стари тойоти vs нови тойоти
- Corolla_E9
стари тойоти vs нови тойоти
Като чета из форума направо се хващам за главата.. постоянно проблеми само с нови тойоти... тука 2 годишни коли са сменили части дето аз на моята 20 годишна кола не съм сменил през целия и живот.. само с такова впечатление ли съм останал или наистина по-старите коли са мега по-здрави от тея новите модели?
Re: стари тойоти vs нови тойоти
Еми... В новите има много електроника, пък и частите са доста по-чупливи от тези на старите (все пак се олекотени и пр.).Corolla_E9 написа:Като чета из форума направо се хващам за главата.. постоянно проблеми само с нови тойоти... тука 2 годишни коли са сменили части дето аз на моята 20 годишна кола не съм сменил през целия и живот.. само с такова впечатление ли съм останал или наистина по-старите коли са мега по-здрави от тея новите модели?
- Corolla_E9
Ами то като при всичката техника.
Едно време родителите ми като си купеха пералня или хладилник и ги ползваха по 20 че и повече години.
Та моето мнение е че сега ги правят не толкова издържливи с цел да се сменят по-често. Нали се сещате че ако не е егото за по-нова кола и със старата нямам проблем ще си я карам 20 години, а сега сигурно макс след 5 (дай боже и толкова да изкара безпроблемно) ще се наложи да се сменя.
Едно време родителите ми като си купеха пералня или хладилник и ги ползваха по 20 че и повече години.
Та моето мнение е че сега ги правят не толкова издържливи с цел да се сменят по-често. Нали се сещате че ако не е егото за по-нова кола и със старата нямам проблем ще си я карам 20 години, а сега сигурно макс след 5 (дай боже и толкова да изкара безпроблемно) ще се наложи да се сменя.

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
-
- Получена благодарност: 1 път
нашта пералня е на 25+ години и не е мръднала ... и хладилника и той ...е верно че не са последен писък на модата ама си работят идеално..pepa_k написа:Ами то като при всичката техника.
в наши дни поръчките на автомобили са повече от производството и затова качеството намалява до някаква степен...
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Хе-хеCorolla_E9 написа:и олекотяването.. аз с моята 1.3 12v скъсах една 1.4 VVTI корола.. дето сигурно повече от 20кс от моята.. разбирам поне да вървяха повече с това "олекотяване"

Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
- Corolla_E9
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Имам ги и двете.Старата 1.3 12 valve ще направи новата 1.4VVt-i смешна на всички дисциплини!Corolla_E9 написа:и олекотяването.. аз с моята 1.3 12v скъсах една 1.4 VVTI корола.. дето сигурно повече от 20кс от моята.. разбирам поне да вървяха повече с това "олекотяване"

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- gringo359
- Обратна връзка:
Тук темата май пак се завърта около култовия 2Е-мотор
При едно малко ровичкане из английския http://www.toyotaownersclub.com/forums/ (пак покрай проблемния ми карбуратор) имаше страшно много суперлативи по негов адрес. А и от лични впечатления: значително по-заможните от нас западноевропейци си ги карат, въпреки че колиците вече са ТИЙНЕЙДЖърки,а в скоро време, живот и здраве, ще станат ЕЙДЖърки biggrin.gif
P.S. Иначе нищо против един Yaris-T Sport

При едно малко ровичкане из английския http://www.toyotaownersclub.com/forums/ (пак покрай проблемния ми карбуратор) имаше страшно много суперлативи по негов адрес. А и от лични впечатления: значително по-заможните от нас западноевропейци си ги карат, въпреки че колиците вече са ТИЙНЕЙДЖърки,а в скоро време, живот и здраве, ще станат ЕЙДЖърки biggrin.gif

P.S. Иначе нищо против един Yaris-T Sport

- Corolla_E9
и аз съм с 2Е, но моя е моно инжекция.. спокойно ги лепва 180км/ч, но разхода извън градско ми е малко по-висок... при 120 някаде около 6 и малко :/ но и разбрах възможностите това лято.. при най-големите жеги.. с пълно до горе ремарке 4 човека в колата и багаж из планините е пак пъргава.. нали плаче за по-ниска предавка, но нито ми загрява нито нищо.. докато един приятел дето кара с нас.. с опел (не може да се каже, че това е кола
) на всеки 10км спираше, че му загряваше.. и беше къде къде по-празен от мен 

- gringo359
- Обратна връзка:
Абе аз като смених през ноември м.г. водната помпа и радиатора усетих обратното - стрелката стои малко над минимума и в студените дни не мога да стопля купето кат' хората biggrin.gif . Но и преди да се скапят старите, а и самия радиатор беше запояван и работеше на може би <75-70% не съм имал проблеми и при здраво юркане по пътя Обзор-Сл. бряг в най-големите жеги (е,вдига темп., но в рамките на допустимото)
....
според мен целта на пройзводителите не е да направят по здрава, или икономична или практична или каквато и да е кола,,,а да направят по продаваема кола на която могат да припишат тези качества.
щом тойота са добре с продажбите,значи са успяли да убедят клиентите в всичко това.
имаше една реплика на един милионер от един филм:
-ако трябваше да употребявам това което в действително ми е нужно,щях да съм с кашон и надуваема кукла на юг...,но хората няма да те приемат сериозно и показността е нужна за работата.
щом тойота са добре с продажбите,значи са успяли да убедят клиентите в всичко това.
имаше една реплика на един милионер от един филм:
-ако трябваше да употребявам това което в действително ми е нужно,щях да съм с кашон и надуваема кукла на юг...,но хората няма да те приемат сериозно и показността е нужна за работата.
Re: стари тойоти vs нови тойоти
е ти преоткри топлата водаCorolla_E9 написа:Като чета из форума направо се хващам за главата.. постоянно проблеми само с нови тойоти... тука 2 годишни коли са сменили части дето аз на моята 20 годишна кола не съм сменил през целия и живот.. само с такова впечатление ли съм останал или наистина по-старите коли са мега по-здрави от тея новите модели?
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007