Мнение
от rosko » 15 Фев 2008 19:22
Zdraveite mom4eta ,
Izvinqvam se,4e ne Vi otgovorih vednaga, no patuvah i nqmah dostap do kompiutar.
Kogato si kupih kolata prez juli 2006g.parvite 13 000km. gi izminah po pati6tata na Italia i Frantsia . Nali Vi stava qsno , 4e e karana samo s perfektno gorivo , otli4ni pati6ta , bez da uveli4avam oborotite pove4e ot 3000.
Sled parvata smqna na masloto na 15 000 km. kolata e karana osnovno v Balgaria . Problema se poqvi na 21 000km., kogato edin den proverih nivoto na masloto. Be6e si napravo na minimuma. V parviqt moment si pomislih , 4e pri smqnata ne sa mi nalqli neobhodimoto koli4estvo maslo. V serviza vzeha da tarsqt te4ove i vsqkakvi takiva gluposti , no se okaza, 4e te4ove nqma. Posle zapo4naha da mi dolivat maslo i hodih periodi4no da me zamervat. Qsno be6e , 4e se opitvat da me motaqt. Nakraq se okaza , sled edin skandal , 4e tozi problem (s goreneto na maslo ) im e izvesten i 4e drugi Toyoti Avensis i Corola imat sa6tiqt problem. Razviha mi edna teoriq, 4e imalo seriq ot dvigatelite 2.2 D4D , koito imali fabri4en defekt v butalata, po-to4no v otvorite na butalata , prez koito se sti4a masloto obratno v kartera.
Poneje az ne razbiram ot dvigateli im povqrvah , 4e noviqt blok okomplektovan s butala i kolqnov val , koito 6te mi montirat 6te bade ot po-nova seriq , v koito tozi fabri4en problem e otstranen. Po-natatak istoriqta Vi e izvestna i s noviqt blok i butala pak si gori maslo.
Pak hodim da go zamervat i estestveno ustanoviha pak , 4e gori maslo. Ina4e kolata si varvi perfektno , ima si mo6nost , pali si i v nai-studenoto vreme bez problem , a razhoda i na gorivo na izvangradsko e 5.3 - 6.0 .
4akam nquoi da podskaje kak da si re6a problema !
Pozdravi na vsi4ki Rosko