Маслото на Авенсиса мирише на бензин и има шум в двигателя
Nixter, Тия от сервиза на Тойота са пълни идЕоти. Сумати разправии имах с тях, и по-лошото е че те правят на абсолютен глупак. След като изкара 20-тина дни при тях - после се връщах два пъти да дооправят нещата. Първо - смениха ми фар, който по моите разбирания му нямаше нищо - все пак колата беше ударена в края на калника, почти до вратата. Както и да е. Бяха ми сложили бяла крушка на мигача, защото нямали били оранжева. На въпроса ми - защо не са сложили старата, отговорът беше, че била изгоряла. Естествено смениха я. Като тръгнах се оказа, че изобщо не са регулирали сменения фар и карах с един фар забит в земята, а другия светещ нейде в небесата. Айде пак в сервиза. И третото нещо за което трябваше да се връщам е, че не бяха боядисали пода отдолу, където беше ударен, а това е вписано и в протокола на застрахователя. Та така - дано не ми се налага пак да опирам до техните услуги.
баси как ме плашите, утре ще ми слагат тъпите отопляеми огледала, а другия месец ще ми оправят ламарините, дето ги огънах /то съвсем леко, кво ли ми трябваше да се обаждам
/...а още миналия път като ми проверяваха инсталацията дали я имам или не, на другия ден баща ми каза "Абе тая кола откакто я взе от сервиза, сякаш бръмчи повече"
сега ме е страх да я оставя 

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Уф като чета ще взема да си продам и трите тойоти laugh.gif
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Здрасти на всички,
Да се изкажа и аз неподготвен по темата.
За съжаление новите гаранционни коли нямат много избор. Платили сте си го и трябва да си търсите правата в сервизите на ТМ.
Аз съм карал 3 нови автомобила руски в Москва. Ще кажете ааа е.. я руската техника. Бързам да забелеща, че имах значително по малко проблеми от заявилите се във форума горди собственици на нови коли Тойота. На Ладата за 3,5г и 60000 км съм сменил сам един датчик на дроселната клапа и амортосьори предни щото оригиналните не ме кефеха. Колицата си бяга точно колкото Опели и фолксфагени на същите литри двигатели. А е около 2 пъти по проходима от тях. От моята карина 2.0 тд също повече вървеше...
А сервизманите са хората, които трябва първи да увиснат на бесилото, когато дойде революцията...
За съжаление не са особено умни типове, да не се изкажа по твърдо
За сметка на което почти безгранично уверени в правотата си и почти толкова нагли
Съчувствам на дамите.
Повече спокойствие и по-малко влизайте в сервиз ибо той е като болницата за човек и здрав да влезеш, болен ще излезеш(и с олекнали джобове)
Да се изкажа и аз неподготвен по темата.
За съжаление новите гаранционни коли нямат много избор. Платили сте си го и трябва да си търсите правата в сервизите на ТМ.
Аз съм карал 3 нови автомобила руски в Москва. Ще кажете ааа е.. я руската техника. Бързам да забелеща, че имах значително по малко проблеми от заявилите се във форума горди собственици на нови коли Тойота. На Ладата за 3,5г и 60000 км съм сменил сам един датчик на дроселната клапа и амортосьори предни щото оригиналните не ме кефеха. Колицата си бяга точно колкото Опели и фолксфагени на същите литри двигатели. А е около 2 пъти по проходима от тях. От моята карина 2.0 тд също повече вървеше...
А сервизманите са хората, които трябва първи да увиснат на бесилото, когато дойде революцията...
За съжаление не са особено умни типове, да не се изкажа по твърдо
За сметка на което почти безгранично уверени в правотата си и почти толкова нагли
Съчувствам на дамите.
Повече спокойствие и по-малко влизайте в сервиз ибо той е като болницата за човек и здрав да влезеш, болен ще излезеш(и с олекнали джобове)
-
-
TurboDieselComby написа:
Е ние и за това си продадохме Авенсисите! Добре че бяха в гаранция (и хората ги смятат за много добри) та ги оженихме за 1 ден и двете!
LEXUS:
Да и за това си купихте Ауди, понеже е здрав Фолксваген,затова има и по-малка гаранция от Тойота.
Вярвам че не разчиташ на гаранцията - щото Киа дават 7 години!
Армеец дават още 3 години (общо до 5 години)
Е ние и за това си продадохме Авенсисите! Добре че бяха в гаранция (и хората ги смятат за много добри) та ги оженихме за 1 ден и двете!
LEXUS:
Да и за това си купихте Ауди, понеже е здрав Фолксваген,затова има и по-малка гаранция от Тойота.
Вярвам че не разчиташ на гаранцията - щото Киа дават 7 години!

Армеец дават още 3 години (общо до 5 години)
ex Toyota Avensis 2.2 D-4D '05
now Audi Q7 S-line 3.0 TDI 279HP 600NM '07
now Audi Q7 S-line 3.0 TDI 279HP 600NM '07
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Razbira se,che garanciata dava predstava kolko proizvoditeliat e siguren v stokata si.Niama takav lud,koito da dava visoka garancia,ako produktite mu se troshat i toi triabva da poema raznoskite po defektite!Pri polojenie che Toyota e nai-golemiat proizvoditel na koli v sveta i davat 3 godini garancia, a Audi sa edna djobna firma i davat 2 godini,e iasno koi e siguren v stokata si i koi ne e.A germancite ot TUV potvarjdavat tezi samnenia!
Mejdu drugoto KIA davat 7 godini samo na dvigatelia na kolata,a ne na cialata kola!!! Nishto losho niama da si kupish Audi,no da pliuesh taka bezumno po Avensis v 1 drug forum,ne mi se struva mnogo seriozno.
A zashto da ne razchitash na garanciata,sled kato e bezplatna i e v tvoia polza.Ako ne razchitash na garanciata mojeshe da si vzmesh lada ,te davat 1 godina garancia,dori po-malka ot tazi na Audi..

Mejdu drugoto KIA davat 7 godini samo na dvigatelia na kolata,a ne na cialata kola!!! Nishto losho niama da si kupish Audi,no da pliuesh taka bezumno po Avensis v 1 drug forum,ne mi se struva mnogo seriozno.
A zashto da ne razchitash na garanciata,sled kato e bezplatna i e v tvoia polza.Ako ne razchitash na garanciata mojeshe da si vzmesh lada ,te davat 1 godina garancia,dori po-malka ot tazi na Audi..
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Най-сетне водих колата в сервиза да я чуе(покара) маханик и да си запиша час. Успокоиха ме, че няма как нещо да е пипано по колата, а шума не бил от самия двигател, а някаква част от въздушния филтър, която вибрирала при допира с двигателя и някои коли го имали тоя проблем. Щели лесно да го отстранят. Дано! Ще пиша след ремонта в понеделник.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
- Обратна връзка:
Колега я виж тук http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6167при мен как беше с въздушния филтър въпроса!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.