"прекъсва" когато вали
ceko26
Мнение от sz00 » 31 Мар 2008 13:32
ок ще пробвам тази вечер... но така или иначе ще ги сменям(нз кога са сменяни запоследно)...Къде да отида да ми проверят ламбдата- за каква сума горе-долу могат да ми направят тази проверка? Те ако вземат доста - аз по - добре да си взема направо една и да я сменя,но ако е "издала багажа" компютъра не трябва ли да сигнализира?
sz00
Мнение от diver » 31 Мар 2008 14:35
абе може да е станала "ленива". Първия сервиз с газ-анализатор могат да ти кажат. Не мисля, че диагностиката ще е повече от 20-30лв, ама знам ли....Про положение, че годишният преглед струва толкоз и би трябвало да мерят и това....sz00 написа:ок ще пробвам тази вечер... но така или иначе ще ги сменям(нз кога са сменяни запоследно)...Къде да отида да ми проверят ламбдата- за каква сума горе-долу могат да ми направят тази проверка? Те ако вземат доста - аз по - добре да си взема направо една и да я сменя,но ако е "издала багажа" компютъра не трябва ли да сигнализира?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
sz00
Мнение от diver » 31 Мар 2008 17:54
хм, би трябвало при нормално каране да може да ги пипаш спокойно с ръка. Не мисля, че ако задържат дисковете, няма да го усетиш по инерция...Колата е доволно лека. Пробвай да я бутнеш на равното. Гаранция ще усетиш ако някоя гума държи!sz00 написа:относо това за горенето: забелязах нещо друго- предните ми дисковете загряват(нормално каране за около 30-40 минути и после не мога да си задържа пръста на дисковете) доста повече от задните- това нормално ли е- да не би да задържат и за това да ми гори толкова?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
sz00
Мнение от rudolf » 31 Мар 2008 19:24
използвай някой по улегнал и внимателен водач да покара НОРМАЛНО, и пак провери,,може представите ви за нормално да се различават..sz00 написа:като я бутна и си върви- явно си е нормално да загряват толкова-нз..? Ще пиша като сменя кабелите да кажа дали се е оправило това прекъсване...Благодаря на всички за помощта
rudolf
ugabuga
Kiki
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Мнение от Kiki » 31 Мар 2008 21:51
Не се претеснявай,че предните дискове загряват след толкова каране! Предните дискове загряват винаги повече от задните по простата причина,че са много по-натоварени при спиране от задните. Тежеста пада на тях,а задните "олекват".sz00 написа:- предните ми дисковете загряват( м?
Kiki
sz00
Nedkow
- Nedkow
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Nedkow » 31 Мар 2008 23:27
И аз съм съгласен с това мнение. Направи една диагностика в надежден сервизKiki написа:Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата.

Nedkow
Мнение от jamie » 01 Апр 2008 11:14
Пичове, диагностиката си е диагностика - СЛЕД обслужване на колата обаче. Не правете нецелесъобразни икономии.Nedkow написа:И аз съм съгласен с това мнение. Направи една диагностика в надежден сервизKiki написа:Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата.
jamie
- Nedkow
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Nedkow » 01 Апр 2008 23:55
Не разбрах мисълта ти нали след диагностиката ще се открие проблем и ще се обслужиjamie написа:Пичове, диагностиката си е диагностика - СЛЕД обслужване на колата обаче. Не правете нецелесъобразни икономии.Nedkow написа:И аз съм съгласен с това мнение. Направи една диагностика в надежден сервизKiki написа:Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата.

Nedkow
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru