Обжалване на НП
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Безумен е, но има друг член към този закон, по който мен ме изкараха виновен - Ако си спрял БЕЗпричинно, ти си виновен, като това също се доказва лесно, или поне мен лесн ме изкараха лесно виновен! Но определено при обжалване, трябва да гониш този финт - БЕПРИЧИННО спиране! Може да минеш, но трябва да имаш свидетел с теб който е бил примерно... 

men sashto mi tresnaha akt za katastrofa bez da sam vinoven prez septemvei,drugia u4asnik beshe nqkakav doznatel i kolegite mu pisaha 4e az sam vinoven s koeto me izkaraha izvan ravnovesie,darjaha se dosta grubo.Na drugia den sled katastrofata hodih pri shefa im Polkovnik Zlatarev ot KAT Sofia,toi sashto se darja dosta arogantno i napravo me vbesiha.Naeh si advokat objalvah Akta,vazrajeniata mi ne bqha prieti,v sedem dneven srok pak 4rez advokata vnesoh jalba do Sofiiskia raionen sad sreshtu nakazatelnoto postanovlenie i sega 4akam prizovka i nasro4vane na delo,(nakazanieto mi e 100 lv i 9 k.t. )a dosega sam hvarlil kam 300lv,no tvardo sam reshil da im razgonq familiikite na tezi mrasni putiovci ot KAT.Otna4aloto na godinata me spiraha ve4e kam 20 pati no si4ko mi e izrqdno i nqma zakakvo da se hvanat mrasnite kloshari prosti
1989 Toyota Corola
1994 Toyota Celica
1994 Toyota Celica
Недоказуемо е, точно затова е оборимо. В съда се борави с доказателства. Аз твърдя, че съм карала със съобразена скорост. Още повече, че няма свидетели точно в момента на инцидента. Обжалвам не за друго, а щото са ми треснали максималната глоба, ако беше минималната, щях да си я платя и толкоз.Scott написа: Наистина понятието 'несъобразена скорост' е необоримо при ПТП - просто е тълкувание вследствие на полученото събитие, а не физическо измерение на скоростта. Пробвай, ако можеш да завъртиш ситуацията към нещо от рода на 'предприемане на спасителна маневра' или докажеш, че акта е невалиден поради некадърността на този, който го е съставил.
точно това е поквареното в члена, че той не казва колко е съобразената скорост,,а по твоя преценка- щом си допуснала птп-значи скоростта е била несъобразена -не със знаците и закона,,а с пътните обстоятелства,видимост, интензивност на движение и прочие..Marina написа:Недоказуемо е, точно затова е оборимо. В съда се борави с доказателства. Аз твърдя, че съм карала със съобразена скорост. Още повече, че няма свидетели точно в момента на инцидента. Обжалвам не за друго, а щото са ми треснали максималната глоба, ако беше минималната, щях да си я платя и толкоз.Scott написа: Наистина понятието 'несъобразена скорост' е необоримо при ПТП - просто е тълкувание вследствие на полученото събитие, а не физическо измерение на скоростта. Пробвай, ако можеш да завъртиш ситуацията към нещо от рода на 'предприемане на спасителна маневра' или докажеш, че акта е невалиден поради некадърността на този, който го е съставил.
един вид птп-то е неоспоримо докъзателство че скоростта е била по висока от времето ти за реакция ,а не от табелата...ппримерно 50км е макс коато всичко е наред,,но според закона ако има нещо което трябва да съобразиш и намалиш,,,и с 20км да стане беля--значи е трябвало да си под 20км,,и 20 са несъобразени
-
Забрави за 'презумпцията за невинност', щом имаш наказателно постановление е точно обратното - ти трябва да доказваш, че не си виновна или да намериш вратичка в системата. Логиката е точна и ясна: Има ли ПТП - има; Колата участник в ПТП-то движела ли се е - да; Зимен сезон - да; Извод - скоростта е била несъобразена, съставен е акт. Няма и да търсят други причини.Marina написа:... ПТП-то може да е станало по куп други причини. Като ме обвиняват, да го докажат.
Много съм любопитен как ще докажеш, че скоростта ти е била 'съобразена' - единственото неоспоримо доказателство е 'недопускане на ПТП', а то при теб липсваMarina написа:Аз твърдя, че съм карала със съобразена скорост

[quote="Scott"][/quote]
Виж сега, аз не твърдя че не е имало ПТП, а че причината не е несъобразена скорост. И още, че никой не си е направил труда да провери каква точно е.
И освен това, като ми писаха акта, на въпроса ми - защо ми пишат несъобразена скорост, че аз не съм се движила с такава, полицаят ми отговори - ми госпожа, то така се пише.
Виж сега, аз не твърдя че не е имало ПТП, а че причината не е несъобразена скорост. И още, че никой не си е направил труда да провери каква точно е.

И освен това, като ми писаха акта, на въпроса ми - защо ми пишат несъобразена скорост, че аз не съм се движила с такава, полицаят ми отговори - ми госпожа, то така се пише.
твойта кола се е движила-онази не,,,по презумция,ти си виновна защото не си съобразила другите причини и си карала с скорост с която не си могла да предотвратиш удара,,според члена,,но не съм толко вещ да давам тълувание,незнам практиката,,,а като наблюдение-колегата е прав.Marina написа:Е това е чисто предположение, още повече, че нямаше свидетели. ПТП-то може да е станало по куп други причини. Като ме обвиняват, да го докажат.rudolf написа:... а по твоя преценка- щом си допуснала птп-значи скоростта е била несъобразена ...
1:пропуски при съставяне на акта,
2:неявяване на органи и юрист на кат
3:адвоката ти си заработва съвестно хонорара.
Паркираните коли не са от категорията на обстоятелствата, с които един водач трябва да съобразява скоростта си. Тези обстоятелства са атмосферните условия, релефа на местността, състоянието на пътя и на превозното средство, превозвания товар, характера и интензивността на движението, конкретните условия на видимост. Паркиран автомобил не покрива нито едно от тях.
Т.е. в случая може да има друго нарушение, но не и по чл.20, ал.2 от ЗДвП.
Р.Р. Като правило несъобразената скорост не се доказва и не се измерва. Дори скорост от 2км./ч. е несъобразена ако при наличието на посочените по-горе фактори е следвало да се движите с по-ниска. Ако следствие на такова движение настъпи вредоносен резултат /ПТП/ винаги скоростта е несъобразена.
Т.е. в случая може да има друго нарушение, но не и по чл.20, ал.2 от ЗДвП.
Р.Р. Като правило несъобразената скорост не се доказва и не се измерва. Дори скорост от 2км./ч. е несъобразена ако при наличието на посочените по-горе фактори е следвало да се движите с по-ниска. Ако следствие на такова движение настъпи вредоносен резултат /ПТП/ винаги скоростта е несъобразена.
-
Въпрос на тълкуване е дали паркираните превозни средства не са фактор 'ограничаващ' видимостта.jury написа:Паркираните коли не са от категорията на обстоятелствата, с които един водач трябва да съобразява скоростта си. Тези обстоятелства са атмосферните условия, релефа на местността, състоянието на пътя и на превозното средство, превозвания товар, характера и интензивността на движението, конкретните условия на видимост. Паркиран автомобил не покрива нито едно от тях.