Дали това е наистина съединител?
Дали това е наистина съединител?
Колеги,
Имам Карина Е, 94 год. Днес ходих в ТМ Ауто за да сменя маслото на двигателя (за информация за труд се плащат 12 лв).
Тъй като скостите ми при превключване на скоростите имам малко (леко заяждане) поисках да прегледат какво е нивото на масмото в скоростната кутия. При получаване на колата си от приемчика ми казаха, че съединителя ми е за смяна. Това ме учуди защото:
1. съединителят ми отделя на първа на около 1- 2 сантиметра от долно (натиснат педал) положение;
2. на трета скорост на хоризонтален терен тръгвам без пробуксуване на съединителя;
3. педалът не е тежък (което мисля, че важи само за съединители с жило).
Според вас дали това заяждане на скоростите не е от помпа на хидравликата на съединителя, макар, че нямам теч и нивото на спирачната течност не пада.
Мерси предварително за всякакви съвети и споделяне на опит!!!
Имам Карина Е, 94 год. Днес ходих в ТМ Ауто за да сменя маслото на двигателя (за информация за труд се плащат 12 лв).
Тъй като скостите ми при превключване на скоростите имам малко (леко заяждане) поисках да прегледат какво е нивото на масмото в скоростната кутия. При получаване на колата си от приемчика ми казаха, че съединителя ми е за смяна. Това ме учуди защото:
1. съединителят ми отделя на първа на около 1- 2 сантиметра от долно (натиснат педал) положение;
2. на трета скорост на хоризонтален терен тръгвам без пробуксуване на съединителя;
3. педалът не е тежък (което мисля, че важи само за съединители с жило).
Според вас дали това заяждане на скоростите не е от помпа на хидравликата на съединителя, макар, че нямам теч и нивото на спирачната течност не пада.
Мерси предварително за всякакви съвети и споделяне на опит!!!
-
- Обратна връзка:
mda motul sushto sa mnogo dobri, osobeno spirachnite im technosti.
az izpolzvam ATE200 dot4. spored tova koeto prochetoh e mai malko po dobra ot Motul. ATE200 i ATEblue sa ednakva no s razlichen cviat, za da mojesh kato flushvash da vijdash koga da spresh. Nemska e i ia izpolzvali mnogo po BMW-tata. az oshte ne sam napriagal kolata tolkova che da pregreia spirachkite no ima visoka tochka ne kipene i ne e mnogo higroskopichna.
az izpolzvam ATE200 dot4. spored tova koeto prochetoh e mai malko po dobra ot Motul. ATE200 i ATEblue sa ednakva no s razlichen cviat, za da mojesh kato flushvash da vijdash koga da spresh. Nemska e i ia izpolzvali mnogo po BMW-tata. az oshte ne sam napriagal kolata tolkova che da pregreia spirachkite no ima visoka tochka ne kipene i ne e mnogo higroskopichna.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Az karam s Castrol GTX i Mobil za masla. Drugite mi te4nosti ne znam kakvi sa.punkara написа:az polzvam samo MOTUL! vsichkite technosti sa mi na motul po kolite, maslo, hidravlichno, antifriz, spirachna technost...

Az ne sum vijdal MOTUL tuk v US?!?

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
- Обратна връзка:
e ti motul niama da namerish v autozone, pepboys ili advance auto partsJapanese_fever написа:Az karam s Castrol GTX i Mobil za masla. Drugite mi te4nosti ne znam kakvi sa.punkara написа:az polzvam samo MOTUL! vsichkite technosti sa mi na motul po kolite, maslo, hidravlichno, antifriz, spirachna technost...![]()
Az ne sum vijdal MOTUL tuk v US?!?Znam, 4e sa mnogo dobri masl ot teb, puk i dvutaktovite im sa mnogo dobri, moje bi No.1

triabva da si poruchash po neta.
I az karam s castrol gtx tercela i sas mobil1 0w20 fully synth civic-a. kato opravia vsichki dalaveri na tercela moje da probvam da mina na synth. makar che ne znam sas sigurnost. shtom e napraven za takova maslo a i koi znae s kvi e karan rpedi men, znachi GTX triabva da mu e dostatachno dobro. ako mu napravia osnoven remont niakoi den shte pochna da slagam mobil synth.
a tuka vchera mi doide edin kashon s MOTUL 20W-50 napulno mineralno, za stari tarataiki ot 50-te i 60-te godini, i za napulno osnovno remontiran dvigatel, dokato se razraboti... a sushto i 2 kashona s motul 0W30 ama takova prez lyatoto nema nikoga da sloza...ugabuga написа:
I az karam s castrol gtx tercela i sas mobil1 0w20 fully synth civic-a. kato opravia vsichki dalaveri na tercela moje da probvam da mina na synth. makar che ne znam sas sigurnost. shtom e napraven za takova maslo a i koi znae s kvi e karan rpedi men, znachi GTX triabva da mu e dostatachno dobro. ako mu napravia osnoven remont niakoi den shte pochna da slagam mobil synth.

nyama nikakvo znachenie! vaznoto e kakvo maslo shte slozish! ako iskash da si siguren, si kupi hubavo maslo i v koito i da e garaz ili serviz shte go slozat, imat da otviyat edna probka, da izteche staroto, posle da ya zaviyat, posle da razviyat gornata, i da naleyat novoto maslo, dokato ne pochne da preliva, shte izchakat da izkape ako vlezne povechko maslo, i shte zaviyat probkata... i si gotov, za 10min rabota!Spike написа:Кажете къде в София е най-добре да си сменя маслото на скоростната кутия?

Благодаря за съвета biggrin.gif Обаче има сервизи всякакви. При предното сменяне на маслото ми бяха сложили със един литър повече и ми обясниха, че като е повече няма проблеми, та после ходих да го преливам при един познат. В друг сервиз ми обезвъздушаваха спирачките и развиваха пробките с френски ключ. Счупиха 3 от тях и после се оправдаха, че били ръждясали (това на стария Голф го мъчиха). Е, не съм техник, ама знам, че има разни спрейове за тази работа. Така че най-добре при някой препоръчан, за да сиpunkara написа:nyama nikakvo znachenie! vaznoto e kakvo maslo shte slozish! ako iskash da si siguren, si kupi hubavo maslo i v koito i da e garaz ili serviz shte go slozat, imat da otviyat edna probka, da izteche staroto, posle da ya zaviyat, posle da razviyat gornata, i da naleyat novoto maslo, dokato ne pochne da preliva, shte izchakat da izkape ako vlezne povechko maslo, i shte zaviyat probkata... i si gotov, za 10min rabota!Spike написа:Кажете къде в София е най-добре да си сменя маслото на скоростната кутия?

-
- Обратна връзка:
rabotata mojesh da si ia napravish sam. tochno za 10 min. az na ulicata go napravih. vdigash kolata ot edna strana. posle sledvash instrukciite na punki i tva e. obiknoveno okolo 2.5l poemat transmisiite na toyota. ako si sas zadno moje i na differenciala da triabva da se smeni po niakoe vreme no az sas zadni differenciali niamam mnogo opit.