за газова уредба
за газова уредба
Здравейте
значи от известно време съм си на газ, но ми се струва че започва все повече и повече да ми харчи ... малко я настъпвам, но по принцип не се бутам в яки задръствания ... а като спра колата и усещам миризма на газ, която вече започвам да усещам и при палене ... възможно ли е от някаде да изпуска??? какво може да не е наред (мембрани,изпарител..???)

baby's got a temper
съвсем нормално като ти мирише на газ, да ти е вдигнала разхода.
Освен пропуск - което е малко вероятно, миризмата е от преобогатена горивна смес - вкарва много газ. Вероятни причини - кофти изпарител, кофти настройка - която с времето се саморазваля още или задръстен въздушен филтър.
Оправяй се, че иначе ще лапа повече и повече, а ще върви по-малко
Освен пропуск - което е малко вероятно, миризмата е от преобогатена горивна смес - вкарва много газ. Вероятни причини - кофти изпарител, кофти настройка - която с времето се саморазваля още или задръстен въздушен филтър.
Оправяй се, че иначе ще лапа повече и повече, а ще върви по-малко
аз до колкото знам по бензиностанцийте зареждат с "лятна" и "зимна" газ - тъй като лятото температурите са по-високи няма проблем да сложат малк повечко бутан и всичко си работи => разхода да ти е малко по-висок! Също така, ако не си забелязал газта поевтиня... заради горепосочените причини 

Toyota Corolla KE70, 4K, 1,3, '84