минерално.
При мен проблема се оправи - майстор Манолин ми каза, че се сменя маслото на 30 000 км и на тези "124 000" километри ако искам да нямам проблеми ще ми сложи минерално, а иначе може да ми сложи какво си искам аз.
При мен проблема се оправи - майстор Манолин ми каза, че се сменя маслото на 30 000 км и на тези "124 000" километри ако искам да нямам проблеми ще ми сложи минерално, а иначе може да ми сложи какво си искам аз.