Вибрация при ниски обороти на Авенсис 2.0 - 1998

kkostadinov
Обратна връзка:

Вибрация при ниски обороти на Авенсис 2.0 - 1998

Мнение от kkostadinov » 01 Мар 2008 11:32

Колеги здравейте,
току що открих този форум, има изключително полезни теми и мнения, поздрави на модераторите! Реших да споделя проблема си (въпреки че има няколко подобни теми, но за различни модели, двигатели и години на производство), дали някой е имал такъв и евентуално как го е решил - имам вибрация при ниски обороти на двигателя - при 1000 оборота няма нищо, когато обаче двигателя се затопли и обототите паднат на 780-800 се появява, особенно при движение на задна скорост на полусъединител! В началото ми се струваше че е в левия калник (кадето е въздуховода на турбината), приличаше на вибрация от недобре захваната кора или нещо такова, с времето (около 2 месеца) вибрацията започваш да се усилва и да се появява при по - високи обороти и като че ли се измести към скоростната кутия...започна се хдене по "майстори", залягания под колата и какво ли още не! Уви...вибрацията си я има! Най - смешното е че в сервиз на Тойота (ще го нарека така, без да споменавам град и сервиз) ми казаха че "то така...нормално е...." Имам чувството че след последното посещение на сервиз въпросната е малко намаляла, майстора ми тегли една лекция че тампоните при дизела се "уморяват" и...така ставало като двигателя изпадне в резонанс, обясни ми е "намествали" интерколера.....(?!?!?)... , сега я има само при движение на задна скотост на полусъединител, само че до кога...не смятам че това е решението на проблема ми! Моля за мнеия и коментари

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Вибрация при ниски обороти на Авенсис 2.0 - 1998

Мнение от Scott » 02 Мар 2008 00:20

kkostadinov написа: ... особенно при движение на задна скорост на полусъединител...
Ако поддържаш обороти, близки до тези на празен ход при движение на полусъединител е нормално да има някакво притреперване на двигателя. Ако има и разбити карантии на гърнетата ще придрънкват.
Като караш на равно без газ на първа или втора пак ли притриса?

kkostadinov
Обратна връзка:

Мнение от kkostadinov » 02 Мар 2008 13:06

Скоро вдигах колата на подемник, всичко е ОК по ауспуховата система, както и по окачването (по едно време даже мислех че е оттам). Когато съм на втора, без газ, на равно се усеща вибрация, притрисане няма... все едно някоя пластмаса влиза в резонанс.....но е е, цялата я разчленявах....подкалници, кори, и какво ли не.... всичко е стегнато!

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 02 Мар 2008 18:33

Виж какво съм писал тук!http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6167.Дабо съм полезен с нещо!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

kkostadinov
Обратна връзка:

Мнение от kkostadinov » 02 Мар 2008 22:13

Въздушния филтър си го сменях сам, преди около пет месеца, шума се появи преди около месц. Капака на филтъра е закрепен с две скоби, едва ли е оттова, но първата ми работа утре сутрин ще е да го прегледам!!! Ще пиша! Благодаря!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 03 Мар 2008 22:14

I az imam podobni vibracii na zaden hod na moia avensis nose poiaviavat pri polusyedinitel i podavane na syvsem malko gaz oborotite padat do 500 po4ti do ogasvane no tova pri mene se polu4ava zahtoto podavam malko gas no ne mislia 4e imam niakav problem tova si e normalno

kkostadinov
Обратна връзка:

Мнение от kkostadinov » 04 Мар 2008 09:19

Прегледах основно въздушня филтър е здраво захванат, щума не е оттам.. sad.gif

Публикувай отговор