-
Proff
Мнение
от Proff » 02 Яну 2008 11:24
Колеги, проблема се появява при начално потегляне с колата и през деня, ако престои паркирана повече от час, два. Скърца /зловещо/ няколко метра и спира. Ако натисна педала на сирачката силно още в началото този проблем не се проявява. В сервиза казаха, че някакви каналчета на накладките се задръствали. Изчистиха ги и за сега е добре, но можело пак да се появи!
Струвами се, че не е нормално за автомобил на 3200 км.

Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.

Proff
-
boikovz
-
Обратна връзка:
Мнение
от boikovz » 02 Яну 2008 18:17
Странно, аз съм също с новата Корола, на същите километри съм за сега нямам никакво скърцане. Ако нещо се появи ще пиша.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
boikovz
-
djibri
Мнение
от djibri » 03 Яну 2008 00:00
Proff написа:Колеги, проблема се появява при начално потегляне с колата и през деня, ако престои паркирана повече от час, два. Скърца /зловещо/ няколко метра и спира. Ако натисна педала на сирачката силно още в началото този проблем не се проявява. В сервиза казаха, че някакви каналчета на накладките се задръствали. Изчистиха ги и за сега е добре, но можело пак да се появи!
Струвами се, че не е нормално за автомобил на 3200 км.

Тия от сервиза да идиоти!
При мен беше влезнало асфалтово камъче в спирачните апарати (защото БАТЕ БОЙКО реже дупките и ги заебава така) и то скърцаше ама много гадно. Извадиха го и се оправи. Сега поскърцват леко, ама е влезнало песачинка в накладките. Не е болка за умиране. До сега на всичките коли, който съм карал рано или късно започват да им скърцат спирачките. Изглежда карам по доста мръсни улици.
djibri
-
alokin
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от alokin » 03 Яну 2008 20:54
djibri написа:При мен беше влезнало асфалтово камъче в спирачните апарати (защото БАТЕ БОЙКО реже дупките и ги заебава така) и то скърцаше ама много гадно. ......
.....ей остави бате ти Бойко на мира, ти виждал ли си го да реже дупки??? щото аз не съм biggrin.gif
Да уважаваме чуждия опит - винаги спестява време, пари и нерви.
alokin
-
spritable
Мнение
от spritable » 03 Яну 2008 21:15
Proff, и при мен има такова скърцане. Много ясно се чува когато давам леко назад и натисна спирачките. Даже на моменти изсвирва доста силно.
Сега съм на над 8000, забелязах го преди един/два месеца.
Приятели ме увериха че не е болка за умиране. Едни ми казаха че е от времето, тъй като е влажно, други ми казаха че можело да има стружки или нещо такова.
И аз бях се стреснал, но колата си спираше первектно, така че няма за какво да се притесняваш...
spritable
-
boikovz
-
Обратна връзка:
Мнение
от boikovz » 04 Яну 2008 09:43
Чувал съм че ако на влажно време оставите колата да не се кара някой и друг ден спирачките започват да скърцат в началото докато се изчисти ръждата от дисковете и после се оправя.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
boikovz
-
Proff
Мнение
от Proff » 04 Яну 2008 14:38
Единствената неприятност е големия резил пред другите участници в движението! Нова кола да скърца така!?!
Иначе за сега ( вече 500 км ) нямам проблеми!
Но пак Ви казвам, в сервиза заявиха, че може пак да се появи и тогава сме щели да поръчваме някакви части! Останах с убеждението, че става въпрос за някакъв конструктивен дефект.
Поне са много любезни и не се правят на велики, както например тези в Сузуки!
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.

Proff
-
djibri
Мнение
от djibri » 04 Яну 2008 16:58
Proff написа:
Но пак Ви казвам, в сервиза заявиха, че може пак да се появи и тогава сме щели да поръчваме някакви части! Останах с убеждението, че става въпрос за някакъв конструктивен дефект.
Поне са много любезни и не се правят на велики, както например тези в Сузуки!
Не се прявят на велики, ама са бездарници. Като отида в ТМ се въоръжавам с много търпение, защото за да ти приемат колата чакаш по 100 години. Не дай си Боже да трябва да се сменя някоя част. Нищо нямат на склад. За най-малкото нещо чаках сумати време, а не е нещо скъпо да кажем.
djibri
-
demoncho_
-
Обратна връзка:
Мнение
от demoncho_ » 17 Фев 2008 21:49
и при мен скърцат.. колата е на 25 000км а скърцат от почти самото начало .. до преди малко и аз си мислех, че е проблем само при мен, но явно япончетата не са доизчислили нещо в материалите

demoncho_
-
Цветан Дончев
Мнение
от Цветан Дончев » 24 Фев 2008 09:15
i pri men skarcat xodix vav serviza 3 pati. edin pat na 7 000. na 11 000 i sega na 13 000 i mi pisna i si izdeistvax i as da vljza e shte vi kaza nishto ne pravjt . Proverjvat dali ima rab po diskovete ima li oshte xljb po nakladkit osvobozdavat li navreme i e vadjt taka kakto si e fkaral palni IDIOTI da ama bjx tam i se okaza 4e kato iskaraxme zadni desni nakladki imashe par4e metal ot vatreshnata im strana kato par4e ot gvozdei4e povjrvaite mi vtreshtixse kato si pomislix 4ee ot diskovete 4astica ama nee is4egarkaxae zashkurixa dasepoizgladi i sega nesmej dase poxvalj ve4e blizo 1 700km 4akam da iskarcat ama

Цветан Дончев