Mneniq za Celika sled 2000god, 1,8vvti
Mneniq za Celika sled 2000god, 1,8vvti
Zdraveite kolegi iskam da popitam kakvo mislite za tazi celika 2001 god,primerno s dvigatel 1.8vvti 143ps, s 6 skorosti i vsi4ki ekstri,iskam da si kupq takava,i za6toto vijdam 4e tuka ima dosta kompetentni hora koito razbirat ot toyoti da mi kajat ne6to pove4e za tozi model,naprimerno kakvo da gledam kato q kupuvam,koi sa i slabite mesta,vqrno li e 4e har4at maslo tezi vvti,i tn..Blagodarq predvaritelno foruma vi e mnogo dobur,uspeh;) biggrin.gif
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Mneniq za Celika sled 2000god, 1,8vvti
Не знам да има конкретни слаби места, просто оглеждай като всяка кола втора ръка. Виж спирачните дискове, особено задните са склонни към ръждясване, задното гърне също, уплътнението на задния капак да е здраво, защото капе директно на задната седалка, да не е удряна и т.н. Масло не гори и е доста икономична.ARES_D написа:...naprimerno kakvo da gledam kato q kupuvam,koi sa i slabite mesta,vqrno li e 4e har4at maslo tezi vvti,i tn..
По така зададените въпроси съдя, че няма как да познаеш! Вземи си някой дет разбира! Инак проблеми с маслото имат двигатели сглабяни със сегменти колбеншмид в Европа ако не се лъжа и доколкото знам дефекта е оправян гаранционно. Не знам да го има на селика. Не знам какво разбираш под бърза?! Бърза кола е разтегливо понятие. За някой 300 коня кола е бавна други казват леле тва е 150 коня лети лети....За мен лично колата е изключително здрава с качествена сглобка, има агресивна форма, добро поведение на пътя, но за съжаление е далеч от бърза кола. От друга страна за ежедневка мисля че е доволно пъргава.ARES_D написа:a kak misli6 dali e burz tozi dvigatel 1433ps,i dali kakto kazvat drugi gori maslo,i drugo po koe da poznaq dali e udrqna kolata....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
Де да бяха 1433ARES_D написа:a kak misli6 dali e burz tozi dvigatel 1433ps,i dali kakto kazvat drugi gori maslo,i drugo po koe da poznaq dali e udrqna kolata....

Със сигурност Селика 1.8VVTi няма проблем с горенето на масло. Както е казъл diver-а, колата е подходяща за 'ежедневка', не за състезания. Аз ходя на работа всеки ден с такава, гори средно 7.5-8 л/100км и добре припка, когато се наложи.
- Xeku
Ще падне от всички!
Не мога да разбера мисленето на някои хора, взимат си коли, които са харесали на външен вид, наистина тази Селика изглежда страшно добре, но няма динамичните качества, които очевидно търсиш. Ако предварително не се проучват качествата й, следват унижения когато разни по-скромни автомобили се оказват по-бързи. Този модел го има и с 193 коня, да беше потърсил такъв!

Не мога да разбера мисленето на някои хора, взимат си коли, които са харесали на външен вид, наистина тази Селика изглежда страшно добре, но няма динамичните качества, които очевидно търсиш. Ако предварително не се проучват качествата й, следват унижения когато разни по-скромни автомобили се оказват по-бързи. Този модел го има и с 193 коня, да беше потърсил такъв!
- Xeku
Нека и други се изкажат, но според мен много малко стандартни автомобили без турбо могат да се опрат на Астра GSI. Голфът също е сериозна конкуренция, по-лек е и е много пъргав. Ако все още не си много запознат с двигателите на Тойота, да те насоча - видиш ли някъде -FE в означението му - не очаквай от него чудеса в драга...
Ако астричката е във форма, вероятно ще бие минимално, което де-факто си е наравно, защото селиката е 1.8 и 143 коня, докат астричката е 150 коня и 2000кубика....имах много пипана калибра къде 170 коня и селиката ми дърпаше 2 метра на старта и така до към 400...астрата е по-лека и селиката няма как да и открадне тез 2 метра....За хонда сивик викам изобщо да забравиш кат бегалка-дърпалка....голф 2 да, 3 ГТИ малко ме съмнява, че е поналял леко килограми....ARES_D написа:aa stiga be!az mislq 4e 6te bie astra gsi ima edno klip4e v vbox7 celica vs vectra gsi i celicata bie.......ami 6to da ne bie golfa

emi eto vidqhteli celicata e na dosta prili4no nivo,ne e nai golemiq drag sprintior no moje da bude nai krasiviq tuning 6ampion za6toto nikoi ne moje da otre4e 4e ima strhoten dizain,........ve4e celica vvtl s svoite193ps moje da se puska na pistata,naskoro gledah kak edna takava celika otnese s 2koli napred bmw325i 94god,ne e zle, a kak mislite bmw 320i vs celika vvti mai i tozi put 6te padne
ARES_D написа:emi eto vidqhteli celicata e na dosta prili4no nivo,ne e nai golemiq drag sprintior no moje da bude nai krasiviq tuning 6ampion za6toto nikoi ne moje da otre4e 4e ima strhoten dizain,........ve4e celica vvtl s svoite193ps moje da se puska na pistata,naskoro gledah kak edna takava celika otnese s 2koli napred bmw325i 94god,ne e zle, a kak mislite bmw 320i vs celika vvti mai i tozi put 6te padne
хахаха след сивика, викам да забравиш и за БМВ кат бегалка....мисля, че и стокова 325 ще падне от 1.8 ввти...за 320-ката не си струва да говорим. Изобщо тез коли вървят само в болните съзнания на собствениците. Този форум ми харесва заради липсата на сектанско стадно мислене, затовя по-добре да ти кажа - селика > 2000г красива да, бегалка не, че после некой кадет гси кат ти скъса шортите да страдаш по-малко biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif както многократно сме говорили, повечето тук сме минали през много други автомобили, и лично аз харесвам тойота заради здравината и качеството на сглобката и продължавам да я харесвам, па нищо, че голфета, астрички и други чат пат ме шамарят по светофарите....