Гарнитура .глава-Селика помагайте
Гарнитура .глава-Селика помагайте
Братлета след като смених водната помпа се оказа,че маи ще трябва да сменям и гарнитура,не знам дали не е метална или си е обикновена.Моя майстор казва,че ако е метална и самоя претегнем леко може и да спрем теча,ако някои е наясно да помага и ако някой знае от къде да взема свясна гарнитура да пйше ,че вече ми писна .Благодаря предварително
Re: Гарнитура .глава-Селика помагайте
Не хитрей на дребно. Пусни една стружка на главата и сложи нова гарнитура!!! Разбира се аз бих сменил и ролки, ремъци и масло при таз процедура...прогнозна цена къде 400-450лв...Инак само гарнитура + труд 150 кинта...alex0378 написа:...Моя майстор казва,че ако е метална и самоя претегнем леко може и да спрем теча,...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
гарнитура
Здр пак и благодаря за съветите.Ролки ремъци водна помпа както маслото и всички филтри съм сменил,но се оказа,че май трябва да сменя и гарнитурата.А каде казахте че мога да направя тази процедура (грамотно де) за около 150 лв,а да при мен най големия проблем е ,че съм чак от Смолян и Софията ми е далечко,моя маистор тук е доста грамотен де,но досега не е сменял на селика и предполага,че ако е метална ще му е малко трудничко
Re: гарнитура
тоя "грамотен" майстор май нещо те капи, че да ти вэеме повече пари, за него няма никва разлика дали е метална или неalex0378 написа:Здр пак и благодаря за съветите.Ролки ремъци водна помпа както маслото и всички филтри съм сменил,но се оказа,че май трябва да сменя и гарнитурата.А каде казахте че мога да направя тази процедура (грамотно де) за около 150 лв,а да при мен най големия проблем е ,че съм чак от Смолян и Софията ми е далечко,моя маистор тук е доста грамотен де,но досега не е сменял на селика и предполага,че ако е метална ще му е малко трудничко
ама за да го успокоиш кажи му че не е, водат се полуметални, щото имат едни метални ленти по тях
като цена е малко повече от 100 лв, някаде към 130-140 беше, и дали ще я порачаш от представителство на тойота
все тая, щото пак ще ти дадат "пайен" само че в друга опаковка
заинтересувай се, кой при вас продава "пайен" и си порачай
като свалиш главата обарни внимание от каде е пискала вода и дали на това място блока не е корозирал и изяден
ако е, нещата са кофти, щото трябва да сваляш двигатела
главата задалжително на проверка за кривина, и да няма, пусни и някоя стотна да се изглади
препасване на клапаните и гумички е грехота ако не го направиш
ама се замисли за майстора, щом се плаши от метална гарнитура

bratle,az sa6to sum ot Smolian i na men mi idva trudno da si tarsq maistori za kolata!zasega sum nameril edno mom4e(smqtam 4e raboti kadarno) koeto mi pravi kolata na men-ako iska6 6te idem da ti go pokaja!a pak ako darji6 da ne e v Smolian,vij tuka vav foruma sum pisal edna tema za dobri maistori v Plovdiv i raiona,tam kolagite sa mi dali adressi i gsm na maistorite i kazvat 4e sa kadarni!!drugiq variant e da ide6 pri Slavi(ot 4elingirska) toi sa6to gi razbira i raboti barzo i evtino:)tva e za sega ako moga da sum ti polezen s o6te ne6to pitai:)
братле преди 1 месец сменях гарнитура на главата излезе ми 150 лева и сам мноо доволен маистора ми беше познат и е мноо кадърен гарнитурата е около 40, 50 лева наи добре виж дали няма да иска шлаифане главата и ако иска отиди някаде да ти я напраят както трябва да не се налага след накой друг месец пак да я сменяш
И как разбра че като качество са еднакви?! Инак си прав. Скъпото не винаги е хубаво, но мога да ти гарантирам, че евтиното винаги излиза скъпо....HooLigaN написа:ами ще видим колко ще искара не винаги скупото е по качествено ходих на няколко места да проверявам като качество бяха еднакви а цените различни

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.