Маслото на Авенсиса мирише на бензин и има шум в двигателя

Nixter

Маслото на Авенсиса мирише на бензин и има шум в двигателя

Мнение от Nixter » 15 Фев 2008 11:38

След 10 дневен престой в сервиза на Тойота в Бургас, където се изчукваше и боядисваше колата, двигателя на Авенсиса стана по шумен (вече бръмчи осезаемо и под 100 км/ч) и малското ми мирише на безнин. Та догадките ми са две:
1. Понеже колата е почти нова (на 3500 км), са ми източили маслото и са сложили старо и окислено. Обаче на цвят не е много тъмно. wacko.gif
2. Пипано е нещо по разпределителния вал. unsure.gif

Ако имате идеи какво може да ми е пипано по колата, моля да ми помогнете. Възможно ли е да е от кофти бензин? Специално моля по-грамотните по техническите въпроси да ударят едно рамо rolleyes.gif
Мерси предваритеолно.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 15 Фев 2008 13:25

Още малко симптоми:
1. В ауспуха ми има сажди, а колата се кара предимно извънградско.
2. Понякога пали трудно в студа.
Нещо някоя свещ да не работи както трябва?
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

ceko26

Мнение от ceko26 » 15 Фев 2008 13:55

V Sofia TM-Auto boiadisva v kvartalni servizi poznai kakwo moje da e stavalo.
Авенсис 3S-FE

Nixter

Мнение от Nixter » 15 Фев 2008 13:57

Точно в квартален сервиз е била колата и това ме притеснява unsure.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Natckov

Мнение от Natckov » 15 Фев 2008 13:58

Priatelu za tolkova mnogo pari ..koito si dal za kolata,i tezi oplakvania...napravo otivai v serviza i gi hvashtai za gushata..tva da nee karuca!Nito te sa ti dali pari za tvoiata kola nito pak te sa horata koito shte te pravat dali teb ili men na glupak,deeba i neshtastnicite aman ot maistori i anti firmi!
Ako niama ugodia da ima shturotia!

jamie

Мнение от jamie » 15 Фев 2008 14:04

Рекламация веднага ! Инспекция дали мотора е ОТВАРЯН !
Ако откажат - смяна масло и филтър веднага + сверка номера на мотора !

spiritch
Обратна връзка:

Мнение от spiritch » 15 Фев 2008 17:06

Това е супер гадост, не искам и да си помисля, че и на мен може да ми се случи. Тези са за затвора и никога повече да не могат да се занимават с коли или нещо свързано с тях. Макар че гадът с каквото и да се занимава, си остава гад.
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Фев 2008 17:13

Nixter написа:Още малко симптоми:
1. В ауспуха ми има сажди, а колата се кара предимно извънградско.
2. Понякога пали трудно в студа.
Нещо някоя свещ да не работи както трябва?
не вярвам да са ти крали маслото,,илид а посмеят да сменят двигател.
електрониката не отчита грешки?-

аз не разбирам,но мен найстина ми изглежда като че губи искра ,аванс или смесообразуване...

какво точно и изчукваха на колата в предния кош и отпред разкачали ли са жици??

Nixter

Мнение от Nixter » 15 Фев 2008 17:41

Смениха преден калник и врата, а изчукваха заден калник и врата. Никакви поражения не съм имал освен по ламарините - бяха дълбоко одраскани. Да не ви казвам че след ремонта централното ми заключване на едната врата я работеше, я не работеше. Демек може да заключих колата и да отвориш вратата wacko.gif И корите отвътре на вратите не бяха хубаво наместени, та се наложи да я връщам до сервиза да ги "щракнат". Сега ако пак отида да се оплаквам - ще стана пишман. Освен тва в сервиза са се топлили с колата - климатика беше надут, а разхода беше станал 65 л/100км. Акумилатора беше разкачван, щото ми беше занулен часовника, тук-таме са изтървали инзтрументи по колата - има разки и следи по някои ламарини. Аве УЖАС!
Аз се съмнявам дали всичко това не е от безнина. Да е по-ниско октаново число и да се усещат детонациите като шум и вибрации? Ама мисля първо да изразходвам резервоара до край и после да заредя "хубав" безнин, да видим дали ще е същото.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 15 Фев 2008 20:34

Гадно е, за миризмата на бензин-може да са я палили по 10 пъти на ден да я местят и да са я напъвали студена, за другото не знам. Но това са само предположения, все пак това е доверен сервиз. Някъде бях чел за някакъв нисан, в сервиза му взели свещите и му сложили някакви стари, а единия монтьор карал същата кола.
Колата ти е нова, най добре отиди и се оплачи на приемчика в ТМ Ауто, или на тоя пич-Мартин, че доста хора го похвалиха-сигурно ще забележи ако е пипано нещо.
Carina E 4AFE LB 1992

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 15 Фев 2008 22:09

Добре бе човек не мога да те разбера караш кола за една камара пари а я поверяваш на някакви глупаци в квартален сервиз.
Предполагам че проблемите по колата са ти както каза колегата преди мен от разкачвани жици и други смущения в работата на ECUто. Закарай я на диагностика да и погледнат компютъра.Единственото нещо което могат да ти свият от мотора са свещите погледни ги.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

diver

Мнение от diver » 15 Фев 2008 22:10

PESHO OT MARS написа:Добре бе човек не мога да те разбера караш кола за една камара пари а я поверяваш на някакви глупаци в квартален сервиз.
Предполагам че проблемите по колата са ти както каза колегата преди мен от разкачвани жици и други смущения в работата на ECUто. Закарай я на диагностика да и погледнат компютъра.Единственото нещо което могат да ти свият от мотора са свещите погледни ги.
Не бъди толкоз сигурен....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Nixter

Мнение от Nixter » 16 Фев 2008 11:49

Държа да уточня, че не съм поверил колата на кварталния сервиз. Просто от официалния сервиз на тойота възлагат тенекеджийски и бояджийски работи на такъв някакъв "доверен квартален" севрвиз, с който си имат договор.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Фев 2008 05:16

Отивай там с всичките жалби на света и им разкатай фамилията. Пращай писма по целия свят да се видят какви са тъпаци . Как ще ти изпускат инструменти на новата кола ве мамицата им мръсна .
Също така има вариант да са ти източили бензина и да са ти наляли някакво лайно ! Но по принцип тази кола трябва да си има сензори и ако почне да гърми да компенсира . Така , че може да са ти сипали водица или някакви разтворители .
Но недей да си правиш експерименти ами направо отиди с реални съмнения и ги пусни , като жалба та те да си проверяват бензини и свещи и тн . А не ти да се правиш на маймуна .

Едит:
Слагам го и тука да неби някой да не го види !!!!

Аз направо не мога да ви разбера понякога !!!!!
Значи аз се занивам с ПЦ-та и какви ли не други IT неща. Та ако взема да инсталирам на някой на преносимия компютър един смотан прозорец. И случайно забравя да му кача някой кодек или пък той не знае ка да си пусне субтитрите ( което си е голям проблем !!!!!!! ) ще ми звъни ден и нощ и ще ми обяснява как и какво не съм направил и какво е трябвало да направя . Което даже и не е моя работа . И това говориме за нещо дето струва има няма 1000лв.
Обаче отивате и давате 30 000 лв. за някаква кола . Тя буквално се разпада . Почват да ви правят на абсолютни дебили и вие почвате да чупите китки , да си търсите някакви измислени решения , и едва ли не се чудите как да не притесните великия вносител/продавач на коли . И седи и ви гоеори глупости в лицето и вие седите и му кимате и се съгласявате на тъпотийте му и така си продължава кервана .
Да си карате колата не е привилегия ! А гаранцията трябва да се спазва стриктно и безусловно ! Защото сте си я платили пре-скъпо . Демек не идва даром от добро желание !
Съжалявам , че ви се навиквам така ама просто това е безумието в тази насрана държава . И докато народа не се осъзнае ще си е все така .

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 19 Фев 2008 11:24

Da otideh i dati vyrnat parite tesati okapazili kolata ti hteim davah pari guns.gif

Публикувай отговор