мерене на масло
мерене на масло
това може да ви прозвучи супер тъпо, но все пак да питам: като махна щеката за масло да проверя дали има/няма масло и от едната страна ми показва че е малко над мин. а от другата е над фула...
и не мога да разбера коя страна да гледам? Досега съм имал 10-тина коли и на никоя от тях не съм имал подобен "проблем"... Може ли някой който наистина знае защо така се получава да каже и коя страна на щеката да гледам...? А и още нещо: забелязах че от вътрешната страна на капачката за масло се наслоява нещо като пяна(мръсно бяла), но като я махна по време на работещ двигател няма пушене или яко духане-всичко си е нормално...?

дори няколко пъти го забарсвах и пак мерих и винаги си е така и естествено че при студен двигател го мерих....знам че няма логика, но възможно ли е щеката да не стои под прав ъгъл и да е малко наклонена когато допира маслото и за това да се поучава тази разлика и ако е така как да знам дали е нормално маслото или иска още...? междудругото количката е MR2.
kiki - това е добра идея, но при моята машинка когато маслото е малко над мин. от едната страна, отдругата е над макс. и нз какво да правя гледам да не оставя без масло, но ме е и страх да не сложа прекалено много...Колата е toyota mr2 91 . Има ли някой същата машина и ако може да сподели има ли го този "проблем" и при него...?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Тъй,
Авенсис 2,0 дизел от 2005г. В книжката му пише, че за да се измери нивото на маслото трябва да се гледа щеката от страната, която сочи към задницата и. Не знам дали и при вас трябва да е така. При мен също показва разлики от двете страни на щеката.
Авенсис 2,0 дизел от 2005г. В книжката му пише, че за да се измери нивото на маслото трябва да се гледа щеката от страната, която сочи към задницата и. Не знам дали и при вас трябва да е така. При мен също показва разлики от двете страни на щеката.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Обратна връзка:
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
jamie написа:Двете страни са ТОПЛО и СТУДЕНО.
На някои коли щеките го имат - през зимата гледаш едното, през лятото - другото. На самата щека ако избършеш - трябва да е маркирано. В тоя случай по-ниския белег (страната) е СТУДЕНО-то.

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Htekata mi e s dve to4ki za min/max kato vinagi kogato meria masloto ia pyham s izpyknalata 4ast na to4ka ga glega kym prednicata . I vseki pyk kogato proveriavam masloto ia postaviam v syhtoto polojenie . Taka4e ako vseki pyk kagoto se meri masloto se vryhta htekata v edno i syhto polojenie vinagi hte se znae to4noto koli4esvoto na masloto bez da ima zna4enie na koia strana htese sloji htekata