Биене при спиране..
- Corolla_E9
Биене при спиране..
Здравейте! Днеска както си карам 140-150 и като тръгнах да спирам започна да ми бие предното дясно колело... забелязах, че само на хубав път и с по-голяма скорост и по-силно натискане ми бие
съмняваме да е крив диска нещо... обаче лятото бях правил спирачния апарат, че едното ми бутало се беше спекло.. и тогава нямаше тоя проблем.. чак днеска изкочи... какво мислите и има ли повод да се притеснявам.. става дума за корола 1.3 бензин ае92 :?

Имаш, според мен, това са спирачки, не е клаксон.. Задължително виж от какво е, че не е шега работа, спирачките убиват... Принципно бие от крив диск, но може и ако накладката ляга криво, а ако ти е запичало преди буталото моге и сега да не затваря равномерно и накладката да не притиска в нормалното си положение..
А, и ако са ти много загряти спирачките също може да започне да бие, но зависи от накладките - някои горят лесно, други не, това вече ще го видиш като ги свалиш...
А, и ако са ти много загряти спирачките също може да започне да бие, но зависи от накладките - някои горят лесно, други не, това вече ще го видиш като ги свалиш...
Re: Биене при спиране..
Погледни пак този апарат...може да не са го направили кат хората или спичането да е причинило я разбиване на апарата, я покривяване на диска...може и от гума да е, но аз бих погледнал това което вече веднъж е пипано от ръката на БГ майстор....Corolla_E9 написа:З.. обаче лятото бях правил спирачния апарат, че едното ми бутало се беше спекло..

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Corolla_E9
i az imam biene pri spirane,po kakvo da poznaia dali sa stargani tezi diskove ili da ne sa zanimavam i da gi smeniam,ciala zima niamah problemi a sega se poqviha s tezi spira4ki,kato go pipam diska ima edno rab4e v samiia krai dali e prestargvan,i na okolo 1 sm ot kraia mu nima tarkane s nakladkata,kak da sam siguren 4e e ot diskovete tova biene? 

Toyota Avensis 98, 7A-FE
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)
- toyoda_nippon
- Благодарил/а: 3 пъти
От вчера/може и от по-отдавна,но да не съм го хванал/ се появи чукане откъм задно колело при спиране . За съжаление още нямам достатъчно подробни впечатления,но чука и при плавно и при рязко спиране, и по права и в крива. А пък понякога/рядко/ не чука
,може и да не чувам. Явно ще има come back to ТМ ауто, но ме интересува вашето мнение. Все пак преди 5000км ги преглеждаха и казаха ,че всичко е ок
Благодаря!

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- toyoda_nippon
- Благодарил/а: 3 пъти