Синхронизатор на скоростите
Е как бе, даже изобщо може да не се сменя.....LEXUS написа:Не съм убеден в това,на Тойотите мисля,че поне до 150000км. маслото в скоростите не се сменя.jamie написа:Сменя се маслото най-много на 60 000 км,

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не сме имали кола в семейството ми ,на която да е сменяно масло в ск.кутия някога.Едната Корола е на 240000км. и специално преди 2 години я карах в сервиз да проверят маслото в скоростите профилактично и казаха ,че не е нужно доливане,а смяна аз да си реша.Скоростите влизат перфектно,както винаги-Корола ,година на производство 1987. Hiace 2.4D на 400000км. маслото в ск.кутия не е сменяно,а е долято по малко 2 пъти,скоростите са перфектни. 406 2.0 HDI на 130000км. масло в ск.кутия не е пипано също,виж за пежото ме притеснява... 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Естествено,че не си усетил разлика,защото не е било за смяна.По-хубаво от оригиналното масло няма,а когато се налага смяна на маслото,трябва да се избере точното масло и трябва да е точно препоръчаното от производителя,защото често съм чувал,че след смяна на маслото в скоростите,зимата скоростите стават Доста по-тежки,докато колата не е загряла.Wolfcho написа:Съмнява ме то се сменя на 100 хил. кмаз го смених веднъж ... за всеки случай но не усетих разлика така че е малко вероятно да е от това ...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS написа:Естествено,че не си усетил разлика,защото не е било за смяна.По-хубаво от оригиналното масло няма,а когато се налага смяна на маслото,трябва да се избере точното масло и трябва да е точно препоръчаното от производителя,защото често съм чувал,че след смяна на маслото в скоростите,зимата скоростите стават Доста по-тежки,докато колата не е загряла.Wolfcho написа:Съмнява ме то се сменя на 100 хил. кмаз го смених веднъж ... за всеки случай но не усетих разлика така че е малко вероятно да е от това ...
Виж може километрите да нямат значение, но ако карам с оригиналното масло това означава то да е 15 годишно ... мойе и да е било наред но предпочитам да съм с някое прозведено ж този век

Nihon No Kuruma
-
Здравейте и от мен:)
И аз имам такъв проблем със задната понякога. Но не ми харесва, че и на няколко пъти ми се случи с първа... и лошо ме освиркаха:)
Sorry за предателството ама аз не карам toyota, което се надявам да не пречи да си драскам от време на време
Иначе съм сигурна, че няма синхронизатор на задната, но мисля, че и първа няма. Нямам проблеми със съединителя, отделя си както винаги. Така че май трябва да се примирим, че задната си е гърбава.
И аз имам такъв проблем със задната понякога. Но не ми харесва, че и на няколко пъти ми се случи с първа... и лошо ме освиркаха:)
Sorry за предателството ама аз не карам toyota, което се надявам да не пречи да си драскам от време на време

Иначе съм сигурна, че няма синхронизатор на задната, но мисля, че и първа няма. Нямам проблеми със съединителя, отделя си както винаги. Така че май трябва да се примирим, че задната си е гърбава.
-
-