ПРОБЛЕМИ ПРИ ПАЛЕНЕ И РЯЗКО ПОДАВАНЕ НА ГАЗ
evgsto
nickolov
evgsto
Мнение от nickolov » 15 Май 2008 17:04
Замерих налягането на помпата и се оказа че е ниско. По фабрични данни трябва да е 2.7 до 3 атм. а при мен е max. 2.0. При рязко подаване на газ пада на 1.5.
Смених разбира се помпата но няма промяна в поведението - при рязко подаване на газ глъхне.
Просто съм изчерпан вече от идеи!

Смених разбира се помпата но няма промяна в поведението - при рязко подаване на газ глъхне.
Просто съм изчерпан вече от идеи!

nickolov
jamie
ceko26
b0by
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 16 Май 2008 12:27
Аз имах подобен проблем, не чак да глъхне, ама нямаше никаква мощност. Почистих дюзите с ултразвук и колата литна.
Toyota Avensis AT221 7A-FE
Aleksandar
Мнение от nickolov » 17 Май 2008 17:12
Тя не точно глъхне а направо се опитва да гасне. Чуват се и детонации.
Ако се подава плавно газ - няма проблеми, колата вдига обороти.
Местните майстори твърдят, че не може да са запушени инжекторите, защото в тази ситуация трябвало да са запушени и 4-те, което не било възможно. Освен това при смяната на помпата резервоара беше огледан отвътре и твърдят, че е супер чист няма никакви боклуци наслоени, което ги кара да мислят че няма основание за запушване.
Струваме ми се, че ако има запушен или не добре функциониращ инжектор то поведението би било по друго. Наистина е малко вероятно да се запушени и 4-те.
Ако се подава плавно газ - няма проблеми, колата вдига обороти.
Местните майстори твърдят, че не може да са запушени инжекторите, защото в тази ситуация трябвало да са запушени и 4-те, което не било възможно. Освен това при смяната на помпата резервоара беше огледан отвътре и твърдят, че е супер чист няма никакви боклуци наслоени, което ги кара да мислят че няма основание за запушване.
Струваме ми се, че ако има запушен или не добре функциониращ инжектор то поведението би било по друго. Наистина е малко вероятно да се запушени и 4-те.
nickolov
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 17 Май 2008 18:01
А за лабда сондата нищо не си казал. Преверена ли е. Въобще на някаква свястна диагностика трябва да отчете някаква грешка.
Toyota Avensis AT221 7A-FE
Aleksandar
Мнение от nickolov » 19 Май 2008 10:40
Колата си има диагностична лампа на таблото. Имаше някой грешки, които оправих. Рапортуваше за TPS и датчик за температурата на водата. Тях съм ги смених и от 6месеца на сам не е отчитала никакви грешки.
Ламбда сондата е сменена преди 2г. разбира се не е от ТМ Ауто, но от сигурно място където работят само с NIPPARTS.
Всъщност до колкото съм чел ламда сондата е датчик с преоритет при ниски обороти до 2000 rpm, над този праг не е от значение. Пък при мен проблема е при рязко форсиране. Дори ако я двигна плавно до 2500 и след това натисна рязко педала - няма форсиране.
Ламбда сондата е сменена преди 2г. разбира се не е от ТМ Ауто, но от сигурно място където работят само с NIPPARTS.
Всъщност до колкото съм чел ламда сондата е датчик с преоритет при ниски обороти до 2000 rpm, над този праг не е от значение. Пък при мен проблема е при рязко форсиране. Дори ако я двигна плавно до 2500 и след това натисна рязко педала - няма форсиране.
nickolov
nickolov
Ravshark
b0by
nickolov
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru