Радио на Авенсис 2003 - USB
Радио на Авенсис 2003 - USB
Колеги, може ли някой да помогне.
Искам да си включа MP3 player към радиото на Авенсиса.
Преди карах Volvo и нямах проблем - през извода на MP3 за слушалки в буксата на радиото (AUX) и готово.
Сега в Avensis-a няма такъв вход на радиото.
Предварително благодаря.
Искам да си включа MP3 player към радиото на Авенсиса.
Преди карах Volvo и нямах проблем - през извода на MP3 за слушалки в буксата на радиото (AUX) и готово.
Сега в Avensis-a няма такъв вход на радиото.
Предварително благодаря.
Очевидно няма някой който да знае.
А дали можете да помогнете със сервизно ръкодство - как се разглобява таблото около радиото т.е. как се изважда радиото.
Не ми се експериментира, че да не вземе да ми падне цялата предница
.
А, разгледах темата за отопляемите огледала - предишната ми кола (Волво 460 - 1990 г.) си ги имаше, а тоя Авенсис - не. Утре ще търси бушоните да видя имам ли късмет.
Други глезотии които няма в моя Авенсис:
не свети около патрона - дето се слага ключа за да запаля - на Волвото свети;
В ключалката на вратата няма лампичка - на Волвото има - според мен е да не замръзва ключалката.
Аиде стига толкова, че ще вземе да спре тоя Авенсис.
Вчера си купих гуми - KUMHO 185/65/15. Гумаждията беше интелигентен и ми изглежда свестен, живее в Лозенец в една къща, там му е гумаджийницата. На неговия Ситроен си е сложил такива гуми - много ги хвали.
Исках да си купя и лети джанти, убеди ме че ще се прецакам, само парите ще си дам. Имало смисъл само оригинални да търся. Така, че търся. Ама за това съм пуснал отделна тема.
Напънете се да реша проблема с това радио. В София как да е (слушам Радио Витоша) ама извънградско искам да си слушам MP3, а не да записвам те първа аудио дискове.
Айде, че модератора ще ми изтрие поста.
А дали можете да помогнете със сервизно ръкодство - как се разглобява таблото около радиото т.е. как се изважда радиото.
Не ми се експериментира, че да не вземе да ми падне цялата предница

А, разгледах темата за отопляемите огледала - предишната ми кола (Волво 460 - 1990 г.) си ги имаше, а тоя Авенсис - не. Утре ще търси бушоните да видя имам ли късмет.
Други глезотии които няма в моя Авенсис:
не свети около патрона - дето се слага ключа за да запаля - на Волвото свети;
В ключалката на вратата няма лампичка - на Волвото има - според мен е да не замръзва ключалката.
Аиде стига толкова, че ще вземе да спре тоя Авенсис.
Вчера си купих гуми - KUMHO 185/65/15. Гумаждията беше интелигентен и ми изглежда свестен, живее в Лозенец в една къща, там му е гумаджийницата. На неговия Ситроен си е сложил такива гуми - много ги хвали.
Исках да си купя и лети джанти, убеди ме че ще се прецакам, само парите ще си дам. Имало смисъл само оригинални да търся. Така, че търся. Ама за това съм пуснал отделна тема.
Напънете се да реша проблема с това радио. В София как да е (слушам Радио Витоша) ама извънградско искам да си слушам MP3, а не да записвам те първа аудио дискове.
Айде, че модератора ще ми изтрие поста.
Мамка му на Авенсиса. Всички бушони са си на мястото. Огледах огледалата от задната им страна (доколкото можах) няма жици да идват до тях т.е. не са отопляеми. На Волвото се ръгаха 2 жици - 0 и + и реонтанчетата, монтирани на гърба на огледалото топлеха.
Не ми е голям зор да се топлят огледалата, ама нали си купих кола 13-14 години по-млада. Трябваше и това да го има.
Ако някои чете тази тема и знае - може ли да ми каже как се маха жабката - зад нея бил поленовиа филтър на климатика - да го сменя, че идва лято.
Не ми е голям зор да се топлят огледалата, ама нали си купих кола 13-14 години по-млада. Трябваше и това да го има.
Ако някои чете тази тема и знае - може ли да ми каже как се маха жабката - зад нея бил поленовиа филтър на климатика - да го сменя, че идва лято.
Ами аз гледам книжката за Авенсис от 2004 и там е нарисувано, че като отвориш жабката и на лостчето, което държи жабката да не се разчекне, трябва да му развъртиш болта на сглобката (ставата). После откачаш сглобката (дръпваш леко) и жабката трябва да падне. Там отзад е филтъра. Изглежда като капак на CD устройство 

Разглобяване на таблото за аудио уредбата:
http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=137
Аз лично също съм мислил по този въпрос и мисля да си взема един цифров чейнджър, в който може да се включва MP3 плеър, също така възпроизвежда от карта памет(SD) или USB Flash, а има и Bluetooth, което е супер щото ще мога да говоря и по гсм-а.
http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=137
Аз лично също съм мислил по този въпрос и мисля да си взема един цифров чейнджър, в който може да се включва MP3 плеър, също така възпроизвежда от карта памет(SD) или USB Flash, а има и Bluetooth, което е супер щото ще мога да говоря и по гсм-а.

Extel много 10x,
Би ли пратил някой линк за такижа CD changer-и.
Аз намерих е такива неща, ама са ми малко скъпи.
http://cgi.ebay.de/MP3-player-for-TOYOT ... p1638.m122
Над 150 лева ще излезе. не ми се връзва.
Е това (ако става) съм навит. Ама не знам дали става.
http://cgi.ebay.de/LINE-IN-AUX-Adapter- ... dZViewItem
Не знам кво ме чака отзад като извадя радиото.
Щото ако успея да завра това последното и от чинчовете с едншо кабелче в един жак като за слушалки и оттам в нормален MP3 player като че ли ще стане.Ама радиото на тойотата ще трябва да се усети и да спре да свири и да чака и възпроивежда звука от MP3 player-a
Ако знаеш нещо в тази посока или линк да се информирам или пък някои друг - давай.
Би ли пратил някой линк за такижа CD changer-и.
Аз намерих е такива неща, ама са ми малко скъпи.
http://cgi.ebay.de/MP3-player-for-TOYOT ... p1638.m122
Над 150 лева ще излезе. не ми се връзва.
Е това (ако става) съм навит. Ама не знам дали става.
http://cgi.ebay.de/LINE-IN-AUX-Adapter- ... dZViewItem
Не знам кво ме чака отзад като извадя радиото.
Щото ако успея да завра това последното и от чинчовете с едншо кабелче в един жак като за слушалки и оттам в нормален MP3 player като че ли ще стане.Ама радиото на тойотата ще трябва да се усети и да спре да свири и да чака и възпроивежда звука от MP3 player-a
Ако знаеш нещо в тази посока или линк да се информирам или пък някои друг - давай.
Е значи таблото ти е като моето.
Първия линк който си намерил- това е горе-долу за което ти говорих по нагоре, но го има и в малко по-луксозен вариант и излиза 164 лв. с доставката
Втория линк, който си намерил- също е вариант, особено ако вече имаш MP3 плеър и не се налага сега да го купуваш и естествено излиза много по-евтино. Аз утре ще проверя за такъв кабел, мисля че в София може да се намери.
Първия линк който си намерил- това е горе-долу за което ти говорих по нагоре, но го има и в малко по-луксозен вариант и излиза 164 лв. с доставката

Втория линк, който си намерил- също е вариант, особено ако вече имаш MP3 плеър и не се налага сега да го купуваш и естествено излиза много по-евтино. Аз утре ще проверя за такъв кабел, мисля че в София може да се намери.

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Има как да се върже МР3 към заводското радио
Аз имам такъв кабел - с букса като на CD Changer-a е, включва се на негово място и другия край е стерео жак, който влиза във всеки един МР3 плейър
Работи безпогрешно, а качеството е супер, кабелите са със златни нишки. Не е скъп вариант, а и вторник-сряда ми идва новото CD за вграждане в Королата, така че ще го махам този кабел, че и iPod-a с него може да шитна biggrin.gif Ако имаш интерес кажи, да те имам предвид
Цените ще са като за форумци 
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-YARIS-AVEN ... dZViewItem
Точно същото е, от Англия съм го поръчвал, а цената ще е по-ниска при всички случаи

http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-YARIS-AVEN ... dZViewItem
Точно същото е, от Англия съм го поръчвал, а цената ще е по-ниска при всички случаи

а защо като целта ти е да слушаш МП3 от УСБ не си вземеш ФМ трансмитер ...има в метро за 35 лв с ддс...а вчера видях за 25 в Стантек, даже с дистанционно:)
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Такъв ФМ трансмитер ми седи в жабката на колата
Не искам дори да го подаря, щото ще набутам някой.... Супер зле качество, много прекъсва и кво ли не.....
А такива кабели не съм виждал в БГ, затова и го поръчах от Англия през ebay.... Не е като да имаме особено голям избор, но и цената не е супер висока за качеството на продукта. Днеска ми дойде радиото за королата, всичко пасва, но са ми забравили едни скоби иначе щеше да заспи..... Като го оправя и пускам моя кабел да се маха, че няма да ми трябва biggrin.gif

А такива кабели не съм виждал в БГ, затова и го поръчах от Англия през ebay.... Не е като да имаме особено голям избор, но и цената не е супер висока за качеството на продукта. Днеска ми дойде радиото за королата, всичко пасва, но са ми забравили едни скоби иначе щеше да заспи..... Като го оправя и пускам моя кабел да се маха, че няма да ми трябва biggrin.gif