Въпрос за new corolla 1.4 vvt-i
Въпрос за new corolla 1.4 vvt-i
Здравейте,
Голям мерак имаме с жена ми за новата корола, но аз се чудя дали двигателя 1.4 няма да е "слаб" за това купе? Ако някой може да сподели своето мнение по въпроса ще бъда благодарен. Всичко това, понеже сума над 30к ни идва малко нанагорно...
Благодаря предварително и успешна седмица на всички.
Голям мерак имаме с жена ми за новата корола, но аз се чудя дали двигателя 1.4 няма да е "слаб" за това купе? Ако някой може да сподели своето мнение по въпроса ще бъда благодарен. Всичко това, понеже сума над 30к ни идва малко нанагорно...
Благодаря предварително и успешна седмица на всички.
Последно промяна от rovas на 01 Мар 2008 20:22, променено общо 1 път.
Здравей,
моята е 1.6 и да ти кажа върви ок, но в никакъв случай не много добре, ама за 1.4 със сигурност ще й е малко. Все пак това си е доста голямо купе.
Само не разбрах ти за 1.4 дизел или бензин говориш. Защото ние като избирахме мъжа ми каза че според въртящия момент 1.4 дицел или 1.6 бензин са горе долу на кантар. Ама избрахме бензина.

моята е 1.6 и да ти кажа върви ок, но в никакъв случай не много добре, ама за 1.4 със сигурност ще й е малко. Все пак това си е доста голямо купе.
Само не разбрах ти за 1.4 дизел или бензин говориш. Защото ние като избирахме мъжа ми каза че според въртящия момент 1.4 дицел или 1.6 бензин са горе долу на кантар. Ама избрахме бензина.

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
имам корола седан 1,4 wwt-i от 5 месеца,напълно съм доволен и от мощността и от пъргавината.Навъртял съм 5000 км.На дълъг път нормално поддържа 130 км/ч с разход 6-6,5 л.В града е маневрена и спонтанно реагира при ниски предавки.Ако ви се харчат повече пари за по-мощен двигател и съответно по-голям разход на гориво после,си е ваш проблем.
do4o: Не, не ми се харчат и точно за това задавам горния въпрос. А и бих казал, че си падам по по-спокойното каране. Може би тест драйв на 1.4 би било най-добре, но чета че не можеш да избираш с какъв точно двигател да тестваш?! Благодаря за отговора!do4o написа:имам корола седан 1,4 wwt-i от 5 месеца,напълно съм доволен и от мощността и от пъргавината.Навъртял съм 5000 км.На дълъг път нормално поддържа 130 км/ч с разход 6-6,5 л.В града е маневрена и спонтанно реагира при ниски предавки.Ако ви се харчат повече пари за по-мощен двигател и съответно по-голям разход на гориво после,си е ваш проблем.
cheers
Определено Тойота в момента са правилният избор.Налучкали са много добро съотношение като качество/цени/гаранции/богато оборудване още от базовите нива.Дават гаранция и на Ходовата част за 3 г.Преди имах опели,2 г. непълна гаранция,базово ниво даже нямаше радио,да не говорим за ел.пакети и климатици-всичко се доплаща дебело.Виж мойте тойоти на www.carelo-rent.com
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
rovas,съвсем честно ти казвам,че 1.4VVT-i е приемлив за Корола хечбек,като и там се усеща леко тромав,за най-новата Корола седан този двигател е абсолютен минимум и е абсолютно неразумно да го взимаш при положение,че с 1.4 королата е 29000 лева ,а с новия 1.6 dual VVT-i цената е 31000 лева,тоест за разлика 2000 лева не си заслужава да се набуташ на 1.4 при тежкото купе на Корола седан.Освен това 1.6dual VVT-i е 124 к.с. ,а харчи колкото 1.4 VVT-i,който определено ще се мъчи с тегленето на тежката корола седан.
Даже ако искаш кола до 30000лв. с пъргав мотор ,погледни Hyunday i30 i Kia C"eed,при тях 1.4CVVT е цели 109 к.с. i 1.6 122 к.с. на цени около 25000лв. 26000лв. ,а Хюндай сега дава и 5 години или 150000км. гаранция,но мисля само за двигателя,а основната му си остава 3 години или 150000км..Има уловка тука.Но иначе са добри коли на добри цени и са много по-качествени от старите Хюндай и Киа.
Даже ако искаш кола до 30000лв. с пъргав мотор ,погледни Hyunday i30 i Kia C"eed,при тях 1.4CVVT е цели 109 к.с. i 1.6 122 к.с. на цени около 25000лв. 26000лв. ,а Хюндай сега дава и 5 години или 150000км. гаранция,но мисля само за двигателя,а основната му си остава 3 години или 150000км..Има уловка тука.Но иначе са добри коли на добри цени и са много по-качествени от старите Хюндай и Киа.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
благодаря, LEXUS и didak. Вчера, бяхме на поход по салоните. Мога да обобщя, че намеренията ни не се промениха за марката и модела - New Corolla Terra. Обачеее, направих тест драйв на 1.6 VVT-i и твърдо съм решил, че това ще бъде двигателя. Карах я с пуснат климатроник.
Инак набързо минахме да видим Рено Меган седан, Нисан Тиида и понеже беше наблизо Сеат Алтеа. Реното ме въпреки атрактивната промоция, ме разочарова като интериор. Верно, че в съвременните коли от този клас преобладават евтините и пластмасови материали, но в Мегана това го почувствах особено силно. Нисан Тиида ми хареса само с това, че е доста просторна вътре, екстериора ми е страннен. Не знам защо си представям, че е индийска кола. Може би заради името, некаква неясна асоциациа
Сеат Алтеа ме кефи с дизайна трябва да призная, но за другите работи нямам много инфо и съм подозрителен. На всичкото отгоре, търговеца там беше абсолютно неадекватен. Не можа да ми каже колко точно е обема на багажника, защото нямал каталог. Като преди това ми разпечата цените от интернет страницата им, на която ги има тези данни и аз съм си ги печатал. Коли на склад нямат, само поръчка за след 3 месеца. Изобщо не знам за какво е този дилър, като не си помръдва пръста.
Инак набързо минахме да видим Рено Меган седан, Нисан Тиида и понеже беше наблизо Сеат Алтеа. Реното ме въпреки атрактивната промоция, ме разочарова като интериор. Верно, че в съвременните коли от този клас преобладават евтините и пластмасови материали, но в Мегана това го почувствах особено силно. Нисан Тиида ми хареса само с това, че е доста просторна вътре, екстериора ми е страннен. Не знам защо си представям, че е индийска кола. Може би заради името, некаква неясна асоциациа

Сеат Алтеа ме кефи с дизайна трябва да призная, но за другите работи нямам много инфо и съм подозрителен. На всичкото отгоре, търговеца там беше абсолютно неадекватен. Не можа да ми каже колко точно е обема на багажника, защото нямал каталог. Като преди това ми разпечата цените от интернет страницата им, на която ги има тези данни и аз съм си ги печатал. Коли на склад нямат, само поръчка за след 3 месеца. Изобщо не знам за какво е този дилър, като не си помръдва пръста.