"прекъсва" когато вали

ceko26

Мнение от ceko26 » 31 Мар 2008 12:01

На тъмно излей по една кофа вода и през двата отвора палиш и гледай дали не скачат искри по кабелите или около делкото и отваряй дросела от време на време да се изфорсира.
Авенсис 3S-FE

sz00

Мнение от sz00 » 31 Мар 2008 13:32

ок ще пробвам тази вечер... но така или иначе ще ги сменям(нз кога са сменяни запоследно)...Къде да отида да ми проверят ламбдата- за каква сума горе-долу могат да ми направят тази проверка? Те ако вземат доста - аз по - добре да си взема направо една и да я сменя,но ако е "издала багажа" компютъра не трябва ли да сигнализира?

diver

Мнение от diver » 31 Мар 2008 14:35

sz00 написа:ок ще пробвам тази вечер... но така или иначе ще ги сменям(нз кога са сменяни запоследно)...Къде да отида да ми проверят ламбдата- за каква сума горе-долу могат да ми направят тази проверка? Те ако вземат доста - аз по - добре да си взема направо една и да я сменя,но ако е "издала багажа" компютъра не трябва ли да сигнализира?
абе може да е станала "ленива". Първия сервиз с газ-анализатор могат да ти кажат. Не мисля, че диагностиката ще е повече от 20-30лв, ама знам ли....Про положение, че годишният преглед струва толкоз и би трябвало да мерят и това....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

sz00

Мнение от sz00 » 31 Мар 2008 17:37

относо това за горенето: забелязах нещо друго- предните ми дисковете загряват(нормално каране за около 30-40 минути и после не мога да си задържа пръста на дисковете) доста повече от задните- това нормално ли е- да не би да задържат и за това да ми гори толкова?

diver

Мнение от diver » 31 Мар 2008 17:54

sz00 написа:относо това за горенето: забелязах нещо друго- предните ми дисковете загряват(нормално каране за около 30-40 минути и после не мога да си задържа пръста на дисковете) доста повече от задните- това нормално ли е- да не би да задържат и за това да ми гори толкова?
хм, би трябвало при нормално каране да може да ги пипаш спокойно с ръка. Не мисля, че ако задържат дисковете, няма да го усетиш по инерция...Колата е доволно лека. Пробвай да я бутнеш на равното. Гаранция ще усетиш ако някоя гума държи!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

sz00

Мнение от sz00 » 31 Мар 2008 18:03

като я бутна и си върви- явно си е нормално да загряват толкова-нз..? Ще пиша като сменя кабелите да кажа дали се е оправило това прекъсване... :thumbsup: Благодаря на всички за помощта :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 31 Мар 2008 19:24

sz00 написа:като я бутна и си върви- явно си е нормално да загряват толкова-нз..? Ще пиша като сменя кабелите да кажа дали се е оправило това прекъсване... :thumbsup: Благодаря на всички за помощта :thumbsup:
използвай някой по улегнал и внимателен водач да покара НОРМАЛНО, и пак провери,,може представите ви за нормално да се различават..

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 31 Мар 2008 20:02

normalno e
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 31 Мар 2008 20:45

Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата. :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 31 Мар 2008 21:51

sz00 написа:- предните ми дисковете загряват( м?
Не се претеснявай,че предните дискове загряват след толкова каране! Предните дискове загряват винаги повече от задните по простата причина,че са много по-натоварени при спиране от задните. Тежеста пада на тях,а задните "олекват".

sz00

Мнение от sz00 » 31 Мар 2008 22:25

ok благодаря за съветите отново :thumbsup: А пък това за прекъсването се получава само когато вали и то доста продължително, но наистина е най-вероятно от кабелите- ще ги сменя тази седмица и ще пиша ако проблема е още на лице.... :thumbsup:

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 31 Мар 2008 23:21

ugabuga написа:kak shte mu hvarlia remaka po delkoto kato sa na dva protivopolojni kraia na dvigatelia?
Именно за това съм казл незнам как е разположено изказах само хипотеза smile.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 31 Мар 2008 23:27

Kiki написа:Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата. :thumbsup:
И аз съм съгласен с това мнение. Направи една диагностика в надежден сервиз :thumbsup:

jamie

Мнение от jamie » 01 Апр 2008 11:14

Nedkow написа:
Kiki написа:Според мен е нормално щом имаш проблем с работата на двигателя-прекъсване,или нещо друго, да ти се дигне и разхода чуствително. Щом отстраниш проблема,ще ти падне и разхода.Това е съвсем в реда на нещата. :thumbsup:
И аз съм съгласен с това мнение. Направи една диагностика в надежден сервиз :thumbsup:
Пичове, диагностиката си е диагностика - СЛЕД обслужване на колата обаче. Не правете нецелесъобразни икономии.

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 01 Апр 2008 23:55

jamie написа:
Nedkow написа:
Пичове, диагностиката си е диагностика - СЛЕД обслужване на колата обаче. Не правете нецелесъобразни икономии.
Не разбрах мисълта ти нали след диагностиката ще се открие проблем и ще се обслужи wink.gif

Публикувай отговор