Впечатления от моята Toyota
stefanb
jamie
Мнение от stefanb » 21 Мар 2008 14:44
Накрая си казах - ами той ако беше беше за смяна щеше да е задръстен, нямаше да върви колата, а тя си върви много, няма замисляне, така че кво ще си губя времето и го зарязах... Но сега пак ще погледна.
Благодаря...
stefanb
- alokin
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от alokin » 23 Мар 2008 22:41
Колега Аел, това, че видими поражения не е имало при преодоляването на този ОГРОМЕН бордюр, не бива да те успокоява....Ael написа: ....при един лек инцидент качих 20см бордюр с мръсна газ без да запретна нищо и без никви поражения....
обикновенно при такива скокове е възможно разкъсване на кордите вътре в гумата. В последствие това се проявява в биене на поразената гума!!!!
alokin
Ael
- juri_galev
Мнение от juri_galev » 25 Мар 2008 00:10
juri_galev
LEXUS
- juri_galev
Мнение от juri_galev » 25 Мар 2008 00:23
Прав си рано или късно всичко става консуматив biggrin.gif laugh.gifLEXUS написа:Е,съединителят е консуматив.
juri_galev
-
Toyota Auris 2.0 D4D 6 speed
Мнение от gogo_dobrev » 25 Мар 2008 12:13
Моят автомобил еToyota Auris 2.0 D4D 6 speed, юли 2007г., в момента е на 15 000 км. и общо взето съм доволен. Тези километри съм ги навъртял колкото в града толкова и извън него. Имам обаче няколко забележки:
1. Както писаха някои от колегите проблема със скърцащите накладки - неприятно е!!!
2. На 4 000 км. ми се наложи да сменям съеденителя, защото се чуваха някакви странни звуци. При натискане на същият шума изчеваше, обаче когато го пуснеш започваше странното тракане. Смених го в ТМ ауто и временно изчезна този шум. Сега съм вече на 14 000 км. и тракането се възобнови. От сервиза ми обясниха, че този проблем се срещал и при Toyota Rav 4, на която сменили даже цялата скоростна кутия но шума пак бил същият. Странно, но се свиква.
3. На доста места по калниците и предния капак боята започна да се лющи /дълбоко/ от камънчета, които съм намерил на магистралата. Според мен не е много качествена.
4. Возията си е доста твърдичка и в купето се появиха различни шумове /от коланите, от таблото/, но за сметка на това, както писаха колегите, колата е стабилна.
Други забележки засега нямам и се надявям да нямам. Може би тези дефекти са породени от страната производител - Турция поне аз до такъв извод стигнах.
Иначе мотора е перфектен и разхода е много добър.
Ами това е засега от мен и въпреки всичко оставам верен на TOYOTA.
gogo_dobrev
- juri_galev
Мнение от juri_galev » 25 Мар 2008 12:33
juri_galev
-
Мнение от gogo_dobrev » 25 Мар 2008 16:57
gogo_dobrev
Мнение от dementor » 26 Мар 2008 20:51
Доволен съм от:
1. Возията.
2.Стабилността на пътя..
3. Разхода при извънградко каране.
4.Обема на купето и на багажника.
5. Управлението и спирачките.
Не съм доволен от:
1.Избора на нископрофилни гуми (205/55/16) които намирам за неподходящи за дупките по градските улици. 15-цолови джанти със съответните гуми биха били по-подходящи.
2. Качеството на дамаската в купето. Вярно че е най-ниското оборудване ама сегментът задължава.
3. Разхода при каране в софийските задръствания biggrin.gif
4. Лампите в купето не са куплирани с контактния ключ, а няма и зумер-забравиш ли ги ще зареждаш акумулатор.
Като цяло:
Доволен съм от избора и препоръчвам колата като перфектен семеен автомобил.
dementor
Мнение от COSTA » 27 Мар 2008 16:19

Следващата ако не е Lexus, пак ще е Toyota

COSTA
- alokin
Мнение от alokin » 27 Мар 2008 21:03
....какво съвпадение - и на мен не ми допада разходът по задръстванията....далечен спомен остана времето когато разстоянието от ЦУМ до хотел Шипка (срещу Пирогов) с Лада го взимахме за 6 мин и половина ....в 9 и половина сутринта в делничан ден .....dementor написа:.....3. Разхода при каране в софийските задръствания biggrin.gif.........
alokin
- alokin
Мнение от alokin » 27 Мар 2008 21:11
Коста, за сърбите не знам но у нас не може да изгориш, ако имаш комплект резерви крушки в багажника. Тогава спокойно казваш - господа при последната проверка преди 10 км всичко беше в ред, иначе щях да си сменя крушката, и вадиш с поглед на смирен млад духовник комплекта.....COSTA написа:...... като ти е изгорял халоген например - за което Сърбите ме отвяха естественно.........
alokin
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru