Винетки 2009 + тол такси

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 09 Фев 2008 21:57

alex_varna написа:мда...положението с пътищата е много лошо.. :censored: без значение дали караш в града или по магистралата (под магистрала в БГ разбираме уж хубав път , но нашата магистрала може да се сравни с 2ростепенен път в някоя европейска държава )... важното е че си плащаш все едно караш по идеално хубав път... Но както по-горе някой спомена за комисионните които се прибират от ремонтите и асфалтирането по пътищата , освен тях има и нещо друго от което си докарват още повече пари.. ако сте забелязвали асфалта , който се използва вече е толкова сух , че след първия по сериозен дъжд и половината от него вече го няма, а това се получава от некачествена смес, която с е получава от спестяване на материали :censored: което пък от своя страна не ни спестява разходите за ремонт на колите.. тук във Варна улиците са меко казано ужасни... почти няма нормална улица... но така ще е ... докато всички си траят и се скатават.. dry.gif
Предполагам знаеш колко е изхарчил Кирил йорданов за предизборната си кампания? 14'000'000 (!)Сега тези пари трябва да се връщат.Първия транш го усетихме с първия сняг - варненските улични пързалки (то пък кой знае какъв сняг да е било....).
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 09 Фев 2008 23:02

gringo359 написа: Предполагам знаеш колко е изхарчил Кирил йорданов за предизборната си кампания? 14'000'000 (!)Сега тези пари трябва да се връщат.Първия транш го усетихме с първия сняг - варненските улични пързалки (то пък кой знае какъв сняг да е било....).
Че и нов мерцедес си купи човека........ :thumbsup:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 10 Фев 2008 06:33

Tuk tazi zima baq puti6ta se razbiha eto malko info:

http://www.chicagotribune.com/news/loca ... 2474.story

... samo 4e razlikata s BG e, 4e maximum sled sedmica ve4e sa gi zapulnili dupkite, in4e bukvalno tazi sedmica ot nas do rabota karah vse edno po lunen peizaj.

http://www.chicagotribune.com/news/loca ... 8850.story

Otdelno v4era popadnah na edin site vuv edin vestnik, na koito ako si razbie6 kolata v nqkoq dupka(spuka6 guma ili precaka6 napravo oka4vaneto) ob6tinata v Chicago MOJE(no ne e sigurno 100%) da ti plati 1/2 ot shtetite po kolata SLED 6 meseca.
Samo 1/2, ZASHTOTO vinata za minavane prez dupka bila i na voda4a, da mi takovam maikata. Az sum O.K., no dupkite naistna sa dosta seriozni i to na putishta po koito se kara s 40m/h. laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 10 Фев 2008 07:39

В БГ , ако не дай си Боже минеш през някоя дупка и си разбиеш колата така , че да не можеш да продължип да се движиш....трябва да извикаш КАТ да ти напише протокол, за да може да претендираш пред застрахователя си (а пък ако тръгнеш да съдиш общината я успееш я не + няколко години ходене по нервите).. но интересното е , че дори и с 10км/ч да си карал ще ти напишат акт за движение с несъобразена скорост biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 10 Фев 2008 13:48

alex_varna написа:В БГ , ако не дай си Боже минеш през някоя дупка и си разбиеш колата така , че да не можеш да продължип да се движиш....трябва да извикаш КАТ да ти напише протокол, за да може да претендираш пред застрахователя си (а пък ако тръгнеш да съдиш общината я успееш я не + няколко години ходене по нервите).. но интересното е , че дори и с 10км/ч да си карал ще ти напишат акт за движение с несъобразена скорост biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ма то така се ядва.
А да си попаднал в дупката,да си счупил колата,а катаджията да не пише за наличието на дупката,и от телевизията да я покачват на екрана и да питат катаджията как така няма дупка-МИ НЯМА ДУПКА,автомобила е не изправен.
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 10 Фев 2008 13:55

rudolf написа:
alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
отдавна откакто държавата не е майка-никой не го интересува кой колко взима в европа по ценообразуването на стоки и услуги,,,,но след като сме пазарна икономика и се стремихме към европа с цени и прочие,,никой не повдигна върпоса с 650лева което е към 330 евро в европа с коя данъчна ставка си???...защото тук си вече в най големата...тоест двойнствен стандарт.

за мен решението не е в хитруване и да се надяваме да минем метър с ментета,,,дори ми минава през главата че умишлено се допускат пропуски-за да не протестират хората,,а да хитруват до 2ро нареждане, ,и ниякой кръгове допълнителнод а се облагодетелстват.

за менне е ршение да се стачкува и прочие 3 години след като е дадена на концесий магистралата-защото и преди 3 години беше ясно че това ще стане по един или друг начин...

политиката на държавата когато бърка в джоба на гражданите съм забелязал че е по следния маниер,с разединителен и не-шокова терапия,която да мине незабелязано..

градски транспорт:

1. вдига се билетчето,но картите с намеление остават..
2 вдигат се картите с намеление.
3. вдига се и двете ,но има талони на преференциални цени.
4. вдигате се и талончетата...

с винетките:
1 само за товарни автомобили.
2.и за леки коли ,но цените са нормални и мотоциклетите не плащат..
3. с всяка изминала година се вдигате или годиншните или месечните,като се набляга че другото е на стари цени....

тоест рекацията на гражданите трябва да е на момента -независимо дали става въпрос за 5 или 500 лева...защото това което е 5,утре ще е 500 без реакция.

щом има концесионер той ще си взема парите от нас,по някакъв начин
1. такса за преминаване.
2. от бюджета.
3. от местни данъци и такси или повишение в винетките от което ще взима процент.
4. от неустойка по договора ако държавата развали концесията...

в зависимост от интереса и евро-законите според мен ще е от някой от по горните начини.
Явно не съм успял да напиша разбрано поста си.
И аз съм съгласен за стачки и подобни.
Но мисъта ми бе че това шествие ще трябва да се организира от някои,и понеже тези някои няма да могат да ги разтрелят трябва някакси да им запушат устата и най лесния начин е да им предложат да създадът парти.Това имех предвид,а не че подкрепям бягане от законби,менте винетки и подобни.
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 10 Фев 2008 15:07

poli, ясно,,и аз съм съгласен,,иначе и аз бойкотирам всичко с всичко.и избягвам да съм коректен данъкоплатец,когато живея с чувството за накърнени права.. :thumbsup:

MNK

Мнение от MNK » 13 Дек 2008 18:08

Вече си купих винетка за 2009г. вчера. Цена - 67 лв. Цвят - син. Пише "валидна до 31.12.2009г.
КУПУВАЙ ВИНЕТКИ, НАРОДЕ, НЯМА ВРЕМЕ. Че току виж сме се разсеяли /запили/ по коледните и новогодишни праздници, покрай свинското, и сме се събудили догодина без винетки. laugh.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 13 Дек 2008 22:33

MNK написа:Вече си купих винетка за 2009г. вчера. Цена - 67 лв. Цвят - син. Пише "валидна до 31.12.2009г.
КУПУВАЙ ВИНЕТКИ, НАРОДЕ, НЯМА ВРЕМЕ. Че току виж сме се разсеяли /запили/ по коледните и новогодишни праздници, покрай свинското, и сме се събудили догодина без винетки. laugh.gif
Лошо е, ако се събудиш някъде далече от дома и трябва да пътуваш до вас! Обикновенно на първи януари дебнат яко и за винетки!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 13 Дек 2008 23:07

E hubavoto e 4e nasa gi vdignali ot minalata godina :whistle:

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 14 Дек 2008 00:36

да ама миналогодишните важиха за 11 месеца ако сте забелезали wink.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 14 Дек 2008 00:37

в смисъл за 2008г

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Дек 2008 01:18

Как бе хора, всяка винетка важи до 31-ив ЯНУАРИ следващата година, която си е купил...... Не може да е за по-кратко време, щото те не могат да ги пуснат толкова бързо да се купуват от всяка бензиностанция или поща, както трябва да е..... А за всяко друго бойкотиране - АЗ съм 100% на линия, само да има реално съпротивление на простотийте им!!! А не като стачката с горивата, дето нищо не стана..... Само дето си губиха времето хората, а някои си пичове изкяриха от цялата тая работа......................... dry.gif wacko.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2008 09:35

Me4oKyX написа:Как бе хора, всяка винетка важи до 31-ив ЯНУАРИ следващата година, която си е купил...... Не може да е за по-кратко време, щото те не могат да ги пуснат толкова бързо да се купуват от всяка бензиностанция или поща, както трябва да е.....
Не си прав Мечо.
Винетките от началото на 2008г важат за календарна година (до 31.12.2008г). Хвърли един поглед на документите си преди да заблуждаваш хората (на 'квитанцията', която не е залепена на стъклото е изписан срока).
Миналата година, тъй-като щях да пътувам около нова година на доста километри си купих винетката през средата на декември.
Обикновено купувам винетки за всичките си коли от ИА"Пътна инфраструктура", защото малко хора го знаят, никога няма опашки и винаги има всякакви винетки...
Тази година смятам да направя същото...
Не смятам, че трябва да се стачкува срещу една такава такса, защото се базира на някакви изчисления, и по принцип трябва да се събират пари за това...
Но бих стачкувал за правилното им използване - качествени ремонти, реконструкции, планиране и изграждане на пътищата.. :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Дек 2008 10:51

slowtraveler написа:Обикновено купувам винетки за всичките си коли от ИА"Пътна инфраструктура", защото малко хора го знаят, никога няма опашки и винаги има всякакви винетки...
къде се намира? smile.gif

Публикувай отговор