Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Да не си го юркал в завои или наклон?
На предната ми Астра за първи път светна Check oil level при преминаването на завоите около Слънчев бряг с доста газ (5х.км след последната смяна)..
При проверка нивото на щека показваше половината между мах и мин...
Което ме наведе на мисълта, че тоя датчик е доста чувствителен и при по-продължително 'лашкане' на маслото насам -натам и показва, че нивото е ниско (а то просто се е разплискало насам натам).
Освен това сигурен ли си, че като си го вземал от магазина маслото е било на МАХ?
Иначе турбомоторите по принцип имат по-висок разход на масло, но както спомена колегата, колата все още е съвсем нова и трябва още малко да се поразработи за да видиш как е с разхода на гориво и масло....
Не вярвам да има каквито и да е последствия за колата, защото датчика светва много преди нивото да е спаднало в опасни граници....
На предната ми Астра за първи път светна Check oil level при преминаването на завоите около Слънчев бряг с доста газ (5х.км след последната смяна)..
При проверка нивото на щека показваше половината между мах и мин...
Което ме наведе на мисълта, че тоя датчик е доста чувствителен и при по-продължително 'лашкане' на маслото насам -натам и показва, че нивото е ниско (а то просто се е разплискало насам натам).
Освен това сигурен ли си, че като си го вземал от магазина маслото е било на МАХ?
Иначе турбомоторите по принцип имат по-висок разход на масло, но както спомена колегата, колата все още е съвсем нова и трябва още малко да се поразработи за да видиш как е с разхода на гориво и масло....
Не вярвам да има каквито и да е последствия за колата, защото датчика светва много преди нивото да е спаднало в опасни граници....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Е тва, май, е първото нещо, което чух днес и на което да се отпусна малко. Много се ям, старо куче уж, а да не си проверя маслото егати... Викаш, много преди светва. Като доливах на бензиностанциите беше под минимума. На самия край на щеката беше, макар че едва ли всичкото масло се е стекло в картера, нали? Но вари го, печи го така не трябва да се кара, пък аз си я обичам тая колаslowtraveler написа:.....................................
-
Как карам ли? Ами определено не съм състезател, не обичам да бързам, мразя ужасно всякакви рискови задминавания или ряз на светофарите. Но понякога се налага да бързам и както правилно е казал приятеля на някой от писалите горе "аз съм я купил тая кола, не ме е купила тя" Така че веднъж от Бургас до София съм карал като хала, вдигах и поддържах по 220 на магистралите и стигнах за невъзможно време до София. Преди десет дена, пак на връщане от Варна пак не карах съвсем лекичко. Същата работа и тук, в София, срам несрам, ама като видя шанс и преценя че е безопасно - бързам. Предполагам, че всички сме така. Иначе правя път на всеки и всичко и съм бавен и славен.
Все пак има значка и че имам книжка от 87ма, а не съм слезнал от кола кажи- речи от 89та година. (тва че изкарах книжката от 4ти път няма отношение към темата)
3500-3600 са максималните обороти, които вдигал. Поддържал съм 3хилки- 3100 при ония 220 километра в час
Все пак има значка и че имам книжка от 87ма, а не съм слезнал от кола кажи- речи от 89та година. (тва че изкарах книжката от 4ти път няма отношение към темата)
3500-3600 са максималните обороти, които вдигал. Поддържал съм 3хилки- 3100 при ония 220 километра в час
Светнала ти е индикация за ниско ниво а не за липса на налягане,така че не се шашкай толкоз.Ако това те успокоява на моята имаше теч и от време на време (щото не го гледам всеки ден нивото),та като спра пред нас заради специфичен наклон,маслото в картера отива в едната страна,а датчика е навит отдругата страна и индикацията си светва .Случвало се е няколко пъти ,при това не съм гасил колата веднага и слава Богу нямам поражения.Така че споко

А иначе за разхода погледнато теоретично по всякакви писания не е толкова трагичен,но като цяло аз не възприемам тази теория че здрав мотор гори чак толкова масло.А теорията "споко има и 4л дето горят" си е направо отговор подигравка.Доста коли са ми минали през ръцете и не съм имал такава дето да доливам повече от 0.5л му две смени 5-8 х.км.Нова кола не съм карал обаче.

А иначе за разхода погледнато теоретично по всякакви писания не е толкова трагичен,но като цяло аз не възприемам тази теория че здрав мотор гори чак толкова масло.А теорията "споко има и 4л дето горят" си е направо отговор подигравка.Доста коли са ми минали през ръцете и не съм имал такава дето да доливам повече от 0.5л му две смени 5-8 х.км.Нова кола не съм карал обаче.
Последно промяна от kristian на 20 Мар 2008 19:16, променено общо 1 път.
-
-
може, кой шти брои, ръчкаш напред и назад, като гледаш и да буташ по малко наляво и така те си влизат и чудесията си върви.Vesko написа:Moje da ima i 7ma choveka
Щом казвате, няма да е било 3100, кандисвам моменталистически, като карах не мислех че ще е подвиг такъв и че ще пиша тука, иначе гаранция, щях да си водя бележки по бензиностанциите. Щото си важно да си точен- като кажеш 3100, начи 3100 и толко.
-
- Обратна връзка:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6234 Това сме го коментирали май!!!За мен извода е един-тези дизели не обичат да ги юркаш над 2500 оборота продължително!!Които кара по спортно маслото му заминава по бързо!!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло
Колега,не се притеснявай!Аз имам същия Авенсис,само че2004гОт смяна до смяна-15000км заминава 1.5л.масло,въпреки,че не то юркам. Много рядко вдигам повече от 3500 оборота
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
ЕЕЕЕхххх, като си спомня момента, в който погледнах щеката и беше суха, и след като долях 1л щеката пак си остана суха.............
И то на 1.6л двигател...
Обаче лампата на налягането дори не мигна, въпреки, че я юрках и качвах големи наклони.....
И нищо му няма на двигателя - от случката минах вече около 50х.км и колата само започва все-повече да върви и не пипа масло (ама не е турбо).
И то на 1.6л двигател...
Обаче лампата на налягането дори не мигна, въпреки, че я юрках и качвах големи наклони.....
И нищо му няма на двигателя - от случката минах вече около 50х.км и колата само започва все-повече да върви и не пипа масло (ама не е турбо).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Получена благодарност: 1 път
грийн лайт на колко оборота ти е макс. въртящ монемт? пробвай да караш след като смениш маслото около тези обороти и стриктно следи маслото. най добре е да го мериш среди да тръгнеш сутрин и по въсможност на едно и също място, възможно най равно.
а да и какво ти е маслото ???
ти като я взе мерил ли си маслото? няма да се учудя на новите коли да сипват по-малко масло(не до горе)
а да и какво ти е маслото ???
ти като я взе мерил ли си маслото? няма да се учудя на новите коли да сипват по-малко масло(не до горе)

-
3 000 об.м. бяха около 180 км/ч. Колега добрата новина е, ако не си гледал маслото никога може да си я купил с масло около минимума.Лошата е, че оригиналното се харчи по-малко от следващото което ще ти налеят на 15 000км.В книжката са написали че е нормално разхода на масло до 1л. на 1000км. и, че е препоръчително да се сменя на 7 500 км за дизелите.Радвай се, че има датчик за нивото , че можеше и да скръцнеш по пътя.
Иди и вдигай скандал в ТМ Ауто да ти проследят разхода.
Искай да ти покажат документа в който японците знаят за този проблем и въпреки това не го отстраняват гаранционно , докато не видиш документ това са просто твърдения на приемчика.
Това си е измама като си я купувал да са ти казали, че ще харчи по толкова масло.
Иди и вдигай скандал в ТМ Ауто да ти проследят разхода.
Искай да ти покажат документа в който японците знаят за този проблем и въпреки това не го отстраняват гаранционно , докато не видиш документ това са просто твърдения на приемчика.
Това си е измама като си я купувал да са ти казали, че ще харчи по толкова масло.
Авенсис 3S-FE