Previa срещу Espace?

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 31 Авг 2006 23:07

LEXUS написа:E mnogo defekti,niama shto,tova li uspia da izrovish,ne stavai smeshen! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Napalvane na klimatika s freon,tova defekt li e?Ia nameri nedovolen sobstvenik s defekti ot car survey.OT 59 KOLI PREVIA VIS4KI SA DOVOLNI smile.gif ,A OT 34 SHARAN-A IMA 10-MA NEDOVOLNI,A OT 34 ALHAMBRI IMA 6 NEDOVOLNI I OT 12 ESPACE,IMA 5 NEDOVOLNI.Tova neshto govori li ti,predstavi si pri tova saotnoshenie ako biaha 59 espace ili 59 alhambri ili sharani????Eto samo edin primer za istinski defekti:
1997 Volkswagen Sharan GL from UK and Ireland
"The biggest heap of junk I have ever bought"
What things have gone wrong with the car?

Power steering pump failed at 56,000 miles.

Both front shock absorbers failed at 56,000 miles.

Exhaust down pipe holed at 56,000 miles.

All brakes replaced including disks.

Automatic gearbox needed replacement at 56,000.

Gearbox control box failed at 56,000.
General comments?

A very poor quality of manufacture.

This car has many serious faults.

Very poor fuel consumption.

Foot wells fill up with water.
Малко извън темата: Спора с теб ми прилича на онази стара хумореска с Мирча Кришан 'Краставицата.... и т.н. Надали си я чувал, но в общи линии ти въртиш сучеш и се на това, което ти изнася се връщаш. Хубаво е да се чете, но трябва да се разбират и осмислят нещата, които се четат. Ако Ники търси Превия от 2000г., естествено е да го интересува надеждността на този модел, а не на предишния или следващия нали? Затова и цитирах единственото мнение за 2000 г., от сайта който ти предложи. Не съм го коментирал, ако забелязваш, защото ЕДНО мнение е капка в морето, както и 39, 59 или 100. Надявам се не се заблуждаваш, че само 59 Превии са продадени изобщо или пък само 34 Алхамбри, нали?! За мнението което ти си цитирал, не ти ли се струва малко съмнително как всичко, което се е счупило е станало на 56 хил мили? Пак ти казвам, не е само да го прочетеш, а трябва да го осмислиш дали е вярно.
За разлика от теб аз не робувам на една марка и не ми е проблем да кажа обективно добро или лошо за кой да е автомобил, докато ти си склонен да преувеличаваш недостатъците на другите марки и да 'виждаш' само предимствата на японските автомобили и в частност Тойота.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 31 Авг 2006 23:17

OK,sorry,naistina sam dosta pristrasten. biggrin.gif Vseki ima mnenie i stanovishte,a e hubavo da ima poveche takiva,tova shte e ot polza za kolegata,koito pita! :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
vaskess
Обратна връзка:

Мнение от vaskess » 14 Сеп 2006 01:41

Scott,

"Робуването" му е майката. Иначе става малко като човек дето не знае какво иска или търси. Ако ревютата на хората не са фактор, поне виж цената - тя говори сама за себе си. Рендетата са зле и цената им го показва. Както и Шараните.

И да, това наистина е форума на Toyota - пристрастени сме cool.gif :whistle:

Васкес

iogo

Мнение от iogo » 14 Фев 2008 11:35

Здравейте, нов съм във форума и все още не съм собственик на Тойота но съм на път да стана.
Решил съм да си купя евтина рибарска кола.
И понеже мъкна лодки и двигатели и още доста багаж съм се спрял на ван 4 по 4.
Дилемата ми е между Рено Еспейс и Тойота Превиа, изключвам шараните и галакситата.
Брат ми има Еспейс и доста съм го карал и знам плюсовете и минусите му.
По-интересна ми е Превията!!!!
Интересуват ме няколко основни въпроса?
За надежността ясно но все пак ме интересува намират ли се части и какви цени са горе-долу?
Колко гори с 2,4 литра инжекцион мотор?
Това 4 по 4 постоянно зацепено ли е или е по-сложно?
В обяви виждам 4 по 4 и 4 по 2, какво означава това?
Какви са най-честите проблеми които дават?
Благодаря предварително!!!

Прочетох по темата всичко в този форум!!!
За съжаление в БГ на друго място няма писано.

jamie

Мнение от jamie » 14 Фев 2008 12:48

Превия не е евтина според мен.
А и по изискванията ти по-скоро ти трябва 4Рънър или Нисан Терано.

iogo

Мнение от iogo » 14 Фев 2008 14:18

Имам в предвид Превия между 1992-1996 година като средната цена в БГ е 5500-6000 лева.
Еспеиса е средно 1000 лева по-евтин за тези години което не е съществено.
Не ме устройва варианта джип защото ако примерно реша да ида на язовир Ивайловград който се намира на 350 км в едната посока от градът в който живея ще е три дена път с камили и ще ми се откъснат бъбреците... biggrin.gif
Отделно джипа е с по-голям разход и по-малък вътрешен обем.

diver

Мнение от diver » 14 Фев 2008 14:43

iogo написа:Имам в предвид Превия между 1992-1996 година като средната цена в БГ е 5500-6000 лева.
Не ме устройва варианта джип защото ако примерно реша да ида на язовир Ивайловград който се намира на 350 км в едната посока от градът в който живея ще е три дена път с камили и ще ми се откъснат бъбреците... biggrin.gif
Тва кой те излъга?! Счупил съм някой и друг джип, и вервай ми, епсейса и превията нит возят нит вървят по-добре. За скорост зависи ква джипка с кой мотор ще вземеш. С умрелото мусо съм вземал София Варна за 4 часа и малко. Време дет малко коли могат се пофалят. Джейми си хареса едно терано В6 с регулируемо окачване, дет и върви и вози. Вярно и харчи, ма на метанец, кво му плащаш?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

iogo

Мнение от iogo » 14 Фев 2008 15:22

diver написа:
iogo написа:Имам в предвид Превия между 1992-1996 година като средната цена в БГ е 5500-6000 лева.
Тва кой те излъга?! Счупил съм някой и друг джип, и вервай ми, епсейса и превията нит возят нит вървят по-добре. За скорост зависи ква джипка с кой мотор ще вземеш. С умрелото мусо съм вземал София Варна за 4 часа и малко. Време дет малко коли могат се пофалят. Джейми си хареса едно терано В6 с регулируемо окачване, дет и върви и вози. Вярно и харчи, ма на метанец, кво му плащаш?!
Абе хора, това съм решил и за това питам!!!!
Въпроса ми не е джип или ван а Превия или Еспейс!!!!!
Ако можете ми помогнете по въпроса, ако не можете не ме убеждавайте в други неща!!!
И аз съм карал джипове.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Фев 2008 17:47

off-topic: знам че звучи налудничаво,но при тези цени на 7 годиншни коли едната от който рено, бих се пойнтересувал за цените на нов дачиа логан-ван.
както и че за мен най функционалния ван са баничарките...

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Фев 2008 20:31

Септември 1999г си купих Рено Еспейс произв.1994г Колата беше перфектна. Запазено купе,а как да е друго след като е изцяло е пластмаса.Двигашелят работеше перфектно-2,2бензин.Пьрвото разочерование обаче дойде,когато стана време за смяна на маслото. Каква беше изненадата ми,сами преценете,след изцепката на един приемчик на сервиз: Тук Рено ЕСПЕЙС не се допуска!В първея момент си помислих,че това е някакъв майтап,но бързо разбрах,че не е. След много кратко разследване се оказа,че това е наи-неконструктивно издържания автомобил,може би в целия свят.Сами преценете:За да смениш четки на алтернатора,трябва да свалиш пр. броня ,да източиш антифриза защото маркучите не позволяват свалянето на алтернатора .Смяната на кабел става само с напипване,защото делкото не се вижда а само се напипва зад двигателя. смана на ремъка на климатика става след ката се свалят всички видове ремъци, включително и АНГРЕНАЖНИЯТ.Ремъка на алтернатора се сменя след сваляне на радиатора на климатика-да не ти се случва да го сменяш на път! По тези елементарни причини сервизното обслужване е цифри. Ето защо,приятели-не Ви трябва такъв автомобил. Огледайте се за нищо друго.
Последно промяна от Kiki на 22 Мар 2008 21:20, променено общо 1 път.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Фев 2008 20:44

Съжелявам! Последното ми изречение е:Огледайте се за НЕЩО друго. Забравих да спомена,че предницата е много слаба и се нуждае от много чести скъпи ремонтил

diver

Мнение от diver » 14 Фев 2008 21:37

iogo написа:бе хора, това съм решил и за това питам!!!!
Въпроса ми не е джип или ван а Превия или Еспейс!!!!!
Ако можете ми помогнете по въпроса, ако не можете не ме убеждавайте в други неща!!!
И аз съм карал джипове.
Не те убеждавам в нищо. Само обръщам внимание на неверно изложени факти...
Изображение

iogo

Мнение от iogo » 15 Фев 2008 09:47

Бладодаря за досегашните отговори.
Надявам се да се включи и някой собственик на Превиа.

jamie

Мнение от jamie » 15 Фев 2008 14:08

Абе и Превията не е удобна за обслужване.
Пич, я се огледай за Нисан Прери(я) ?
Хем парите малко, хем колата не е капризна, хем е удобна и за работа ! Имат 2.0 и 2.4 бензинки, имат и 4Х4.

diver

Мнение от diver » 15 Фев 2008 22:09

jamie написа:Абе и Превията не е удобна за обслужване.
Пич, я се огледай за Нисан Прери(я) ?
Хем парите малко, хем колата не е капризна, хем е удобна и за работа ! Имат 2.0 и 2.4 бензинки, имат и 4Х4.
Кво ти е направил човека?! Що го мразиш?!
Изображение

Публикувай отговор