Sveshti
Добре де,аз както писах си турих платинени и никаква разлика със старите нормални NGK.Ама не разбрах трябвало ли е да бутам разстоянието или не(Какво е pre-gaped)
.....След няколко месеца...:
P.S. С тия приключих вече.Подарявам ги ,ако ги иска някой!
.....След няколко месеца...:
P.S. С тия приключих вече.Подарявам ги ,ако ги иска някой!
Последно промяна от kristian на 13 Мар 2008 18:16, променено общо 1 път.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Pre-gapped zna4i, 4e razstoqnieto im e nglaseno o6te kato sa proizvedeni v zavoda.kristian написа:Добре де,аз както писах си турих платинени и никаква разлика със старите нормални NGK.Ама не разбрах трябвало ли е да бутам разстоянието или не(Какво е pre-gaped)
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Наскоро докато си ровичках из мотора,видях табела(по-скоро лепенка) на капака на ангренажа,на която е указано да не се използват свещи с един електрод,а само с два.След няколко дена я видях и на един Авенсис,така че явно не е просто плясната от някого.Та въпроса ми е има ли такова нещо при този мотор.Два пъти вече купувам свещи ,уж все по каталога,ама нито едните не са били двуелектродни.
И за да не отварям излишно нова тема :
Търся и вътрешен кормилен накрайник-откъде да намеря нещо читаво,щото тоя го смених миналата година и вече сдаде багажа.
И за да не отварям излишно нова тема :
Търся и вътрешен кормилен накрайник-откъде да намеря нещо читаво,щото тоя го смених миналата година и вече сдаде багажа.
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Потърси си Denso, но гледай да е made in japan, защото имат и европейско производство, което не е толкова надеждно. Аз съм си купувал такива от магазина на " Раковска" 10, за около 5-6 лева за брой. NGK също са добри, при всички положения гледай по каталозите за точния модел за твоята кола. Не бих ти препоръчал BOSCH и Champion, първите поради некадърност, вторите заради шанса да попаднеш на ментета. И последно, ако кабелите са ти оригиналните, т.е. на 25 години, смени и тях!
Ето ви малко инфо за Denso. Току що и аз си поръчах.
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... =4w-89.txt
В момента съм с иридиеви NGK и като ги гледам колко ръждиво изглеждат отгоре предполагам че са фабричните т.е. вече са на 116000км. Електродите са им перфектни и колата си върви. Сменям ги щото им е време. По каталог иридиевите имат живот 100000км.
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... =4w-89.txt
В момента съм с иридиеви NGK и като ги гледам колко ръждиво изглеждат отгоре предполагам че са фабричните т.е. вече са на 116000км. Електродите са им перфектни и колата си върви. Сменям ги щото им е време. По каталог иридиевите имат живот 100000км.
Avensis 7A-FE